AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

24 mars 2015

Senaste trägolvstrenderna

Att välja golv är ju alltid en lite knepig fråga, ska man ha ljust eller mörkt, smala plankor eller breda? Anders Gathu, som är produktchef för trägolv på Tarkett i Norden har tipsat om vad som är det senaste när det gäller trägolv. Han menar att nu är det trendigt med unika golv som skapar en personlighet till våra hem och gärna breda plank på upp till 30 cm. De mörkare trägolven får stå åt sidan till förmån för de ljusare där blonda, borstade ekgolv är naturliga material som ligger helt rätt i tiden. Ytan tänker vi slitstarkt och praktiskt. Det ska vara enkelt att städa och hålla rent, samtidigt som vi önskar den mjuka känslan som ett oljat golv ger. För trettio år sedan lackade vi våra trägolv, för femton år sedan skulle vi olja golven. Därefter kom mattlacken. Nu är nästa trend här: en hårdvaxolja som ger en sidenmatt yta. Hårdvaxoljan är en produkt från växtriket med oljans skyddande egenskaper. Det fina med denna yta är att man kan underhållsförbättra på utsatta partier, istället för att ta hela golvet. Lättstädat och lättskött - precis min melodi.

Unika ljusa trägolv är trendigt.
Unika ljusa trägolv är trendigt.

Unika trägolv som ger personlighet samt lättstädat är det som gäller. På bilden är det Heritage Ek Blonde borstad, en ljust ekgolv med tydlig struktur. Mått: tjocklek 14 mm, bredd 190 mm och längd 2 200 mm från Tarketts Atelier Collection, som finns i sex olika varianter. Samtliga med karaktäristiska stora kvistmärken, barkfickor, sprickor och andra “defekter” skapade av naturen. Materialets naturliga färgvariationer i kombination med, handgjorda minifaser och kraftig borstning och lasyr ger ett vackert, genuint och personligt golv. Pris cirka 1000 kr/kvm.
Ytan är behandlad av hårdvaxolja – med naturliga råvaror från växtriket. Den tränger ner i träet och ger även den speciella lystern, i kombination med vaxet som lägger sig som ett extra nötningsskydd på ovansidan.

www.tarkett.seNyckelord:

Golv

Inspiration

Nyheter

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår