AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

17 augusti 2013

Sett på Formex: kuddar sydda av möbel- och gardintyger

På Formex stötte jag på en dam som sydde kuddar av gamla möbel- och gardintyger. Helt rätt i tiden då både återvinning, det hantverksmässiga och vintage är trendigt. Företaget heter Two of a kind, för att hon aldrig syr mer än två exakt likadana kuddar. Att hon kom i håg var allt tyger kom ifrån gav förstås ett extra plus då histora är också en viktig del i den nuvarande trend som råder, Min favorit hade tyg från en soffa som en bankkvinna haft i sin salong.

Two of a kind Foto: Annika Rådlund
Two of a kind Foto: Annika Rådlund

Min favorit av Two of a kinds kuddar är den längst ned till höger (med rosor i ljusgult och ljusblått). Den påminner som tyget som sitter under det nuvarande tyget på min Emma-fåtölj. Fåtöljen ärvde jag efter min faster och jag tyckte jättemycket om tyget men var tvungen att klä om den eftersom tyget var trasigt på ett par ställen. Som sagt varje möbel och varje tyg har en historia...Kudden från Two of a kind kommer från en soffa.Nyckelord:

Detaljer

Inredning

Mässor

Nyheter

Prylar

Sovrum

Vardagsrum

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår