AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

16 mars 2018

Sex nya batteriklippare lanseras

Om man funderar på att skaffa en batteriklippare till trädgården i sommar så kan jag tipsa om att Stihl lanserar inte mindre än sex nya batteriklippare under året, och de vänder sig till både konsument- och proffsmarknaden. RMA 235 är lämpad för mindre trädgårdar och den robusta bioklipparen RMA 2 RT ska klara en medelstor trädgård upp till 500 kvm.
Jag har tidigare tyckt att batteridrivna klippare överlag har varit lite för sega, men det var några år sedan jag testade någon och de nya gräsklipparna ska ha bättre batterikapacitet. Många miljömedvetna vill hellre använda sig av elladdning än bränsledrivet och samtliga sex klippare är utrustade med Ecomode, något som gör att klipparen känner av hur tjockt gräset är och anpassar varvtalet och batteristyrkan. Är gräset tunt ska maskinen arbeta med lägre varvtal, någor som förstås förlänger klipptiden.
Ett tips, om man är intresserad, är att kolla in Stihls nya klippare på Trädgårdsmässan nästa vecka. Jag såg att de skulle ställa ut där.

Batteridrivna gräsklippare från Stihl Foto: Stihl
Batteridrivna gräsklippare från Stihl Foto: Stihl

På Nordiska trädgårdar på Stockholmsmässan 22-25 mars kommer Stihl att finnas på plats om man är intresserad av att kika på deras klippare. Eller om man bara vill gå dit och få en vårkänsloboost....

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.stihl.se
www.stockholmsmassan.seNyckelord:

Elektronik

Mässor

Nyheter

Tips

Trädgård

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår