AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

7 december 2009

Silver och gjutjärn i nytt samlarkoncept av Anders Ljungberg

av: Mumlan Nyhlin

Mema/GAB följer upp en av årets största designsatsningar, silverbesticket i design av Carl Philip Bernadotte, med ännu en modern produkt i silver av en svensk formgivare. Det är Anders Ljungberg som har designat ljusstaken Alma. Likt ett träd kan den påbyggbara ljusstaken växa upp från ett litet frö till en gedigen trädkrona, som kan förändras efter eget tycke och smak. Ljusstaken är gjord för hand av silversmederna hos Mema/GAB i Eskilstuna.

ljusstake memagab

 

Alma kostar i grundutförandet 10 000 kr och finns i utvalda guldsmedsbutiker runtom i landet.

– Jag skulle vilja ha tre gjutjärnsljusstakar med tre eller fler silverdelar till. På så sätt kan jag växla mellan tre tvåarmade ljusstakar, eller en stor kandelaber med många förgreningar och två ”fötter” med ett ljus i vardera vid sidan om, säger Anders Ljungberg om hur han själv skulle använda den påbyggbara ljusstaken.

 

Pressbild från Mema/Gab

Av: Mumlan NyhlinNyckelord:

Inredning

Inspiration

Ljus

Nyheter

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår