Singelmän bor i villa – singelkvinnor i hyresrätt

Singelmän bor i villa – singelkvinnor i hyresrätt

En ny kartläggning av boendesituationen för singlar visade att var trejde singelman bor i villa medan endast var femte singelkvinna gör detsamma. Mönstret är också detsamma för både singelföräldrar som de utan barn. 34 procent av männen bor på 100 kvm eller större medan endast 24 procent av kvinnorna bor lika stort.

Om man hittar en partner så visar undersökningen att singelmannen vill att den nya partnern flyttar in hos honom medan kvinnan hellre ser att man skaffar sig ett nytt gemensamt boende. Det är också självklart för de flesta singlar att dela lika på boendekostnaderna med en eventuell ny sambo.

Fler än hälften av kvinnorna uppger att de vill skriva samboavtal om de flyttar ihop med någon, men männen är inte lika bekymrade inför framtiden. 36 procent säger att de kommer att skriva samboavtal om man flyttar ihop med en partner. Har du skrivit samboavtal? Här kan du läsa mer om avtalen.
 

Det är det betydligt fler singelmän som har råd att leva ensam i en villa jämfört med singelkvinnorna, visar en ny undersökning från Match.com
Facebook Twitter Google Plus Google Plus