AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

22 september 2012

Singelmän bor i villa – singelkvinnor i hyresrätt

En ny kartläggning av boendesituationen för singlar visade att var trejde singelman bor i villa medan endast var femte singelkvinna gör detsamma. Mönstret är också detsamma för både singelföräldrar som de utan barn. 34 procent av männen bor på 100 kvm eller större medan endast 24 procent av kvinnorna bor lika stort.

Om man hittar en partner så visar undersökningen att singelmannen vill att den nya partnern flyttar in hos honom medan kvinnan hellre ser att man skaffar sig ett nytt gemensamt boende. Det är också självklart för de flesta singlar att dela lika på boendekostnaderna med en eventuell ny sambo.

Fler än hälften av kvinnorna uppger att de vill skriva samboavtal om de flyttar ihop med någon, men männen är inte lika bekymrade inför framtiden. 36 procent säger att de kommer att skriva samboavtal om man flyttar ihop med en partner. Har du skrivit samboavtal? Här kan du läsa mer om avtalen.
 

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Det är det betydligt fler singelmän som har råd att leva ensam i en villa jämfört med singelkvinnorna, visar en ny undersökning från Match.comNyckelord:

Bostäder

Hus

Nyheter

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår