AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

17 mars 2013

Sisaret - väggmotiv från finskt ord för systrar

Eftersom jag har en del anknytningar till Finland så har jag en liten förkärlek för finsk design. Den här postern finns att beställa hos Nordic Design Colective på nätet. Screentrycket heter Sisaret, som är ett är ett finskt ord för systrar. Trycket är tillverkat av Jollygoodfellow som är en duo bestående av Esa Tanttu (grafisk formgivare) & Lisa Tanttu (bildpedagog). Motivet är dedikerat till Esas mor, en av alla systrar som bar "pingstknut" under många år. För att få fram den rätta feelingen har de utgått från foton av finska stockar när de gjode trycket. Enkelt, snyggt och kul när det finns en historia bakom. Passar även inredningstrenden att "ta in naturen".

Sisaret/Nordic Design Collective
Sisaret/Nordic Design Collective

Sisaret, Screentryck, 46 X 64 cm screentryckt för hand på kraftigt svensktillverkat naturvitt papper. Trycket har stämplats med titel och signerats med blyerts (L. E. TANTTU)

 

Nordic Design CollectiveNyckelord:

Detaljer

Inredning

Inspiration

Prylar

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår