AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

7 oktober 2016

Skålar av återvunnet bilglas hos Svenskt Tenn

Ryds bilglas har nu tagit ett nytt grepp tillsammans med glasbruket Kosta Boda. Ryds bilglas får nämligen in tonvis med bilglas varje år och normalt återvinns nästan uteslutande till glasfiberisolering. Eftersom glas i sig är ätervinningsbart i oändlighet så har man nu tillsammans med formgivaren och glaskonstnären Erika Lagerbielke skapat en glasskål som heter just Oändlighet av återvunnet bilglas. Skålarna väger 4,3 kilo (!) och den gröna färgen varierar beroende på tillverkare av bilglaset. Skålarna tillverkas på Kosta Boda glasbruk och säljs exklusivt på Svenskt Tenn i begränsad upplaga. Signerade och jättevackra.

Glasskålen Oändlighet och formgivaren Erika Lagerbjälke Foto: Annika Rådlund och Svenskt Tenn
Glasskålen Oändlighet och formgivaren Erika Lagerbjälke Foto: Annika Rådlund och Svenskt Tenn

Glasfaten (jag kallar dem skålar) kommer tyvärr bara att säljas i en begänsad upplaga och priset ligger på 3200 kr. Men man vet aldrig, kanske gör de mer glaskonst framöver.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.


www.svenskttenn.seNyckelord:

Butik

Inredning

Nyheter

Porslin

Presenter

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår