Skapa rätt ljus i badrummet

Skapa rätt ljus i badrummet
En centrerad taklampa är en lätt lösning för att belysa hela rummet, men det skapar inte den där designade känslan och det blir ett ganska platt ljus i rummet. Rätt ljus kan ge ett mer djup i badrummet och det skapar liv även i mörka badrum.

Ett alternativ till taklampa är att använda flera downlights. För ett badrum på 2x2 meter räcker det med tre eller fyra stycken downlights. Monterade efter väggarna ger de ett spännande ljus.
På bilden längst upp till vänster är ett exempel på en downlight. Ice, rund, 12V, Downlight, IP65 från Sanova. Pris 574 kr på Badrumsbutiken.

Om du ändå bara vill använda en enda taklampa kan man använda en med ställbara spotlights. En taklampa med exempelvis tre "spottar" gör det möjligt att välja ut tre områden där belysningen behövs bäst.
Bild två visar Elit takspot från LampGustaf. Den har tre konformade spottar som ger ett bra sken. Spottarna är riktbara vilket gör att det är lätt att justera ljuset efter behov. Pris: 374 kr hos Belysningsdesign.se

Viktigt att tänka på när man väljer armatur är att den ska vara anpassad för våtrum, då är den märkt med beteckningen IP21.
På Sanovas hemsida under Kataloger finns en pdf med tips på hur man belyser i badrum.

 

Badrumsbutiken
Belysningsdesign
Sanova- katalog

 

 

Facebook Twitter Google Plus Google Plus