AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

14 mars 2012

Sköt om gräsmattan och bo nära en park = ökat husvärde

I morse var jag och lyssnade på Husqvarna Groups Global Garden Report 2012 där man i år har undersökt grönområdenas värde för människan. Det visade sig att hela sextio procent är villiga att betala mer för ett hus eller lägenhet om det ligger nära naturen, såsom en park eller skog. Förra årets raport visade att husvärdet ökade med sexton procent om trädgården var välskött. Så summa summarum 1: Tjäna en hacka vid kommande husförsäljning och sköt om trädgården väl. Summa summarum 2: Köp ett hus eller lägenhet nära en välskött park, det gör att läget är attraktivt och det lönar sig i längden.

Gröna oaser gör människor gladare, uppmuntrar till aktivitet och minskar stress, berättade dagens panel.
Gröna oaser gör människor gladare, uppmuntrar till aktivitet och minskar stress, berättade dagens panel.

Husqvarna Group Global Garden Report presenterades av Mats Lindgren, Kairos Future, Alexander Ståhle, stadsbyggnadsforskare på Space Scape, Suzanne Lundvall, docent i Idrottsvetenskap, GIH, Bo Rappne, trädgårdsmästare på Slottsträdgården i Ulriksdal och Towe Ressaman, global designchef på Husqvarna Grouo.

HusqvarnaNyckelord:

Hus

Tips

Trädgård

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår