AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

23 juli 2014

Skötselfri trädgård - med sten och mossa

Om man vill ha en trädgård som är i det närmaste skötselfri så är det smart att anlägga sten istället för gräsmatta. Jag tycker att det är extra snyggt om man blandar olika stensorter och färger för att skapa kontrast. Man vill såklart ha mjuk och slät sten att gå på och sedan kan man kanta med lite bulligare sten. Aldrig kantigt och vasst om jag får välja... Antar att om det är långa perioder av torka så får man vattna på mossan lite. De här bilderna tog jag på sommarstugemässan i Finland, där hade man runt bland annat det här huset anlagt sten och mossa. Passar perfekt runt sommarstugor där man inte är så ofta, vid seniorboendet och det passar även bra för dem som vill slippa gräsklippningen.

Trädgård med sten och mossa Foto: Annika Rådlund
Trädgård med sten och mossa Foto: Annika Rådlund

Inbjudande entré till huset med en bred och slät gång av stenplattor kantad med runda stenar. Bilden är tagen på sommarstugemässan Loma Asuntomessut i Finland.

 

Loma-AsuntomessutNyckelord:

Detaljer

Inspiration

Mässor

Tips

Trädgård

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår