Smarta prylar till hemmet

Smarta prylar till hemmet
Det dyker hela tiden upp smarta nyheter för hemmet, både sådant som gör tillvaron enklare hemmet och sådant som gör det enklare att göra val. Som till exempel bredbandskollen.se som gör det enklare att välja internetleverantör till just ditt hem, och som Jotuns app Colour design där du kan se ditt rum eller fasad i olika kulörer. Här nedan har jag plockat ut en del andra favoriter av smarta nyheter för hemmet:

Hjälper dig välja fönster
Elitfönster lanserar nu en ny tjänst: fonsterkollen.se. Genom att skriva in sin hemadress, presenteras fakta för platsen såsom väder, buller, inbrottsrisken i närområdet samt arkitekturstil på fastigheten. Information om vad du bör tänka på vid fönsterbyte visas, samt vilka fönster som passar fastigheten bäst.
www.fonsterkollen.se

Laga, vårda och renovera
Nu kommer boken som på ett lättillgängligt vis sprider kunskap om lagning, vård och renovering av gamla föremål. Allt från äldre antikviteter till modernare retroklassiker, från porslin till plast, mässing till konstverk och från glas och speglar till gipsbyster och figuriner.
www.semic.se

Underhållsfritt terrassgolv
I träkomposittrall blandas träfiberns naturliga egenskaper med polymerens beständighet. Det ger en trallbräda som håller färg och form länge utan att ruttna och dessutom inte grånar som trä, det blir inga stickor och behöver inte underhållas. Perkekt för extremare miljöer som havsmiljö, vid poolen och spautrymmen.
www.relazzo.se www.riopool.se

Lagra medan du laddar
Med nya iXpand Base är det möjligt att backa upp din iphone medan du laddar den. Den lagrar alla foton, videos och kontakter upp till 256 GB och den tar inte mycket plats på hyllan, bänken eller skrivbordet. Via iXpand Base-appen går det sedan att trycka på Restore för att återskapa filerna på en ny telefon om den gamla skulle försvinna eller gå sönder.
Läs mer om den här.
www.sandisk.com 

Städar när du inte är hemma
Ett rent hem är nu bara ett klick bort med Electrolux PUREi9. Roboten läser av hinder på olika nivåer vid varje städtillfälle och skapar en effektiv städplan över ditt hem istället för att planlöst studsa mot olika objekt. Med en app lägger du enkelt upp ett schema för när du vill att roboten ska städa, du kan starta städningen via appen även när du inte är hemma. Genom sin triangulära form och PowerBrush städar roboten noggrant längs väggar, runt möbler och i hörn. www.electroluxgroup.se
 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Facebook Twitter Google Plus Google Plus