AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

8 december 2015

Smellkiller - tar bort dålig lukt från golvbrunnen

Har du problem med dålig lukt från golvbrunnen? Då kanske det här kan vara något att prova. Jag är i alla fall väldigt sugen på att testa den då vi brukar få dålig lukt ur golvbrunnen då vattnet varit avstängt och vattenlåset stått tomt. Smellkiller var med i programmet Drakarna på TV, där de letade finansiärer för sin idé. De fick napp där och en av drakarna gick in som delägare.
Smellkiller är en  golvbrunnspåfyllare som eliminerar dålig lukt från golvbrunnar och förhindrar att radon, bakteriehärdar och skadedjur tränger in i fastigheten. I de flesta fall ska men bara behöva fyllas på med vätska efter sex månader. Vill man ha extra hög säkerhet mot bakteriespridning så kan man komplettera vätskan med ett bakteriedödande medel. Golvbrunnspåfyllaren är framtagen av fastighetsskötaren Staffan Lundmark, då han såg vad mycket tid det tog att fyllla alla torra golvbrunnar i en större fastighet. 2011 vann Smellkiller utmärkelsen Plastovationer. 

Smellkiller
Smellkiller

Smellkiller består av en behållare i hårdplast som rymmer 2,7 liter vatten. Monteringen ska vara enkel och kunna göras på ett par minuter. Behållaren kan antingen hängas på väggen eller stå på golvet. Från behållaren leds vattnet via en slang ner i golvbrunnen. Golvbrunnspåfyllaren behöver inte stå i direkt anslutning till golvbrunnen utan det går att använda en upp till två meter lång slang till den. Det viktigaste är att slangen måste luta neråt mot golvbrunnen så att luftbubblorna obehindrat kan vandra uppåt till behållaren. När det är för lite vatten i golvbrunnen fylls den automatiskt på från behållaren.  

www.smellkiller.se


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 Nyckelord:

Badrum

Övrigt

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår