AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

12 februari 2015

Spara vatten och energi med Grohe´s smarta powerbox

Älskar smarta innovationer! Här är en av de senaste som lanserats, och sådant här kommer vi nog att få se mer av framöver. Grohe´s teknologi använder blandarens eget vattenflöde för att driva en turbin, dold i en liten låda installerad under tvättstället. Detta omvandlar energin från det rinnande vattnet till lagringsbar elektrisk energi, som sedan driver blandarens infraröda funktion. Bara 60 sekunders vattenfl öde genererar och lagrar tillräckligt med energi för att driva blandaren i 24 timmar.

Grohe´s powerbox omvandlar energin från det rinnande vattnet i kranen till  lagringsbar elektrisk energi.
Grohe´s powerbox omvandlar energin från det rinnande vattnet i kranen till lagringsbar elektrisk energi.

Ingen energi från elnätet krävs för att driva enheten, utan det är energin från vattenflödet som sparas i powerboxen och den driver i sin tur den infraröda spolfunktionen på kranen. Powerboxen har en lagringskapacitet som möjliggör 100 timmars användning från bara 260 sekunders vattenflöde.

www.grohe.com/se

Gilla  gärna Allt om bostad  på Facebook
Nu finns vi även på Instagram - där kan du följa oss för att se fina bilder och se de senaste nyheternaNyckelord:

Badrum

Energi

Nyheter

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår