AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

10 augusti 2012

Ståltak som liknar tegelpannor

Jag har precis varit i Tammerfors på bostadsmässan och där tittade jag bland annat på Ruukkis ståltak. Jag har alltid trott att stål är väldigt tungt men den här stålplåten är lättare än tegelpannor. Det ska även gå att montera direkt på de gamla stolarna om man funderar på att byta ut det gamla taket. Det går dessutom fortare att lägga än till exempel tegelpannor eftersom man lägger en hel rad på en gång. Målad stålplåt är ju oftast svart eller röd för att efterlika svartglaserat eller vanligt rött taktegel, men de här taken finns även i andra färger. På mässan såg jag ett tak som var vitt, men smuts kanske syns mer på det? På Ruukkis hemsida går det att se hur olika husmodeller kan se ut med olika slags tak.

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Finnera plåttak av stål liknar tegelpannor. Classic är ett rätlinjigt ståltak som liknar traditionell ståndfalsad plåt. Modellerna har vikt framkant och infästningarna är helt dolda. Taken har mellan 40-50 års teknisk garanti och 15-20 års estetisk garanti och de väger mellan 3-5 kg per kvadratmeter beroende på modell.


Ruukki tak
Illustrationsverktyg
Lilla takskolanNyckelord:

Bostäder

Bygg

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår