AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

8 juni 2014

Styr hemmet på avstånd - med din smartphone

Ska du bygga nytt hus eller göra en omfattande renovering är det värt att titta närmare på Schneider Electrics KNX–system. En konstruktion som knyter samman och styr allt ifrån belysning, värme och ventilation till att se till att kaffe-bryggaren och teven inte står på i onödan.Nu finns det en app till detta som heter InSide Control som gör det möjligt att enkelt styra hela systemet via din smartphone. I KNX-systemet finns till exempel ”Hej då-knappen” som släcker belysningen och stänger av alla uttag där apparaterna är inkopplade. Andra funktioner är till exempel att man kan dimra ljuset, dra för gardinerna och få hemmabion att starta. Till systemet kan man även koppla larm och övervakning och allt går att styra var du än befinner dig. Även om man är hemma är det smart, man kan till exempel från sängen trycka in på telefonen att man vill släcka utebelysningen och stänga av TV:n.

Schneider Electrics KNX-s
Schneider Electrics KNX-s

Det finns i snitt runt 60 elektriska apparater i varje svenskt hem. Inte konstigt då att tankar som ”Stängde jag verkligen av strykjärnet? Och spisen?” dyker upp. Om man kopplar allt till KNX-systemet och appen Inside Control så kan man trycka av all elektronik med ett knapptryck på telefonen.


Schneider ElectricNyckelord:

Belysning

Elektronik

Mässor

Prylar

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår