AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

19 juni 2013

Sugen på att spränga bort en sten eller två?

Enligt ett pressmedelande från Power Tools så använder de sig av en unik sprängteknik som gör att i princip vem som helst kan spränga bort sten, eller en bit berg på sin tomt. Simplex är ett världspatent som tagits fram av företaget som har sin bas i Herrljunga. Enligt dem så kan man med den här tekniken spränga nära husgrunder, vattenledningar, fjärrvärmeledningar och elledningar. Det sker inga vibrationer i marken när en sprängning utförs och det gör även att tidskrävande och dyra besiktningar av hus inom områden där arbetet utförs är onödiga. Båtägare kan använda sprängmetoden för att få till en vettig hamn eftersom det går att spräcka sten under vatten.
Undrar vad Dynamit Harry skulle tycka om den här metoden - då kanske den där j***a smällen aldrig kommer.

Foto: Jerry Stridh
Foto: Jerry Stridh

Under bråkdelar av en sekund sker en explosion som delar en oönskad sten som sedan enkelt plockas bort från trädgården. Det sker inga vibrationer i marken när en spräckning utförs.

 

Power ToolsNyckelord:

Övrigt

Tips

Trädgård

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår