AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

13 mars 2013

Sveriges minsta brandvarnare - 4 cm!

Brandvarnara är ju oftast inte så snygga så att man vill skylta med dem - men det är förstås ett måste att ha dem i varje hem. Helst i varje rum. Här är en nyhet som har kommit på marknaden - den är liten som en golfboll, med bara 4 centimeter i diameter och väger bara 47 gram. Det är världens minsta brandvarnare, men den har ändå samma kapacitet som de som är större. Som sagt var - tekniken går framåt. Brandvarnaren Invisible kommer från Schneider Electric och har fått designpriset  IF Design Award för sin utformning. Vid rökutveckling är den inte invisable längre, då den ifrån sig ett högt och skärande ljud på 85 decibel, som ska vara omöjligt att missa.

Invisible/Schneider Electric
Invisible/Schneider Electric

Nyhet: Världens minsta brandvarnare. Det miljövänliga batteri som följer med håller i fem år. När det börjar bli dags att byta, varnas man av ett pipande ljud. Rekommenderat cirkapris, 300 kr, hos Bauhaus, K-Rauta och i byggvaruhandeln.

• Det brinner i genomsnitt i 17 hem varje dag, 120 personer omkommer varje år i bostadsbränder.
• De flesta som omkommer i bränder gör det när de sover.
• Minst en brandvarnare per våningsplan gäller, helst en i varje rum. I eller i anslutning till sovrum är extra viktigt.
• Placera brandvarnaren i rummets högsta punkt med en fri yta på minst 50 cm runtomkring.

 

Schneider ElectricNyckelord:

Elektronik

Inredning

Nyheter

Prylar

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår