Tårtkalas

Tårtkalas

av: Mumlan Nyhlin

När jag fyllde år för någon vecka sedan bakade jag en cheescake. Den innehöll hemkokad rabarberkompott och en jordgubbskräm. Den blev nästan så snygg som jag hade önskat mig, randig och med skarpa kanter. Kände mig som en liten konditor. Fram till att jag besökte Chokladfestivalen i fredags... Kolla dom här tårtorna! De är tre av finalister i Årets Konditor som bakat dem. Conrad Tyrsén, ursprungligen från Visby, nu jobbar han på Lux Dessert & Choklad i Stockholm, vann tävlingen.

Självklart provsmakade jag alla tårtor, men jag är inte helt säker på om just Conrads tårta var godast, men så bedömde ju juryn pralinerna och desserten också...

Du som läser branschtidningen Hotell & Restaurnag kan läsa mitt reportage och se fler bilder i nästa nummer!

En tårta är bakad av den enda tjejen i finalen och en är Conrads vinnartårta, den tredje är en av de övriga finalisternas tårta. Vilken är vilken tror du? Lämna en kommentar!

Facebook Twitter Google Plus Google Plus