AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

20 april 2012

Testar Siemens freeInduction med mitt sjutgalna gamla finger!

På Aveqia finns möjlighet att laga mat med proffsiga kockar. Nu har jag provat att laga mat med matglada journalister med ledning av Petter Sjöström. Det var försås mycket roligare än att stå själv hemma i köket och sno i hop sin egen lunch. Fort och lätt gick det också eftersom allt var så väl förberett.
Grejen var att vi skulle få testa på Siemens nya induktionshäll med en smart pekskärm som visar var kokkärl och pannor är placerade. Om man flyttade på en kastrull eller stekpanna visades det på skärmen och det brillianta var att hällen kommer ihåg temperaturen och förflyttar den till kastrullens nya position. Man fick göra en del inställningar först så att hällen skulle känna igen fingret... men eftersom jag är alldeles för snabb och trycker och trycker så blinkade det hit och dit och jag fick ingen riktig kläm på det. Värmestegen låg mellan ett och nio och det gick även att välja halva steg. Tillexempel 3,5....Men jag kan inte se att jag skulle ha behov av så exakt temperatur men för andra som är mer exakt i sin matlagning så är det säkert bra. Dessutom blir gästerna säkert imponerade och det blir något att prata om när gästerna kommer!

Testar Siemens freeInduction med mitt sjutgalna gamla finger!

Siemens freeInduction kan hela den aktiva ytan värmas utifrån kokkärlens storlek, form och placering. Hällen känner dessutom av temperaturen på kokkärlen och varje kastrull aktiveras och kontrolleras individuellt under matlagningen.

 

Siemens
AveqiaNyckelord:

Elektronik

Kök

Mat

Nyheter

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår