AlltomBostad

Tio steg till lyckat poolköp

Tio steg till lyckat poolköp

Förläng sommaren med en pool

Tänk dig ett badlandskap för hela familjen som förlänger sommaren. Poolen finns för det uppfriskande morgondoppet, för barnens outtröttliga vattenlekar oavsett om det är regn eller solsken, de festliga tävlingarna som inleder poolpartyt som får alla att känna sig som barn på nytt. Den upptända poolen ger också en vacker inramning som höjer stämningen vid sensommarens kräftskivor.

Folkpool Octavia bygg  

Boka hembesök av en återförsäljare som ger goda råd och offertförslag

Gå igenom dina önskemål och visa förutsättningarna för din tomt. Poolsäljaren ger värdefulla tips om vad du ska tänka på i samband med poolbygget. Efter besöket tas ett eller flera offertförslag fram.

Folkpool Octavia bygg  

Välj färdig badklar pool eller bygg en del själv

Våra återförsäljare kan hålla i allt, agera samordnare och knyta ihop alla kontakter åt dig eller så håller du i projektet själv. Folkpools poolstommar är mycket robusta och konstruerade för självbyggare, där utförliga instruktioner följer med. Det finns dock vissa moment som är lite mer krävande. Linermontage och montering av reningsverk är moment som poolmontör bör göra.

Folkpool Octavia bygg  

Välj pool och gå igenom offertförslag med säljaren

Det kan vara svårt att förstå alla delar i en offert. Därför är det viktigt att veta vad som ingår innan du bestämmer dig.

Folkpool Octavia bygg  

Bekräfta offerten och beställ pool

Sedan kommer ordererkännande och avrop centralt från Folkpool. Därefter kommer ett leveransbesked med instruktioner inför poolleveransen. Eventuella beställningar på arbete bekräftas separat från återförsäljare och/eller dennes entreprenörer.

Folkpool Octavia bygg  

Köp poolen - Vi erbjuder förmånlig finansiering

Se våra avtal för poolfinansiering. Alternativt gäller efterkrav eller förskottsbetalning.

Folkpool Octavia bygg  

Lossa och kontrollera bygg-materialet samt lagra säkert

Godset lossas med hjälp av två personer från beställaren såvida inget annat är överenskommet. Kontrollera att antal kolli stämmer med fraktsedeln samt att inget gods är skadat i transporten. Om så skett måste det anges på fraktsedeln alternativt kontaktas speditören omgående med anmälan. Skydda sedan godset innan montering sker. Elprodukter förvaras lämpligen inomhus. Reglar och sargvirke staplas och täcks ordentligt, så att det inte torkar ut och slår sig innan montering.

Folkpool Octavia bygg  

Poolbygget dokumenteras som underlag för garantiregistrering

Detta är en rutin för att kvalitetssäkra byggnationen. Se till att ha en rimlig tidsplan för projektet. Det viktiga är att det blir ordentligt byggt.

Folkpool Octavia bygg  

Det börjar bli klart för invigning

Premiärdoppet med hela familjen i det kristallklara och behagligt tempererade vattnet är en mycket skön känsla.

Folkpool Octavia bygg  

Lek och bad samt lite skötsel

Tittar i maskinrummet med jämna mellanrum, bara för att konstatera att allt ser bra ut. Testa vattnet och dosera kemin en gång per vecka. Att dammsuga poolen görs på en kvart såvida inte den automatiska pooldammsugaren gjort jobbet.

Folkpool Octavia bygg  

Tillbehör och service

I början är det inte mycket som behöver införskaffas. Det kanske bara är den där sköna flytfåtöljen och volley-bollspelet till barnen. Återförsäljaren erbjuder tillbehör och goda råd och hos pooldepåerna hittar du kemikalier.

Läs mer på vår hemsida
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår