Tips för Halloweenfest hemma

Tips för Halloweenfest hemma

Om du ska ha en liten bjudning hemma så finns det en del saker man kan göra för att öka på stämningen utan att det kostar skjortan. RoligaPrylar.se har gett några tips och här har jag valt ut några som jag tycker var bra.

Ha musiken redo! Ingen människa - eller zombie för den delen - vill höra samma musik hela kvällen. Kör några dängor som folk känner igen “Who ya gonna call? Ghostbusters!", Thriller och så vidare.

Skapa stämning med belysning. Det ska inte vara för mörkt men heller inte vara för ljust. Sätt ut några stearinljus och använd orangea, gröna och gula glödlampor i resten av huset.

Bjud på läskigheter med måtta. Syltade hjärnor och ätbara ögonglober i all ära, men studier visar att det visuella intrycket också har en avgörande inverkan på vår aptit. Därmed kan vi dra slutsatsen att man inte bör vara för extrem i valet av mat. Motbjudande mat med hög äckel -faktor riskerar att hamna i soporna. Använd majssirap och röd karamellfärg till läskiga blodiga drinkar, servera pumpasoppa i en häxas gryta och med gröna oliver kan ägghalvor enkelt bli till ögon.

Planera in några spel eller aktiviteter, speciellt bra är det om det kommer att finnas barn med på festen. Utse vinnaren för bästa kostym, berätta spökhistorier eller låt barnen göra spindlar av piprensare.

Att alla tar minst två bilder under kvällen kan vara en god idé - det är både ett sätt att skapa ett gemensamt minne för kvällen om de läggs upp i den gemensamma Facebook-gruppen, men också ett sätt att lättare utvärdera festen och ta med sig erfarenhet till när nästa års fest ska planeras.

Och till sist: Att vara värd för en Halloween-fest kan innebära mycket springande mellan köket, minglet och servering, därför gör du bäst i att välja dräkt med stor omtanke. Tänk dig en varm gorilladräkt när du står och rör i kastrullerna eller  en tvångströja,,, 

Håll dig till din budget och förmåga samt be om hjälp om du behöver. 

Laga och baka inte alltför läskiga saker, då kanske de inte blir uppätna. Får det lov att vara en ögonglob?

 

Roliga prylar

Facebook Twitter Google Plus Google Plus