AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

5 juni 2015

Tips på midsommardukning

Traditionell dukning går oftast i vitt med inslag av gult och blått. Men jag tycker att alla dukningar i ljusa färger passar, det viktigaste är att ha blommor på bordet och ljuslyktor. Om man tycker att det är trångt på bordet kan man hänga upp ljuslyktor ovanför bordet. En gren till exempel som hänger över bordet är bra att hänga lyktor i. Är man utomhus kan man hänga lyktor på trädgrenarna. Tänk på att ha batteridrivna ljus för att vara på den säkra sidan.

Sommardukning Foto: Annika Rådlund
Sommardukning Foto: Annika Rådlund

Vitt och ljusa pasteller passar bra även i midsommar. Servetter höjer högtidskänslan. Man behöver inte lägga ner massor av pengar på dekorationer, enkelt och billigt är att plocka blommor och gröna blad utomhus och häng några lyktor över bordet för det där lilla extra. Bilden tog jag på en sommardukning på mässan Nordiska trädgårdar.

Där hade man dekorerat bordet med blommor i flera glasflaskor och små "stubbar" för en härlig naturkänsla.

Följ gärna Allt om bostad på Facebook och Instagram.Nyckelord:

Belysning

Besök

Blommor

Inredning

Inspiration

Tips

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår