AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

21 juni 2013

Tips via mejl om miljövänlig fasadrengöring

Efter vår artikel som handlade om hur man målar om huset med slamfärg fick jag det här läsarbrevet:
"Hej Annika, Läste din artikel om röd slamfärg med stort intresse. Vi är ett företag som arbetar med fasadrengöring. Vår metod bygger på att vi tvättar med enbart vanligt kranvatten som vi filtrerar i våra vagnar/bilar tills vattnet blir det vi kallar ultrarent vatten. Vi har patent på tekniken. Det jag vill säga är att om eller när man antingen vill måla om med slamfärg eller byta från slamfärg till annan typ av färg så lämpar sig vår metod att ta bort befintlig slamfärg ypperligt.
Vi använder lågt tryck tillsammans med olika varianter av borstar för att ta bort befintlig slamfärg. Beroende på om man önskar måla om med ny slamfärg eller om man vill byta färgsystem så blir vidhäftningen på den rengjorda ytan mycket bra. I och med att vi använder lågt tryck i samband med att vi tvättar så undviker du att skada fasaden som kan ske när du använder högt tryck. Fasaden är också övermålningsbar efter ca. 3 dagar till skillnad mot om du använder högt tryck då fasaden behöver ca. 12 – 14 dagar på sig för att torka. Vad vill jag uppnå med detta? Önskar bara att informera dig om att det finns bra metoder att antingen göra slamfärgade fasader ”trärena” eller rena för ommålning utan att använda högt tryck eller olika kemikalier."

Vi tackar Nicklas Jonsson för det fina tipset!

Foto: Johan Eriksson
Foto: Johan Eriksson

Ekofasad tipsar om miljövänlig fasadrengöring.

 

Artikel "Måla om fasaden med slamfärg"
EkofasadNyckelord:

Tips

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår