AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

25 maj 2013

Titta in i en lägenhet i Bellmans hus - eller köp den!

Egentligen är det Carl Michael Bellmans syster och hennes man som var Hägerstensgårdens första ägare. Gården byggdes 1754 och Carl Michael Bellman ska ha spenderat mycket tid där och har skrivit flera epistlar där Hägerstens gård omnämns. Claes Arrhén von Kapfelman, Catharina Christina Bellmans man, hade dåliga finanser och tvingades sälja av flera delar av Hägerstens gård. 1779 blev han försatt i konkurs och efter det har gården genom åren haft många olika ägare.
1998 ombildades gården till bostadsrätter. Bostaden som är till salu nu är den största och utgör en stor del av mangårdsbyggnaden. Lägenheten består av 9 rum och kök på 280/30 kvadratmeter, uppdelade på tre våningsplan, och mycket av de historiska detaljerna är bevarade. Låter verkligen som ett drömhem. För närmare elva miljoner.

Titta in i en lägenhet i Bellmans hus - eller köp den!

"Kanonfint" kan man säga om familjen Bellmans hus idag. Toppmodernt men i gammal stil.Carl Michael Bellman spenderade mycket tid på gården och har skrivit flera epistlar där Hägerstens gård omnämns. Bara det är väl värt några extra miljoner?


FastighetsbyrånNyckelord:

Bostäder

Historia

Hus

Inredning

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår