AlltomBostad
 

Trendigaste villafärgen

Trendigaste villafärgen

Vitt och rött är de trendigaste färgerna på villor de närmaste tio åren. Trä, tegel och fibercement toppar listan över fasadmaterial. Dessutom finns starka trender kring miljö, underhållsfria material och personlig design. Det visar Arkitektundersökningen.

Vitt, svart och grått har varit de mest populära färgerna på villor de tre senaste åren. Men nu ändras bilden. Var fjärde arkitekt tror fortfarande på den vita färgen framöver, vilket ger den en förstaplats på trendlistan, men tätt därefter kommer rött. Det är ett trendbrott från tidigare undersökningar. Intresset för svart och grått svalnar, medan grönt är en ny bubblare.

Träpanel, tegel och fibercement toppar listan över de mest populära fasadmaterialen. Puts och trä är de fasadmaterial som anses ge mest problem under en livscykel på 50 år.

Läs mer på vår hemsida
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår