AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

28 juni 2012

Triplexlampan - svensk designklassiker åter i produktion!

Det är härligt med människor som gör vad de tror på!  Ulrika och Robert Kullenberg letade efter den perfekta industrilampan till sin taklägenhet. Det tog tid att hitta, men till sist hittade de Triplexlampan som JP Johansson ritade och patenterade 1919. Nu, nästan hundra år senare har paret Kullenberg, efter mycket arbete med att identifiera innehavarna av upphovsrätten, långa förhandlingar, flera prototypserier och många timmar senare, åter tagit upp lampan i produktion i sitt företag Mackapär. 50 numrerade lampor har lanserats i juni och går att köpa direkt via Mackapär. Framöver kommer försäljningen att ske via återförsäljare. Lampan kommer fortsättningsvis också att släppas i serier med olika modeller och färger. 

Tripexlamp Foto: Mackapär
Tripexlamp Foto: Mackapär

JP Johansson skapade Triplexlampan som en av sina sista uppfinningar i en lång rad framgångsrika patent, däribland skiftnyckeln och rörtången. Produktionen har nu återupptagits av företaget Mackapär.

TriplexlampanNyckelord:

Arbetsrum

Belysning

Inredning

Nyheter

Sovrum

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår