Unika kuddfodral av palmträd

Unika kuddfodral av palmträd

Det finns ett svenskt heminredningsvarumärket som heter Malaika Cotton och de producera bland annat handgjorda textiler. Nu har de lanserat en helt ny kuddkollektion som heter ”Unique Raffia Cushion”. Kuddfodralen består av Raffia – fiber som är väldigt speciella då fibern ska vara mjuk, stark, hållbar och biologiskt nedbrytbar. Det är ett material som passar bra för både vävning av korgar, kuddar, hattar och mattor.
Den här fibern kommer från Raffia (Raphia) palmträd som växer i Madagaskar, Afrika och på Filippinerna och den är gjord av långa blad som kan bli upp till 18 meter lång. Varje palmkvist skärs och rivs av i parallella linjer vilket ger en lång och kontinuerlig fiber med en ljusgrön färgm men efter att ha torkat i solen så förändras färgen på fibern och blir beige istället för grön. Häftigt, man skulle vilja känna och dofta på kuddarna....älskar ju palmer!

Kollektionen ”Unique Raffia Cushion” från Malaika Cotton består endast av handgjorda kuddar som är tillverkade av lokala hantverkare i Kongo, vilket gör att varje kudde är unik. De går att placera på golvet eller som dekoration på sängen. Materialet är en blandning av Raffia mönster och svart tjockt linne med knappöppning på baksidan. De är 65 cm x 65 cm stora och kostar 1495 kr.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Facebook Twitter Google Plus Google Plus