AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

28 maj 2013

Väckarklockan som fick tuppen att vakna klockan tre!

Svårt att vakna på morgnarna? Tycker du att det känns som om det är mitt i natten då väckarklockan ringer? Det brukar dock inte drabba mig så ofta för jag brukar sprätta upp som en fisk i morgontimman. Men om man har svårt för att lämna sänghalmen så kanske den här väckarklockan kan vara något. Den ger ett behagligt ljus som blir starkare efter en stund, precis som solen när den stiger upp. Ögonen ska visst reagera på ljus även om de är slutna. Det ska i sin tur sända signaler till hjärnan och kroppen att det är dags att vakna. Så när ljuset startar så vaknar alltså kroppen.
Den här klockan har även testats på en tupp...en klocka sattes på tuppens bänk i hönshuset och genom en nattkamera kunde man se hur tuppen så sakteliga vaknade till och ruskade till sig lite när klockans soluppgång började. När ljuset kom med full styrka- vad gjorde tuppen då? Ja den galde på för full hals. Klockan tre på natten.

Wake -up Light Foto: Annika Rådlund
Wake -up Light Foto: Annika Rådlund

Med Wake-up Light har man hämtat inspiration från naturen och använt en kombination av ljusterapi och ljud för att man ska vakna på ett naturligt sätt. Vad sägs om lite havsbrus eller fågelkvitter? Morgonljusets färg ändras från gryningsröd toch varm orange till klargul. Pris 1299 kr, Philips. Nackdelen är att man kan snooza med den här också, för er som alltid trycker på snoooooozeknappen.

PhilipsNyckelord:

Elektronik

Nyheter

Textil

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår