AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

27 december 2017

Vacker dukning med Klässbols

Klässbols linneväveri är ett av de textilföretag som har uppmärksammats mycket den senaste tiden. De gick absolut inte att missa på senaste Formex för de hade en väldigt stor monter, och på den senaste Elle Decorations galan blev kollektionen Gåsöga utsedd till ”Årets textil”.

De är kunglig hovleverantör sedan 70-talet och de gör bland annat dukarna och linneservetterna till Nobelfesten. De går även att köpa likadana som de har på Nobelfesten ifall man vill ha en extra klassisk festdukning hemma, det blir nog i alla fall en snackis om man bjuder in till middag med den dukningen. Klässbols är ett familjeföretag som funnits sedan slutet på 1800-talet och de är nu tredje och fjärde generationen som driver företaget- det är häftigt tycker jag!

Kolla in deras kollektioner om du funderar på att köpa textil med god kvalité som håller över tid, perfekta presenter tycker jag! Jag har en kökshandduk därifrån och det är så fint att lägga den över disken. De arbetar med att bevara gamla, traditionella mönster men de tar de fram nya, moderna. Se här nedan, de har även lite glitter med på en av dukarna!

Linne från Klässbols Foto: Annika Rådlund
Linne från Klässbols Foto: Annika Rådlund

Här ett par bilder som jag tog under pressdagarna i november. Klässbols var med i år och visade upp både gamla och nya mönster. Produktionen är belägen i Klässbol utanför Arvika i Värmland, men de har även en butik på Sveavägen i Stockholm och de finns förstås i en massa textilbutiker och förstås på nätet.

Jag gillar det blå tyget med de vita måsarna, så somrigt och fint! Nu vill man ju in med vår- och sommarfärger snart när julen är över.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.klassbols.seNyckelord:

Detaljer

Inredning

Inspiration

Kök

Nyheter

Textil

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår