AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

19 maj 2011

Vackraste dukningen från Villeroy & Boch och designstolar med svikt!

Under Stockhom Fashion week presenterades Villeroy & Bochs nya tallrikar. Alla stannade till vid det uppdukade bordet för att titta på de vackra tallrikarna. Stora, fyrkantiga fat med ljuvligt sommarmönster med inslag av guld. Assietterna var i samma stil, men hade en annan blomma och en fjäril. Huvudrättstallrikarna var stora, så det krävs att man har plats i köksskåpen. De är i och för sig så fina att det är synd att ställa undan dem. Placera ett fat på bordet för sommarens frukt och bär!
Ovanför bordet hängde lampan Leaf Lamps från Green furniture Sweden. Bladverkets stam och grenar är gjorda i björk och grenarna har kilformade ändar som monteras ihop utan lim. Löven är tillverkade av oblekt ullfilt som släpper igenom ett mjukt och behagligt ljus.
Matsalsstolarna med svikt är också från Green furniture Sweden och de är designade av Johan Berhin. Förutom att stolarna är superläckra i den gröna färgen så är de även miljövänliga. För varje träd som huggs ner planteras ett nytt. Stolarna går att stapla på varandra och finns i flera färger. Jag föll för hela konceptet med gröna stolar, grön bordsduk, lila servetter och porslin med grönt och lila. Grönt är skönt! 

Vackraste dukningen från Villeroy & Boch och designstolar med svikt!

Stolarna, Stack C från Green Furniture living, kostar 3495kr/styck för björk, valnöt eller ek och 3995 kr/styck för svart eller grönbetsad ask. Lampan Leaf Lamp, som vann Green furniture award förra året, kostar 11 995 kr och är designad av Peter Schumacher f rån Australien. Den finns även som golvlampa. Bordet med benbockar i massiv björk kan vikas platt. Benbockar med glasskiva 9995 kr. Bordet går även att beställas med en massiv björkskiva. Villeroy & Boch porslin finns i handeln i höst. Prisuppgift saknas.
Green furniture Sweden
Villery & Boch
Polhem PR visade dukningen

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår