AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

16 december 2009

Vanja Sorbon Malmsten tar över!

av: Mumlan Nyhlin

En ny generation tar över tillverkningen av de klassiska Birgittaskärmarna, Vanja Sorbon Malmsten, barnbarnsbarn till Carl Malmsten tar nu över. Vanja kommer att fortsätta tillverka de klassiska skärmarna, men har också idéer om att utveckla egna nya modeller.

Tillverkningen av Birgittaskärmar är ett fantastiskt exempel på lokalt konsthantverk. Vanja gör allt från svetsning av trådställningar till insamling av växter och skapande av färdiga lampskärmar. Vanja är född 1973, hon lärde sig hantverket av sin morfar för ett 10-tal år sedan, men gav sig sedan ut och reste i världen. Nu var tiden den rätta att ta över och föra traditionen vidare. I en tid där resurssnålt tänkande, naturliga material och lokala leverantörer efterfrågas känns hennes satsning helt rätt.

 

Malmsten

Pressbilder från Malmstenbutiken

Av: Mumlan Nyhlin

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår