AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

4 september 2012

Var tionde band bolånet i minst fyra år i augusti

Under augusti månad band var tionde person sitt bolån i minst fyra år meddelar SBAB Bank. De tror att en av anledningarna är att det just nu inte kostar något extra att binda räntan och försäkra sig om boendekostnaden under flera år framöver.

– Att binda räntan och försäkra sig om sin boendekostnad under flera år framöver kostar idag i stort sett inget extra. Så länge det förhåller sig så tror jag att trenden att binda bolånet kommer att hålla i sig, säger Maria Malmqvist, privatekonom på SBAB Bank.

Själv jobbar jag som en struts, och gömmer huvudet i sanden....jag har bundit min ränta i tio år och snart har sex år gått... eller är det sju? Det kanske är läge nu att binda några år till, eftersom räntornä är "historiskt låga".
Om de börjar stiga kan det gå fort. Men enligt Maria Malmqvist är vi inte riktigt där än. Så man kanske kan fundera ett tag till...
 

Tabell från SBAB
Tabell från SBAB

Genomsnittlig bindningstid för nya bolån, januari 2000 till augusti 2012Nyckelord:

Bostäder

Ekonomi

Nyheter

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår