AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

4 november 2013

Världspremiär för världens Säkraste Hus?

"I dag lanseras Säkra Hus - världens säkraste serietillverkade hus på den svenska marknaden", står det i pressreleasen. Men som vanligt blir jag alltid skeptisk när det står "världens bästa", "världens säkraste" och så vidare. För hur vet man det? Om en byggnad är "världens högsta" så är det lite enklare att jämföra med siffror. Det här huset i alla fall, som är ett serietillverka hus i betong ska hur som helst ha en del fördelar. Säkra Hus meddelar att det inte finns några organiska material i husen. "Köparen kan känna sig fullständigt trygg när det gäller vattenskador. Husen kan heller inte brinna och har också en mycket hög inbrottssäkerhet med säkerhetsglas i fönster, säkerhetsdörrar och väggar av betong. Med solceller på taket kommer husen att bli så kallade plus hus – husen producerar mer energi än vad familjen behöver." Jag tycker betong på något sätt låter lite "omysigt", kallt och hårt. Men som sagt så har det en del fördelar. Och det blåser inte iväg i första taget.

Säkra Hus
Säkra Hus

Säkra Hus skräddarsys efter kundens behov och de kan leverera hus med ”extra” säkerhet, som skottsäkra väggar och fönster, panikrum och rökmaskiner. Och nu min sista fråga: Vad är ett panikrum?

Säkra Hus

Gilla gärna Allt om bostad på facebook Nyckelord:

Bostäder

Bygg

Hus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår