AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

6 november 2017

Värmevarnare istället för brandvarnare?

Det är visst så att i fuktiga, dammiga rum där det är rökigt eller osigt så fungerar inte en vanlig brandvarnare optimalt. På dessa platser kan det därför vara bättre med en värmevarnare. Det ska vara ett smartare val i exempelvis köket, garaget, badrummet och i tvättstugan.

Det är speciellt viktigt att se över brandvarnare och värmevarnare nu inför julen för det är då de flesta bränder inträffar i hemmen. Kanske kopplar man ur brandvarnaren i köket för att den går igång när man steker något....då kan man alltså istället satsa på en värmevarnare.

Invisible värmevarnare från Schneider Electric
Invisible värmevarnare från Schneider Electric

Invisible värmevarnare är en av de värmevarnare som finns på marknaden. Tekniken i den lilla dosan övervakar normala och oväntade temperaturförändringar och larmet utlöses när temperaturen blir farligt hög vid såväl snabba som varaktiga förändringar.
Namnet Invisible kommer från att värmevarnaren, med sina fyra centimeter i diameter (!!) är nästan osynlig när den sitter monterad i taket.

Tekniken i den ska lika avancerad som de är i större modeller. Värmevarnaren har ett inbyggt lithiumbatteri som håller hela värmevarnarens livslängd, vilket är 10 år. Skönt att slippa höra det där pipandet som det annars brukar vara på brandvarnarna en gång per år då det är dags att byta batteri...

Ps: Ett tillägg - Fick precis in ett tips från en läsare att inte placera den för nära en bastudörr... Då går förstås larmet av direkt när varmen från bastun kommer ut.

 

Cirkapriset ska ligga på cirka 695 kr för Invisable.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.schneider-electric.se

 Nyckelord:

Detaljer

Nyheter

Övrigt

Prylar

Tips