AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

26 maj 2015

Veckans favorit: Fågelholk med design av Orla Kiely!

Har du fått pippi på Orla Kielys mönster, så är det klart att pippi också ska få ta del av den fina designen. Orla Kielys fågelhus blir en prydnad i trädgården samtidigt som någon pippi får en flärdfult hus. Jag har träffat designern Orla Kiely en gång på Formexmässan, en söt liten irländsk dam som numera är bosatt i London.Hon slog igenom på nittiotalet och har sedan dess jobbat mycket med några mönster som blivit hennes signum, de känns retro och går ofta i brun-orange-rött och gult.

Fågelhus Orla Kiely/Prylgalen.com
Fågelhus Orla Kiely/Prylgalen.com

Fågelholken är både snygg och praktiskt! Tillverkad i trä med dräneringshål och en lucka på sidan för att enkelt säsongsstäda boet. Trä är bra för metall- och plasthus kan skapa för mycket värme för fåglar och kycklingar. Bra att det är dräneringshål för annars kan det orsaka mögel i holken vilket förstås är skadligt för fåglarna. Toppen också att det inte har någon sittpinne, för dör kan rovdjur sitta och vänta... Eftersom holken har en lucka går det lätt att rensa fågelhuset då ungarna lämnat boet. Man ska helst placera boet minst fem meter från marken.
Orla Kiely Fågelholk Storlek: 23 x 15 x 11 cm. Pris: 349 kr hos Prylgalen.com

Tidigare inlägg om Orla Kiely:
Orla Kiely om man gillar retrostil i köket
Dagens inspirationsbild
Nya retroprylar till köket
Och missa inte Midbecs underbara tapet!

Gilla gärna Allt om bostad på facebook! Följ oss där så missar du inget.Nyckelord:

Nyheter

Prylar

Trädgård

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår