AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

12 januari 2013

Viktigt att bo nära naturen - svärföräldrarna inte lika populära

Enligt en undersökning som gjordes förra året så uppgav var tredje villaägare att det viktigaste är att bo nära naturen, svärföräldrarna var inte lika populära. Bara en procent vill ha nära till sin respektives föräldrar, avslöjade Bobarometern från Svensk Fastighetsförmedling.
Det var inte stora skillnader mellan vad män och kvinnor prioriterade, men några siffror som stack ut är att kvinnor tycker att det är viktigare att bo nära dagis, 17 procent respektive 15 procent bland männen. Män tycker å andra sidan att det är viktigare att bo nära matbutiken, 12 procent uppgav detta jämfört med 10 procent bland kvinnorna.
Villaägarna fick även listat vilka personer som de helst har i närheten av huset. Här toppas listan av barnen (32 procent), vänner (18 procent) och ens egna föräldrar (13 procent). Övriga släkten är inte lika högt prioriterad. Minst viktigt att bo nära är svärföräldrarna (1 procent), mor- och farföräldrar (1 procent) samt andra släktingar (1 procent).
Här finns några intressanta skillnader mellan män och kvinnor. 15 procent av kvinnorna tycker att det är viktigt att bo nära sina föräldrar mot bara 10 procent bland männen. Männen tycker i stället att det är viktigt att ha nära till sina vänner vilket 21 procent uppgett jämfört med 16 procent bland kvinnorna.

Vad tycker du är viktigt? Jag skulle säga att i stan så är det viktigt för mig att ha nära till dagis och kommunikationer. Om jag bodde på landet skulle det vara viktigt att ha nära till naturen, annars försvinner vitsen med att bo på landet...

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

33 procent uppgav att det viktigaste är att bo nära naturen. Totalt svarade 4130 villaägare på frågor om villaboende i Svensk Fastighets barometer.

Svensk FastighetsförmedlingNyckelord:

Bostäder

Hus

Övrigt

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår