AlltomBostad

Viktigt inför val av värmepump

Viktigt inför val av värmepump

Att tänka på innan jag köper värmepump

Varför ska jag satsa på en luftvärmepump?

Solen och dess värme ger mängder av gratisenergi som lagras i luften. Värmepumpen är hjälper dig att ta del av denna gratisenergi. Genom att hämta och utvinna värme effektivt kan dina uppvärmningskostnader minska rejält - i bästa fall med mer än 75 procent. Kostnadsbesparingarna är ofta så stora att de återbetalar investeringen för installationen inom några år.
En värmepump kräver ingen skötsel eller påfyllning av bränsle. Den är enkel att använda och tar liten plats. Vissa värmepumpar kan även styras på distans. Det kan vara bra om du till exempel är bortrest. Då kan du sänka inomhustemperaturen för att höja den innan du kommer hem.

Hur är ljudnivån på värmepumpar från Mitsubishi Electric?
Eftersom det är vår starka övertygelse att en tyst inomhusdel är viktigt för att uppnå optimal komfort från din värmepump, så har vi satsat mer tid och pengar än någon annan tillverkare på detta område. Tack vare denna satsning har vi lyckats ta fram marknadens tystaste värmepump på endast 19dB (modell MSZ-GE). Vi anser t.ex. att man måste kunna lyssna på musik, studera, sova, titta på tv mm utan att störas av inomhusdelen och kunna njuta av sin värmepump. Ingen vill väl ha ett jetplan i sovrummet?
Även våra andra modeller har fantastiskt låga ljudnivåer. Kirigamine FH ligger t.ex. på 20dB.

Vilken värmepump skall jag ha?
Kontakta en återförsäljare i din närhet. De kan tala om vilken värmepump som passar just för ditt hus samt lämna en prisuppgift på hela installationen. Återförsäljare skall också berätta om han tycker att just en typ av värmepump inte lämpar sig i ditt hus och kanske kan rekommendera annan lösning!

Vad kostar en värmepump från Mitsubishi Electric?
Prisuppgifter kan du endast få av våra återförsäljare.
Genom att kontakta din lokala återförsäljare för ett hembesök, kan han rekommendera vilken värmepump som lämpar sig just för ditt hus. Priserna kan variera något beroende på återförsäljare, vilken värmepump du behöver, och vad som ingår i paketet. Kom ihåg att trygghet är värt mycket.

Kan jag installera värmepumpen själv?
Produkter som säljs med köldmedium bör monteras av ackrediterade installatörer. Köldmedium är en vätska eller gas som är explosiv under högt tryck, som ger svåra brännskador och är miljöfarlig om den släpps ut. Lekmän rekommenderas inte att pröva sig på att montera sådana produkter på egen hand. Mitsubishi Electric säljer sina värmepumpar endast MED installation.

Hur hittar jag en återförsäljare nära mig?
Gå in på Återförsäljare. Skriv in orten där du bor och välj den typ av produkt du söker efter, luftvärmepump eller luft-vattenvärmepump. Där hittar du kontaktinformation till återförsäljare på din ort.

Om du inte hittar återförsäljare på just din ort kan du ringa någon av de som finns i närliggande orter, då de ofta rör sig på stora områden för hembesök!

Läs mer på vår hemsida
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår