Vilken Lovely match på dessa lökar!

Vilken Lovely match på dessa lökar!
Jag vet inte om det är årstiden eller åldern (!) som gör att man sitter och tittar på blomsterlökar... ja mitt intresse för blomlökar har kanske inte varit jättestort genom åren, men jag har ju upptäckt nu hur lättodlat det är. Jag har till exempel när påsken varit över och påskliljorna blommat ut så har jag satt ner dom lökarna (fast de sett väldigt trista ut efter påsk) på ett ställe i trädgården, och de kommer upp sen följande vår - och jag blir lika överraskad varje gång. I fjol var det första gången det kom upp röda tulpaner där och då blev jag ännu mer förvånad - eftersom jag helt glömt av att jag hade planterat dem. Man glömmer ju inte direkt av om man har grävt ner stora plantor, men små lökar som är så lätta att plantera....vilken grej det är egentligen. Så nu är jag supertaggad på att plantera fler lökar i mitt speciella "lökområde".
Nu har jag läst på lite på Nelson Gardens hemsida och om man planterar olika löksorter som blommar vid olika tidpunkter på våren, bidrar vi man också till att bin och andra pollinerare hittar mat under hela säsongen.

En lökpåse som de har heter Lovely Match Hearts of Gold och den innehåller små söta ljusa blommor. Den här mixen ska fungera bra även i kruka. Höjderna och blomningen skiftar lite och blommar någon gång mitt under våren under en lång period. Det låter ju härligt! Lovely Match, Hearts of Gold En söt mix av tulpan, narciss och balkansippa för rabatt, kruka eller korg. Blommornas olika höjder, färger och former ska lyfta och framhäva varandra och gemensamt för dem alla är deras gula mitt - heart of gold. Så himla fina tycker jag! En påse kostar cirka 119 kr.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.nelsongarden.com
Facebook Twitter Google Plus Google Plus