AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

14 juli 2014

Vinn örtkrukor med långtidsbevattning!

Tillhör du dem som undrar varför örterna ser väääldigt hängiga ut efter bara ett par dagar på köksbänken? Nu har du chansen att vinna Orthex Eden, en ny örtkruka med långtidsbevattning. Den får färska örter att må bra och den tillhörande brickan är i ekologisk bambu så det blir dessutom snyggt på köksbänken. Vinnaren får tre vita krukor tillsammans med den fina brickan.

Fråga: Vad heter kryddväxten som har en speciellt framträdande roll i det italienska köket? Den används vanligtvis tillsammans med ingredienser som tomat, ost och pasta.

Mejla svaret till annika.radlund@alltombostad.se och skriv "Orthex Eden" i ämnesraden. Skriv också en kort motivering varför du vill vinna örtkrukan. samt ditt namn och adress. Tävlingen pågår till och med söndag 20 juni och vinnarna meddelas via mejl och på vår facebooksida den 21 juni.
Tävlingen ligger även ute på vår facebooksida gilla gärna den (inte ett måste för att vara med i tävlingen men vi blir förstås glada om du gillar oss). Där kan du även dela tävlingen med dina vänner. Lycka till!

Orthex Eden / Orthex Group
Orthex Eden / Orthex Group

Basilika, koriander och timjan. Kryddor som förgyller matlagning till både smak och utseende. Orthex Eden - kruka med integrerad långtidsbevattning, förlänger hållbarhetstiden på färska örter med flera veckor. Både professionella och amatörkockar föredrar färska örter framför torkade på  burk. Det visar inte minst försäljningssiffrorna av färska örter. Runt 22 miljoner krukor med färska örter säljs varje år i Sverige. Maten blir godare och helt klart vackrare med dessa gröna blad. Problemet är att de inte håller sig fräscha speciellt länge. Vi slänger många färska örter alldeles i onödan, ofta beror det på att vi vattnar antingen för mycket eller för lite.
Orthex nya kruka Eden med långtidsbevattning ska hålla örterna fräscha betydligt längre genom att se till att de alltid har lagom mycket vatten. Ett kapillärband ligger under krukans bevattnings-insats och absorberar exakt lagom mängd vatten för att örten ska hålla sig fräsch längre.
Storleken på Eden örtkruka är 12x12 cm och är anpassad efter de färska örter som vi köper i våra matbutiker. Örten inklusive kruka placeras i Eden och du behöver inte omplantera. Ett trevligt tillbehör är brickan i ekologisk bambu där tre Edenkrukor får plats.

Eden örtkruka ingår i Orthex Eden-serie där det finns ytterligare sex storlekar självbevattnande krukor. Krukorna finns i svart och vitt. Cirkapris tre Eden örtkrukor samt bricka, 270 kr. Eden örtkruka styckvis, cirkapris 60 kr

Gilla gärna inlägget på  Allt om bostads facebook
O
rthex EdenNyckelord:

Blommor

Detaljer

Inredning

Kök

Mat

Nyheter

Prylar

Tävling

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår