AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

16 maj 2014

Viskan Spa - svensktillverkade spabad

På Spa-fronten finns det verkligen en hel uppsjö med olika typer av kar och olika leverantörer. Baden levereras från hela världen till Sverige, från allt från Kina till Tjeckoslovakien. Det kan ju vara svårt att sålla ut vad som är skillnaden mellan alla. Just nu är det ju väldigt trendigt att köpa närproducerade varor som inte har fraktats över halva jordklotet innan det hamnar på tomten. I Kinna, alltså inte i Kina, som ligger cirka 6 mil utanför Göteborg har ett företag tillverkat kar i över 30 år. Spabaden är egendesignade och det finns både modeller med liggdel, dubbelsäte, hörnsäte med massage från topp till tå, avsvalknings-/barnsäte med flera. De använder sig av svenskt tryckimpregnerat trä i ramkonstruktionen. Varje sida av spabadet bärs upp av tre kraftiga reglar, samt stödreglar under sätena och botten av badet. Det står inget om ifall alla delar är från Sverige, jag hittade i alla fall information om att slangarna också är svensktillverkade.

Spabad / Viskan Spa
Spabad / Viskan Spa

Spabaden från Viskan Spa Sverige AB är producerade i Sverige. De ska också vara bra isolerade och anpassade för svenska vintrar, det finns det förstås fler spamärken som har också. Det gäller bara att kolla upp allt innan man bestämmer sig för ett köp.

 

Viskan SpaNyckelord:

Bad

Tips

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår