AlltomBostad
 
Bastuspecialisten Ragnar Frunck AB

Visa alla produkter från: Bastuspecialisten Ragnar Frunck AB

Brasugnar & Kaminer från Bastuspecialisten Ragnar Frunck AB

BRASKAMINER - Se mer på vår hemsida

BRASKAMINER

Investera i dig själv och ditt boende, öka mysfaktorn och trygghetskänslan. Braskaminer och gjutjärnskaminer från Contura, Jötul, Dovre, Keddy, Rais och Scanspis och många fler braskaminer visas i vår butik i Stockholm. Några av dem brinner och strålar av värme!

Investera i en braskamin;
- För ditt boendes mysfaktor och trygghet
- För miljön
- För dina uppvärmningskostnader

BRASTILLBEHÖR - Se mer på vår hemsida

BRASTILLBEHÖR

Här har vi samlat alla brastillbehör till din kamin eller öppna spis som kan göra hanteringen lättare, roligare och bättre.

Vi har en stor mängd brastillbehör för att du skall kunna ta hand om din eldstad på bästa sätt. Verktyg för att göra tändved, vedförvaring, gnistskydd eldställ, ja allt från handsmidda yxor till gnistgaller av glas. Våra spistillbehör finns i många färger och former för att du ska kunna hitta något som passar just din smak.

GASKAMINER - Se mer på vår hemsida

GASKAMINER

En gaskamin passar perfekt för dig som önskar levande eld och värme, men inte vill ha allt det runt om en braskamin. Upplev enkelheten med att ha en brasa hemma genom att använda gas.

Gaskaminer är bekväma och har många fördelar – glöm tändstickor, tidningspapper och braständare. En gaskamin kan du tända med en knapp på väggen, alternativt en trådlös fjärrkontroll eller till och med din smartphone. På några sekunder har du en rogivande och naturtrogen eld som varken lämnar aska eller sot efter sig.

KAKELUGNAR OCH TÄLJSTENSUGNAR - Se mer på vår hemsida

KAKELUGNAR OCH TÄLJSTENSUGNAR

KAKELUGNAR Kakelugnar är en fantastisk värmekälla som kombinerar form och funktion. Värmen ackumuleras genom rökens cirkulation genom den värmelagrande konstruktionen som ger lång eftervärme efter avslutad eldning.

De traditionellt designade kakelugnarna lever i allra högsta grad kvar men har utvecklats med nya mordernare modeller. Numera har kakelugnarna trivselskapande glasluckor innanför dom traditionella luckorna som vanligast är av mässing. En kakelugn är en prydnad som skapar karaktär åt rummet även när den inte eldas. För att passa i olika miljöer finns modeller med klassisk eller mordern strikt design, runda eller fyrkantiga men med bibehållen erkänd kakelugnsteknik.

KASSETTER & INSATSER - Se mer på vår hemsida

KASSETTER & INSATSER

Ge din eldstad nytt liv. Placera en kassett i den öppna spisen så förvandlats den till en sluten, effektiv, miljövänlig och säker värmekälla som förbrukar avsevärt mindre ved!

INSATSER OCH SPISKASSETTER FÖR ÖPPEN SPIS Att sätta in en spiskassett i din öppna spis är en fantastisk investering. Kassetten eller kamininsatsen kan vara tillverkad i stål, gjutjärn eller en kombination av dessa material. Installerar du en modern kassett i din öppna spis så sparar du inte bara ved, du får ut mycket mer värme och sparar dessutom miljön.

MURSPISAR - Se mer på vår hemsida

MURSPISAR

Vi har murspisar i många former och varianter, allt ifrån raka och moderna till de av ett mer klassiskt utseende. Det finns varianter för hörn, rakvägg och spisar med både två- och tresidigt glas. Murspisar i "byggsats" från bland andra Contura, Jötul, Keddy och Nordpeis hittar du hos oss.

SKORSTENAR - Se mer på vår hemsida

SKORSTENAR

Skorstenar är en förutsättning för vedeldade och gasdrivna eldstäder, som ger både värmetrygghet och trevnad. Skorstenen ska säkert föra ut eldstadens rökgaser när du eldar!
Myndighetskraven på en skorsten och hur den monteras är omfattande för att förhindra brand. Skorstenen ska vara CE-märkt och välisolerad. På taket ska reglementsenlig taksäkerhet monteras för säker sotning.

SKORSTENSFRIA SPISAR - Se mer på vår hemsida

SKORSTENSFRIA SPISAR

Vem har inte drömt om att krypa upp i soffan en mörk höstkväll, till värmen från en öppen spis? Nu är det möjligt för alla! Bastuspecialisten satsar på ett stort sortiment av skorstensfria spisar, som möjliggör en levande eldstad i alla hem.
NJUT AV EN KAMIN UTAN SKORSTEN

TÄLJSTENSKAMINER - Se mer på vår hemsida

TÄLJSTENSKAMINER

Täljstenskaminer har varit populära länge. Dels för att täljsten är mycket dekorativt men framför allt för sin värmelagrande egenskap.

Täljsten är ett vackert material med lång tradition som har använts i eldstäder sedan 1700-talet. Stenen ackumulerar värme extremt effektivt. Täljsten tål att upphettas till 1550 grader.

Vedspisar & Gjutjärnsspisar - Se mer på vår hemsida

Vedspisar & Gjutjärnsspisar

Spraket och värmen från en vedeldad gjutjärnsspis ger en härlig stämning i köket. Dofterna från grytan, ett långkok på spisen, är även för många en njutning.

Med en vedspis i köket blir du oberoende av el och kan i alla lägen laga din mat och värma din bostad. Vedspisen utveckling har kommit långt och numera finns spisar för alla skiftande önskemål, från den lilla enkla "nostalgispisen" till senaste med glaslucka, keramikhäll och många andra finesser.

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår