Glashusen AB

Visa alla produkter från: Glashusen AB

Växthus från Glashusen AB

Aphrodite – Växthus Vitavia 11,5 m² - Se mer på vår hemsida

Aphrodite – Växthus Vitavia 11,5 m²

Aphrodite är ett fristående växthus med ny smart takdesign. Aphrodite är framställt av mycket kraftiga vitlackade aluminiumprofiler. Här kombineras fördelarna med ett fristående växthus och ett väggväxthus. Det lätt sluttande taket ger bra höjd i hela växthuset.

Aphrodite är med sin moderna design mycket funktionellt och snyggt och passar att placeras i trädgården till såväl funkishus, villor samt radhus. De dubbla dörrarna gör växthuset lättåtkomligt, även för rullstol. Ventilationen blir effektiv med 3 sidofönster samt ventilationsluckor ovanför dörrarna. Växthuset levereras med stuprör.

Cassandra - Vitavia - Se mer på vår hemsida

Cassandra - Vitavia

Cassandra från Vitavia är ett växthus / orangeri för den som vill göra något extra av sin trädgård. Cassandra kraftiga aluminiumprofiler och kan också fås svartlackerat.

Cassandra har 3 mm härdat glas utan skarvar mellan profilerna. Glasen fästs med eleganta glaslister, vilket fulländar intrycket av Cassandra som ett exklusivt orangeri / växthus. Cassandra monteras ovanpå en 50 cm hög mur eller sockel (ingår inte i leveransen), bortsett från dörröppningen. Den låga ingångströskeln gör att man obehindrat kan gå in och ut ur orangeriet/växthuset. Båda storlekarna av Cassandra har även dubbeldörrar vilket är en fördel om man vill köra in med en skottkärra eller en rullstol.

Diana - Vitavia - Se mer på vår hemsida

Diana - Vitavia

Kvalitets växthus i mycket flott design. Runda takfotsprofiler som skapar ett stort och rymligt växthus med optimal odlingshöjd.

Levereras med dubbla skjutdörrar som möjliggör att man kan komma in med tex en skottkärra. Förutom färdigskuret glas bifogas solbeständiga akrylskivor till de rundade sidoprofilerna. Diana växthusmodeller kan även levereras med grönlackerade profiler.

Edda Träväxthus Lähe 10,5 m² - Se mer på vår hemsida

Edda Träväxthus Lähe 10,5 m²

Edda är perfekt för odling av grönsaker, kryddor och blommor i det nordiska klimatet. Den robusta och hållbara strukturen med värmebehandlat trä och 4 mm härdat glas gör det till en livstidsinvestering.

Edda är ett högkvalitativt växthus från Lähe tillverkat av värmebehandlat trä och 4 mm härdat glas. Värmebehandlat trä är 100% naturligt och vid dess beredning används inte kemiska medel. Värmebehandlat trä är väldigt slitstarkt och stabilt och man behöver inte oroa sig för storleksförändringar eller förruttnelse och dess förväntade livslängd är över 50 år.

Freya – Växthus Vitavia 7,6 m² - Se mer på vår hemsida

Freya – Växthus Vitavia 7,6 m²

Vitavias nya modell Freya är ett 7,6 m² stort fristående växthus med sluttande tak. Freya kombinerar alla fördelar med ett väggväxthus och med ett fristående växthus. Freya kan placeras var som helst i trädgården och det lätt sluttande taket ger bra höjd i hela växthus. Det blir gott om plats för både växter och odlare.

I fronten är det en dubbel skjutdörr som ger lätt tillgänglighet till växthuset. Växthuset ventileras med 2 topphängda sidofönster samt jalusifönster ovanför dörrarna.

Lusthus Deluxe 10,5 – 13 m² - Se mer på vår hemsida

Lusthus Deluxe 10,5 – 13 m²

Lusthus deluxe är både vackert och funktionellt. Med härdat glas i sidorna och en stabil aluminiumkonstruktion står det pall för det mesta. Du får ett bra odlingsklimat för dina växter och ett extra rum i trädgården som ger skydd blåsiga eller kyliga dagar.

Lusthus Royale - Se mer på vår hemsida

Lusthus Royale

Lusthuset Royale finns i storlekarna 10,5 och 13 m2. Det är ett exklusivt sexkantigt lusthus som fungerar lika bra att odla i som ett extra rum i trädgården för rekreation.

Modellen har kraftigare profiler än övriga sexkantiga modeller och en kraftig bottenprofil i aluminium som kan placeras direkt på ett plant underlag eller gjutas fast i plintar, så ingen extra sockel behöver byggas eller köpas till. Modellerna har dubbla stalldörrar eller dubbla skjutdörrar. Man kan köpa till en extra uppsättning dörrar till lusthuset om man vill ha ingång från två sidor eller möjlighet till passage genom lusthuset.

Merkur - Vitavia - Se mer på vår hemsida

Merkur - Vitavia

Växthuset Merkur från Vitavia tillverkat i anodiserad aluminium är ett kraftigt växthus som kan väljas med aluminiumfärgad eller grön stomme och 3 mm glas eller 6 mm polykarbonat.

Man kan välja att ha glas i sidorna och polykarbonat i taket. Merkur har en låsbar skjutdörr upphängd på hjul för lätt öppning och stängning. Dörren kan placeras med öppning åt höger eller vänster och spärras i mellanläge för ventilation.

Poseidon – Växthus Vitavia - Se mer på vår hemsida

Poseidon – Växthus Vitavia

Växthuset Poseidon från Vitavia är ett riktigt gediget proffsväxthus. Växthuset har 3 mm härdat glas i hela banor i sidorna och hela 10mm tjock polykarbonat i taket.

Den kraftiga konstruktionen tillsammans med den solbeständiga 10 mm tjocka polykarbonaten ger växthuset extra styrka. Den höga sidohöjden ger full ståhöjd i hela huset. Växthuset levereras med svartlackerade profiler. Den delbara dubbeldörren ger full tillgång till hela växthuset om det så är med skottkärra eller rullstol och tillsammans med de 3 takluckorna ger det goda möjligheter till anpassad ventilering.

Trode Träväxthus Lähe 14,7 m² - Se mer på vår hemsida

Trode Träväxthus Lähe 14,7 m²

Trode är ett högkvalitativt växthus från Lähe tillverkat av värmebehandlat trä och 4 mm härdat glas. Värmebehandlat trä är väldigt motståndskraftigt, slitstarkt och stabilt och man behöver inte oroa sig för storleksförändringar eller att det murknar och dess förväntade livslängd är över 50 år.

Kan levereras med värmebehandlat trä utan ytterligare ytbehandling, inoljat eller målat. Väljer du en annan färg än standardfärgerna, ange önskad färg i kommentarsfältet vid beställning.

Tunnelväxthus Brage – Stålväxthus 4 – 16 m² - Se mer på vår hemsida

Tunnelväxthus Brage – Stålväxthus 4 – 16 m²

Brage är med sin stålstomme och konstruktion ett extremt starkt och tåligt växthus speciellt anpassat för snörika regioner. Dess höjd och rundade form är inte bara funktionell utan också mycket vacker och platseffektiv då den ger en bra höjd i hela växthuset. Med sin smala bredd ger den ett resligt intryck och möjliggör odling på båda sidor utan att plantorna hamnar för tätt.

Tunnelväxthus Fermer 31,5 – 110 m² - Se mer på vår hemsida

Tunnelväxthus Fermer 31,5 – 110 m²

Fermer tunnelväxthus är ett tunnelväxthus för grönsaksproducenter eller för dig som vill bli självförsörjande på växthusodlade grönsaker. De generösa måtten möjliggör både omfattande odling och gör det mycket lättarbetet.

Växthusen är också extremt hållfast och den anpassade formen gör att snö inte lägger sig på växthuset samt att vinden leds runt växthuset. Stommen är tillverkad i kraftiga galvaniserade stålprofiler och ytskiktet är kraftig uv-beständig polykarbonat 6 eller 10 mm tjock som tål en belastning av 360 kg per kvadratmeter.

Tunnelväxthus Fermer4 (18-64 m²) - Se mer på vår hemsida

Tunnelväxthus Fermer4 (18-64 m²)

Fermer4 tunnelväxthus är ett tunnelväxthus för grönsaksproducenter eller för dig som vill bli självförsörjande på växthusodlade grönsaker. De generösa måtten möjliggör både omfattande odling och gör det mycket lättarbetet. Växthusen har en unik och vacker form är också extremt hållfast och den anpassade formen gör att snö inte lägger sig på växthuset samt att vinden leds runt växthuset.

Stommen är tillverkad i kraftiga galvaniserade stålprofiler och ytskiktet är kraftig uv-beständig polykarbonat 6 eller 10 mm tjock som tål en belastning av 360 kg per kvadratmeter.

Tunnelväxthus Fermer5 21 – 73,5 m² - Se mer på vår hemsida

Tunnelväxthus Fermer5 21 – 73,5 m²

Fermer5 tunnelväxthus är ett tunnelväxthus för grönsaksproducenter eller för dig som vill bli självförsörjande på växthusodlade grönsaker. De generösa måtten möjliggör både omfattande odling och gör det mycket lättarbetet.

Växthusen har en unik och vacker form är också extremt hållfast och den anpassade formen gör att snö inte lägger sig på växthuset samt att vinden leds runt växthuset. Stommen är tillverkad i kraftiga galvaniserade stålprofiler och ytskiktet är kraftig uv-beständig polykarbonat 6 eller 10 mm tjock som tål en belastning av 360 kg per kvadratmeter.

Tunnelväxthus Oden – Stålväxthus 6 – 30 m² - Se mer på vår hemsida

Tunnelväxthus Oden – Stålväxthus 6 – 30 m²

Växthus Oden är ett växthus med en vacker och funktionellt rundad form med galvaniserad stålram och med kraftig polykarbonat 4 eller 6 mm tjock.

Oden är med sin stålstomme och konstruktion ett extremt starkt och tåligt växthus speciellt anpassat för snörika regioner. Dess rundade form är inte bara funktionell utan också mycket vacker och platseffektiv då den ger en bra höjd i större delen av växthuset.

Tunnelväxthus Tor – Stålväxtus 5,2 – 30 m² - Se mer på vår hemsida

Tunnelväxthus Tor – Stålväxtus 5,2 – 30 m²

Växthus Tor är ett växthus med en vacker och funktionell spetsig form och galvaniserad stålram och med kraftig polykarbonat 4 eller 6 mm tjock.

Tor är med sin stålstomme och konstruktion ett extremt starkt och tåligt växthus speciellt anpassat för snörika regioner. Dess unika form är inte bara funktionell utan också mycket vacker och platseffektiv då den ger en bra höjd i större delen av växthuset.

Tyr Träväxthus Lähe 12,6 m² - Se mer på vår hemsida

Tyr Träväxthus Lähe 12,6 m²

Tyr är ett högkvalitativt växthus från Lähe tillverkat av värmebehandlat trä och 4 mm härdat glas. Värmebehandlat trä är väldigt motståndskraftigt, slitstarkt och stabilt och man behöver inte oroa sig för storleksförändringar eller att det murknar och dess förväntade livslängd är över 50 år.
br> Kan levereras med värmebehandlat trä utan ytterligare ytbehandling, inoljat eller målat. Väljer du en annan färg än standardfärgerna, ange önskad färg i kommentarsfältet vid beställning.

Uranus - Vitavia - Se mer på vår hemsida

Uranus - Vitavia

Uranus-serien från Vitavia är tillverkad av kraftiga anodiserade aluminiumprofiler. Växthuset kan fås med 3 mm glas eller 6 mm polykarbonat. Man kan också välja att ha glas i sidorna och polykarbonat i taket.

Uranus är designat för hobbyodlaren som vill ha det lilla extra. Här finns verkligen möjligheten att kombinera växthus och uterum. Den höga sidohöjden ger fri ståhöjd i hela växthuset och möjliggör odling av höga plantor eller rikligt med plats vid odling på hyllor.

Uterum Royale 9,6 – 16,5 m² - Se mer på vår hemsida

Uterum Royale 9,6 – 16,5 m²

Uterum / Väggväxthus Royale från Nordiska hobbydrivhus finns i storlekarna 9,6 – 12 – 14,2 och 16,5 m² och passar som utbyggnad med utgång från bostadshuset. Uterummet levereras med 4 mm. härdat glas i hela bannor i front och sidor och hela 10 mm. tjock polykarbonat i taket.

Med hela 253 cm höjd inne vid husväggen finns det gott om plats för en dörr in till bostadshuset och med 192 cm på framsidan är ståhöjden väl tilltagen i hela uterummet. Uterummet är en idealisk plats för odling samtidigt som det ger ett extra rum för avkoppling och rekreation.

Väggväxthus Basic 5,3 m2 - Se mer på vår hemsida

Väggväxthus Basic 5,3 m2

Väggväxthus basic är ett funktionellt väggväxthus som är kompakt men ändå rymligt. Har du en solig vägg som du vill utnyttja, lämpar sig denna modell väl. Du tar tillvara värmen som väggen lagrar. Här odlar du dina egna tomater, gurkor eller varför inte kiwi. Storleken må vara kompakt, men du kommer uppleva utrymmet överraskande stort.

Växthus Basic 10,5 m² - Se mer på vår hemsida

Växthus Basic 10,5 m²

Med växthus Basic från nordiska hobbydrivhus får du ett funktionellt och användbart växthus till ett mycket förmånligt pris. Trots det låga priset har det flera fördelar jämfört även med konkurrenternas dyrare modeller.

Växthuset monteras med rostfria stålbultar som är väsentligt starkare än aluminiumbultar som vanligtvis används vid montering. Växthuset kommer med 4 eller 6 mm polykarbonat eller 4 mm härdat glas som fästs med silikon (inkluderat i priset) och svarta plastlister vilket blir både stabilt och snyggt.

Växthus Deluxe 8,5 – 14.5 m² - Se mer på vår hemsida

Växthus Deluxe 8,5 – 14.5 m²

Denna kraftfulla modell från Nordiska hobbydrivhus har integrerad aluminiumsockel och stuprör och kommer med väsentligt kraftigare profiler än traditionella hobbyväxthus.

Kan fås med 4 mm härdat glas eller 10 mm polykarbonat, eller glas i sidorna och polykarbonat i taket. Polykarbonatplattorna fästes smidigt med en hållbar plastlist och fixeras sedan med en överliggande aluminiumprofil som skruvas fast utifrån. En konstruktion som man sällan ser på hobbyväxthus men som ofta används på mer robusta industriella växthus.

Växthuset är uppbyggt med rörprofiler som ger maximal styrka samtidigt som profilerna är lätta och enkla att arbeta med.

Växthus Rosendal - Se mer på vår hemsida

Växthus Rosendal

Modellen Rosendal är utformad särskilt för nordiska väderförhållanden med kraftigare konstruktion än ett traditionellt hobbyväxthus.

Takfotshöjden är extra tilltagen, hela 160 cm med sockel. Taknockshöjd är exceptionella 249 cm med sockel, vilket är unikt i denna prisklass. Den har också en stark takkonstruktion med extra takförstärkare längs taket, för att klara snö. Rosendal är ett solid och rymligt växthus som kommer att glädja dig under många år.

Växthus Royale 9,8 – 16,8 m² - Se mer på vår hemsida

Växthus Royale 9,8 – 16,8 m²

Med 4 mm härdat glas eller 10 mm polykarbonat är växthus Royale ett av de mest robusta hobbyväxthusen på marknaden. Kraftiga rörformade aluminiumprofiler ger optimal kombination av styrka och lätthet vilket underlättar vid transport och montering.

Venus - Vitavia - Se mer på vår hemsida

Venus - Vitavia

Modell Venus växthus från Vitavia finns i fyra storlekar. - från 3,8 m2 upp till 7,5 m2

Venus är tillverkad i anodiserad aluminium och kan väljas med 3mm glas eller 4mm polykarbonat. Modellen har en skjutdörr upphängd på hjul för lätt öppning och stängning. Dörren kan placeras med öppning åt höger eller vänster och spärras i mellanläge för ventilation. Takkonstruktionen är förstärkt med horisontella stag som ger en bra förstärkning om t.ex. snö blir liggande på taket.

Zeus - Vitavia - Se mer på vår hemsida

Zeus - Vitavia

Zeus är ett robust växthus från Vitavia med mycket kraftig konstruktion. Zeus har 3 mm härdat glas i sidorna och hela 10mm tjockt polykarbonat i taket. Med andra ord ett proffshus för hobbyodlaren. Zeus finns från 8,1 m2 upp till 15,7 m2 och den höga sidohöjden ger full ståhöjd i hela huset. Zeus kan fås i ofärgad aluminium eller grön eller svartlackerat.