Markslöjd AB

Visa alla produkter från: Markslöjd AB

Belysning från Markslöjd AB

Bänkbelysning - Se mer på vår hemsida

Bänkbelysning

Bänk- och skåpsbelysning är varianter på arbetsljus som oftast förknippas med köksmiljö. De sprider ett välkommet ljus över kökets bänkar och underlättar bak och matlagning. Här finns en mängd olika varianter beroende på användningsområde och tillgänglig skåpsdimension. Vitrinskåpet kräver mer kompakt belysning medan köksmiljön kräver större armaturer med jämn belysning.

Bordlampor - Se mer på vår hemsida

Bordlampor

Bordslampan är ett designelement men samtidigt en praktisk och portabel ljuskälla. Vill du slippa väggmonterade läslampor i sovrummet, använder du med fördel en bordslampa. Den är också ett uppskattat arbetsljus på skrivbänken. Tänk på att välja en ljuskälla som återger färger på ett bra sätt om du vill undvika koncentrationssvårigheter.

Bordlampor - Kristall - Se mer på vår hemsida

Bordlampor - Kristall

Bordlampor i glas och/eller kristall från Markslöjd.

Fönsterpendlar - Se mer på vår hemsida

Fönsterpendlar

Fönsterpendlar är fina effektljus. De ger ett mysigt inomhusljus, men syns också på utsidan. Ljuskällan omsluts ofta av glas eller perforerade skärmar för att ge en känsla av skimmer. Man skulle kunna säga att fönsterpendlar ger samma typ av belysning som julljusstakar och julstjärnor.

Golvlampor - Se mer på vår hemsida

Golvlampor

En golvlampa är ett effektfullt komplement till takpendlar, bordslampor och vägghängd belysning. Den fungerar fint i alla utrymmen med generös golvyta. Golvlampan lämpar sig väl till läshörnor och områden som behöver extra ljus. Vi har flera alternativ med dimmerfunktion som ger en reglerbar, men också riktbar ljuskälla.

Infälld spot - Se mer på vår hemsida

Infälld spot

Infällda spotlights finns i flera olika varianter. De vanligaste varianterna är riktbara. De vanligaste alternativen är s.k. downlights. Spotlights förekommer i alla rumstyper och miljöer. Tänk på att välja ett alternativ med rätt IP-klassificering för den tilltänkta miljön och att omge varje spotlight med ett värmeskydd.

Lampskärmar - Se mer på vår hemsida

Lampskärmar

En bra lampskärm är nog så viktig. Har du en bordslampa eller takpendel som arbetsljus, är det viktigt att skärma av ljuset så att det inte bländar. Är du ute efter stämning och atmosfär väljer du med fördel en halvtransparent lampskärm i textil. Välj en svag eller färgad ljuskälla för mer mys.

Plafonder - Se mer på vår hemsida

Plafonder

Plafonder i flera storlekar, färger och mönster. Glas, metall eller akryl.

Taklampor - Se mer på vår hemsida

Taklampor

Taklampor är bland de viktigaste lamporna som du har i ditt hem. Här hittar du taklampor i mängder av olika modeller och färger.

Taklampor - Kristall - Se mer på vår hemsida

Taklampor - Kristall

Kristallkronor för tankarna tillbaka till balsalar och flotta miljöer. Ljuset från kristallkronor är nästan magiskt. Ljuset bryts i mängder av oregelbundna kristallprismor och ger en skimrande belysning. Kristallkronan blir ofta ett blickfång i vardagsrummet oavsett om den är en takpendel eller plafond. Med rätt ljuskälla blir mysfaktorn stor.

Vägglampor - Se mer på vår hemsida

Vägglampor

Vägglampor är bra som effektljus men också som läslampor i sovrumsmiljöer. Vägglampor lämpar sig också väl för att lysa upp trappsteg och långa korridorer. I hallar och genomgångsmiljöer är det vanligt med sensorstyrning och lågenergilampor. I sovrumsmiljön lämpar sig ljuskällor som återger färger och detaljer på ett bra sätt.

Vägglampor - Kristall - Se mer på vår hemsida

Vägglampor - Kristall

Vägglampor i glas och/eller kristall från Markslöjd.