AlltomBostad
Värmebaronen AB

Visa alla produkter från: Värmebaronen AB

Värmepannor från Värmebaronen AB

VEDPANNA Vedolux 350 | 450 | 650 - Se mer på vår hemsida

VEDPANNA Vedolux 350 | 450 | 650

Tidlös design har givit den nya Vedoluxserien stor uppmärksamhet på VVS-mässor runt om i världen. På ISH-mässan i Frankfurt 2013 vann den det prestigefyllda designpriset i sin klass med juryns motivering: ”Enastående och särskilt framstående innovativ design, minimal klimatpåverkan, hög verkningsgrad och lång hållbarhet. Prisets syfte är att visa konsumenten att produkten är av mycket hög kvalitet och står över sina konkurrenter”. ISH är världens största VVS-mässa och Vedolux Lambda tävlade i konkurrens med de största tillverkarna världen över.

VEDPANNA Vedolux 30 - Se mer på vår hemsida

VEDPANNA Vedolux 30

Lättskött vedpanna för halvmetersved

Pannan är konstruerad för att göra vedeldningen så enkel och okomplicerad som möjligt. Pannan är mycket enkel att hålla ren och sotfri. På så vis bevarar man den höga verkningsgraden — och slipper mycket arbete på vedbacken.

VEDPANNA Vedolux 37 - Se mer på vår hemsida

VEDPANNA Vedolux 37

Vedolux 37 är en beprövad vedpanna med fläkt som svenska villaägare gillar. En av Sveriges mest sålda vedpannor!

Låga krav på skorstenen Vedolux 37 har sugande fläkt. Det gör att skorstenskraven inte är så höga. Bra om du har en låg skorsten. Fläkten stannar automatiskt när elden brunnit ut.

VEDPANNA Vedolux 55 - Se mer på vår hemsida

VEDPANNA Vedolux 55

Vedpanna med sugande fläkt och omvänd förbränning för större fastigheter

Vedolux 55 är en vedpanna med sugande fläkt. Pannan är miljögodkänd och ska eldas mot ackumulator. Vedolux 55 ska eldas med halvmetersved och har då en effekt på 53-57 kW. Pannan kan även eldas med pellets. Eldstadsdjupet är 575 mm.

PELLETSPANNA Pellmax UB - Se mer på vår hemsida

PELLETSPANNA Pellmax UB

Kompletterar alla värmesystem

Oavsett vad du har för uppvärmning så kan du komplettera med pelletskassetten Pellmax UB. Kravet är att du har ett vattenburet värmesystem och någon form av vattenmagasin/ackumulatortank. Många värmepumpar är anslutna till en elpanna med vattenfylld “mantel”, då är det mycket enkelt att ansluta Pellmax UB.

PELLETSPANNA Pellmax CU - Se mer på vår hemsida

PELLETSPANNA Pellmax CU

Klimatstyrd värme

Smarta funktioner minskar driftskostnaden med upp till 1000:- per år jämfört med andra pannor på marknaden. Den klimatstyrda värmeregleringen ser till att villan alltid förses med exakt rätt mängd värme även om temperaturen utomhus förändras hastigt. Pannan stänger värmen på sommaren men startar alla vitala funktioner dagligen så att inget kärvar när hösten kommer. Tillsammans sparar de här funktionerna pengar varje dag.

PELLETSPANNA Pellmax VX - Se mer på vår hemsida

PELLETSPANNA Pellmax VX

Pellmax VX styrs av mekaniska termostater som kopplar in pelletsbrännaren (eller elvärmen) efter de temperaturer man har valt. Skulle pelletsen ta slut träder elvärmen automatiskt in. På panelen kan avläsas vilket energislag som är i drift.

Enorm varmvattenkapacitet med värmeväxlare Värmeväxlaren kan producera stora mängder varmvatten, vattnet värms när det passerar växlaren på väg till kranen.

PELLETSBRÄNNARE Viking Bio 200 - Se mer på vår hemsida

PELLETSBRÄNNARE Viking Bio 200

Automatisk uraskning och digital display, testad och godkänd högsta miljöklass

Viking Bio 200 är en modern skruvmatad pelletsbrännare. Den sköter sig helt själv, tänder och släcker lågan och skrapar ur askan med ställbara intervall vilket medför minimalt underhåll och maximal bekvämlighet. Alla material är noga utvalda, bl a är alla ”heta” delar tillverkade i högtemperaturstål.

PELLETSBRÄNNARE Viking Bio 20 - Se mer på vår hemsida

PELLETSBRÄNNARE Viking Bio 20

Såld i tiotusentals exemplar

Viking Bio 20 har sålts i tiotusentals exemplar och är förmodligen Sveriges populäraste pelletsbrännare. Den är tillverkad med tanke på lång livslängd och låga installationskostnader. Viking Bio 20 passar till alla pannor tack vare sin framåtbrinnande konstruktion. Värmebaronen har sålt brännare under namnet VIKING i över 25 år.

PELLETSBRÄNNARE Viking Bio 35 - Se mer på vår hemsida

PELLETSBRÄNNARE Viking Bio 35

För större effektbehov. Väl beprövad teknik.

Viking Bio 35 bygger på samma teknik som Viking Bio 20, marknadens mest sålda pelletsbrännare. Det har under flera år varit en stor efterfrågan på en “större” Viking Bio. Viking Bio 35 uppfyller det behovet.

ELPANNA ELOMIN III - Se mer på vår hemsida

ELPANNA ELOMIN III

Med eller utan varmvattenberedare.

Elomin III är en modern, kompakt elpanna. Bekymmersfri, med enkel skötsel och hög värmekomfort. Den är billig i inköp, vilket tillsammans med låga installationskostnader gör den till ett bra val. Elomin III Elpanna har utvecklats under många år och sålts i tiotusental exemplar, en garanti för ett tryggt köp.

MINIPANNA MP4 & MP6 - Se mer på vår hemsida

MINIPANNA MP4 & MP6

Många möjligheter

MP4 & MP6 har allt sedan de introducerades blivit mycket uppskattade och populära. Många använder dem till golvvärme i tillbyggen och uterum, andra har hittat ett enkelt sätt att värma upp fritidshuset eller ett fristående garage. MP4 & MP6 används även till arbetsbodar och i stugbyar och campingplatser. Pannornas användningsområden är otaliga.

ELKASSETTER EK 13, EK 15 E & K-060 - Se mer på vår hemsida

ELKASSETTER EK 13, EK 15 E & K-060

En elkassett är en praktisk och billig lösning när värmepumpen inte räcker till.

Elkassetten är i princip en elpatron monterad i en vattenbehållare, eller en elpanna utan varmvattenberedare. Elkassetten är enkel att ansluta till värmepumpen via expansionsledning och dockningsuttag eller avtappningskran. För att säkerställa vattencirkulationen ska en cirkulationspump installeras.

ELPATRONER FÖR PANNOR OCH ACKUMULATORER - Se mer på vår hemsida

ELPATRONER FÖR PANNOR OCH ACKUMULATORER

Ekonomiskt och säkert − passar de flesta pannor och ackumulatorer.

Elpatron är ett bekvämt komplement för dig som t ex eldar med ved. När brasan brunnit ut och du inte har tid eller lust att elda mer kan du låta elpatronen automatiskt ta över uppvärmningen. Elpatronen är också en säkerhet om brännaren krånglar eller om olja/pellets tagit slut.

ELPANNA THERMO FLOW NG - Se mer på vår hemsida

ELPANNA THERMO FLOW NG

Kan värma det mesta

Thermo Flow NG kan användas till all sorts uppvärmning, ett vanligt användningsområde är vattenburen golvvärme. Thermo Flow NG har inte inbyggd beredare eller värmeväxlare för varmvatten.

ACKUMULATORTANK Aqualux - Se mer på vår hemsida

ACKUMULATORTANK Aqualux

Bästa värmelagringslösningen för alla värmekällor
Värmebaronens ackumulatortankar kan tack vare unika flödesbromsar och skiktplåtar hantera flera värmekällor samtidigt utan att de stör skiktningen i acktanken – och därmed förstör för varandra. Dessa funktioner gör att du sparar ännu mer pengar på din värmeinstallation. Aqualux Teknik har inbyggd solslinga för värmeöverföring från solfångare. En generös kopparfodrad varmvattenberedare ser till att det alltid finns gott om varmvatten. Tack vare varmvattenberedaren är ackumulatortanken också okänslig för kalk.

Lokala återförsäljare

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår