Flisby AB

Visa alla produkter från: Flisby AB

Marksten & natursten från Flisby AB

Bärlager, stenmjöl, stenflis - Se mer på vår hemsida

Bärlager, stenmjöl, stenflis

Bärlager används som bottenmaterial vid plattsättning. Stenmjölet är dränerande och lätt att packa vilket gör det lämpligt att lägga över bärlagret närmast under plattorna.

Dekorsten & grus - Se mer på vår hemsida

Dekorsten & grus

Dekorsten, även kallad grus eller singel, fyller också en praktisk funktion bland annat genom att hålla borta växter från husfasaden. Dessutom förlängs växternas blomningstid, eftersom stenarna hindrar jorden från att frysa för snabbt. Dekorstenen är perfekt för att hålla ogräs borta och hjälper även till att hålla fukten i jorden. Dekorsten går att använda både som dekoration i en trädgård men går även att lägga i rabatter eller utkanten och tomten för att få ett lättskött avslut på trädgården. I vårt breda sortiment av dekorsten finns även skifferkross, diabaskross, svensk sjösten, tumlad marmor, pärlsingel, gårdssingel, flodsten, kullersten m.m.

Duratrapp natur - Se mer på vår hemsida

Duratrapp natur

Trappan kan bestå av betong, vara målad, belagd med klinker eller liknande. Rätt utförd kommer denna beläggning att vara i många år. Följ anvisningar som ni finner i pdf nedan. Stenbeläggning som kan läggas på befintlig trappa så att den blir som ny.

Glaskross - Se mer på vår hemsida

Glaskross

GRANITKERAMIK INNE - Se mer på vår hemsida

GRANITKERAMIK INNE

Vi har ett spännande sortiment av granitkeramik för inomhus bruk. Det är plattor i tjockleken 1 cm och finns i ett antal format, exempelvis 60x30, 59,5x59,5, 90x59,5, 75x75, 22x119,2 med flera.

Våra stora plattor i granitkeramik är frosttåliga,har hög hållfasthet och tål slitage. Därför passar de också bra utomhus att bekläda gamla trappor med eller i uterummen. Plattorna är måttexakta vilket gör dem extra lätta att lägga. Ytan är glaserad vilket gör den lättskött.

Granitstolpar - Se mer på vår hemsida

Granitstolpar

Flammad granitstolpe som ska grävas ner 40 cm vid montering. Råkilade och flammade granitstolpar. Ska grävas ner ca 40 cm vid montage.

Kantsten/kantstöd - Se mer på vår hemsida

Kantsten/kantstöd

Enklaste sättet att ge trädgården ett proffsigt utseende är att kanta rabatter och gångar med kantsten eller kantstöd. Vi har kantsten i betong och granit och vill du ha runda former är våra metallkantstöd perfekta för det.

L-STÖD - Se mer på vår hemsida

L-STÖD

L-stöd i betong är en robust stödmur som med fördel sätts på plan mark. Den används mycket i offentlig miljö men fungerar lika bra i trädgården. Det är en effektiv lösning av mur då den är mycket stabil, har en stark konstruktion och går snabbt att sätta. Dock krävs det en grävmaskin eller kranbil för att få blocken på plats. Även om det inte krävs lika höga krav på markarbetet när man sätter en L-stödsmur som när man bygger en plockmur så bör man alltid låta en erfaren anläggare göra ett utlåtande av vilka djup och hur mycket massor som behöver bytas ut för att få den livslängd som önskas på muren. Det är i regel alltid bättre att göra lite för mycket när det gäller grundarbeten!

Marksten i betong - Se mer på vår hemsida

Marksten i betong

Betongplattor vet inga gränser, de finns i massor av former, färger och tjocklekar. Enkla att lägga. Här hittar du betongstenar som Grändsten, Plateau, Funkis, Basic, Torgsten, Scala, Cirkus med flera. Vi har också gångplattor i olika kvalitéer och tjocklekar. Med färdiga betongcirklar sätter du extra piff på uteplatsen. Gräsarmering gör att du kan köra upp bilen på "gräsmattan". Titta runt, här finns mycket att välja mellan!

Marksten i natursten - Se mer på vår hemsida

Marksten i natursten

Det vackraste som vi kan erbjuda din trädgård är natursten. Välj mellan granit, skiffer, kalk- och sandsten, marktegel eller quartzit. Vi har plattor i många format, allt från gatsten, 30x30 cm, romanummönster till hällar i 90x60 cm. Bara att välja och vraka!

MURSTEN - Se mer på vår hemsida

MURSTEN

Vi har ett brett sortiment av murstenar så att du ska ha möjlighet att välja den mur som passar bäst till just din tomt. Hög eller låg. Rak eller svängd. Äkta natursten eller betong. Du väljer själv estetiskt uttryck och med vårt sortiment får din kreativitet stort utrymme. Med muren sätter du inte bara gränser. Du spränger dem också.

Flisby har mursten i både natursten och betong, och hjälper dig gärna med tips och tricks för ett lyckat murbygge.

STENTRAPPA - Se mer på vår hemsida

STENTRAPPA

Ett viktigt steg. Vårt råd är att välja sten till din trappa med omsorg. Vid en entré står trappan för ett första intryck av ditt hem och i trädgårdsslänten finns den ofta i blickfånget som en brygga till nästa nivå. Förutom natursten som skiffer och granit och betong till nya trappor, erbjuder vi olika beklädnader som sätts fast på gamla trappor för att ge dem ett nytt utseende. Ska du göra en ny trappa kan du köpa trappblock i granit eller trappblock i betong, vi har vi det du söker.

UTEBELYSNING - Se mer på vår hemsida

UTEBELYSNING

Utebelysning för altaner, gångar, murar och trappor förhöjer din utomhusmiljö. Lite diskret belysning i trädgården kan ge en känsla av ökad trygghet genom att ha ljust runt huset under dygnets mörka timmar. Med en utebelysning i LED blir elförbrukningen låg och livslängden på armaturerna lång, vilket gör belysningen billig i drift och underhållsfri. Anslut gärna utebelysningen till ett skymningsrelä så tänds lamporna endast när det är mörkt ute.

YTBEHANDLING - Se mer på vår hemsida

YTBEHANDLING

Vi har ett av Sveriges bredaste sortiment när det gäller rengöring och ytbehandling anpassat för just natursten eller stenplattor i betong. Flisbys ytbehandlingar är miljövänliga produkter framtagna med hänsyn till både miljön och stenen den ska användas på.

Tercol är ett fantastiskt medel att använda för rengöring av stenytor utomhus, det tar bort alger, smuts mm. Tercolen blandas med vatten och hälls ut på stenytan, därefter får det verka och inget mer arbete krävs av dig. Om det inte är hårt smutsade ytor.