Flisby AB

Visa alla produkter från: Flisby AB

Trädgårdsutsmyckning från Flisby AB

Bärlager, stenmjöl, stenflis - Se mer på vår hemsida

Bärlager, stenmjöl, stenflis

Bärlager används som bottenmaterial vid plattsättning. Stenmjölet är dränerande och lätt att packa vilket gör det lämpligt att lägga över bärlagret närmast under plattorna.

Dekorsten & grus - Se mer på vår hemsida

Dekorsten & grus

Dekorsten, även kallad grus eller singel, fyller också en praktisk funktion bland annat genom att hålla borta växter från husfasaden. Dessutom förlängs växternas blomningstid, eftersom stenarna hindrar jorden från att frysa för snabbt. Dekorstenen är perfekt för att hålla ogräs borta och hjälper även till att hålla fukten i jorden. Dekorsten går att använda både som dekoration i en trädgård men går även att lägga i rabatter eller utkanten och tomten för att få ett lättskött avslut på trädgården. I vårt breda sortiment av dekorsten finns även skifferkross, diabaskross, svensk sjösten, tumlad marmor, pärlsingel, gårdssingel, flodsten, kullersten m.m.

Glaskross - Se mer på vår hemsida

Glaskross

Granitstolpar - Se mer på vår hemsida

Granitstolpar

Flammad granitstolpe som ska grävas ner 40 cm vid montering. Råkilade och flammade granitstolpar. Ska grävas ner ca 40 cm vid montage.

L-STÖD - Se mer på vår hemsida

L-STÖD

L-stöd i betong är en robust stödmur som med fördel sätts på plan mark. Den används mycket i offentlig miljö men fungerar lika bra i trädgården. Det är en effektiv lösning av mur då den är mycket stabil, har en stark konstruktion och går snabbt att sätta. Dock krävs det en grävmaskin eller kranbil för att få blocken på plats. Även om det inte krävs lika höga krav på markarbetet när man sätter en L-stödsmur som när man bygger en plockmur så bör man alltid låta en erfaren anläggare göra ett utlåtande av vilka djup och hur mycket massor som behöver bytas ut för att få den livslängd som önskas på muren. Det är i regel alltid bättre att göra lite för mycket när det gäller grundarbeten!

MURSTEN - Se mer på vår hemsida

MURSTEN

Vi har ett brett sortiment av murstenar så att du ska ha möjlighet att välja den mur som passar bäst till just din tomt. Hög eller låg. Rak eller svängd. Äkta natursten eller betong. Du väljer själv estetiskt uttryck och med vårt sortiment får din kreativitet stort utrymme. Med muren sätter du inte bara gränser. Du spränger dem också.

Flisby har mursten i både natursten och betong, och hjälper dig gärna med tips och tricks för ett lyckat murbygge.

TRÄDGÅRDSDEKORATIONER - Se mer på vår hemsida

TRÄDGÅRDSDEKORATIONER

På hemsidan har vi ett begränsat sortiment av dekorationer för trädgården. Det du hittar här är fågelbad i granit, bänkar i granit och betong samt vår populära kompassros i granit. I alla våra stenbutiker finns ett större sortiment av trädgårdsdekorationer som enkelt kan förgylla er trädgård! Kika in till din närmast stenbutik för att se vilka trender som är heta just nu.

UTEBELYSNING - Se mer på vår hemsida

UTEBELYSNING

Utebelysning för altaner, gångar, murar och trappor förhöjer din utomhusmiljö. Lite diskret belysning i trädgården kan ge en känsla av ökad trygghet genom att ha ljust runt huset under dygnets mörka timmar. Med en utebelysning i LED blir elförbrukningen låg och livslängden på armaturerna lång, vilket gör belysningen billig i drift och underhållsfri. Anslut gärna utebelysningen till ett skymningsrelä så tänds lamporna endast när det är mörkt ute.

YTBEHANDLING - Se mer på vår hemsida

YTBEHANDLING

Vi har ett av Sveriges bredaste sortiment när det gäller rengöring och ytbehandling anpassat för just natursten eller stenplattor i betong. Flisbys ytbehandlingar är miljövänliga produkter framtagna med hänsyn till både miljön och stenen den ska användas på.

Tercol är ett fantastiskt medel att använda för rengöring av stenytor utomhus, det tar bort alger, smuts mm. Tercolen blandas med vatten och hälls ut på stenytan, därefter får det verka och inget mer arbete krävs av dig. Om det inte är hårt smutsade ytor.