AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

När är det flaggdag i Sverige?

Då är det snart dags för midsommar och då ska flaggan hissas! Det är inte på midsommarafton man hissar flaggan utan på midsommardagen. Så här ser flaggdagarna ut i år - övriga år så är det förstås andra datum på påsken, midsommar och så vidare nästa år, medan födelsedagar och namnsdagar (kungen och kronprinsessans) , nationaldagen, juldagen och nyårsdagen alltid infaller på samma datum.

1 januari Nyårsdagen
28 januari Konungens namnsdag
12 mars Kronprinsessans namnsdag
16 april Påskdagen
30 april Konungens födelsedag
1 maj Vi firar att det är 1maj
4 juni Pingstdagen
6 juni Sveriges nationaldag och svenska flaggans dag
24 juni Midsommardagen
14 juli Kronprinsessans födelsedag
8 augusti Drottningens namnsdag
24 oktober FN-dagen
6 november Gustav Adolfsdagen
10 december Nobeldagen
23 december Drottningens födelsedag
25 december Juldagen

På midsommardagen är det flaggdag Foto: Hornbach
På midsommardagen är det flaggdag Foto: Hornbach

Enligt en undersökning som Hornbach har gjort (via en webbaserad enkät utskickad till Hornbachs kunder under maj 2017) så äger 2 av 10 en flaggstång (många av deras kunder är husägare). Men vill man inte ha en flaggstång så finns det såklart vimplar och mindre flaggor att sätta upp på andra platser som på balkongen eller på farstubron. Hoppas ni får en härlig midsommar!

Källa: flaggdagar.se och hornbach.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Detaljer | Övrigt | Tips | Trädgård

Permalink


Så packar du bilen säkert inför midsommar

Har man som jag en liten bil så hamnar ju en del saker även i själva bilen, eftersom inte allt får plats i bagageluckan. Men tester har visat att även små saker kan ha en kraft av flera kilo vid en krock. Så man måste tänka till hur man packar i bilen.
Jag brukar lägga de tunga sakerna i bagageluckan (har en hatthylla över, men man undrar ju om den ändå håller vid en krock? ) och påsar med kläder på baksätet till exempel. Men om man har något tungt där så förvandlas den typ till ett stenblock vid en krock.
Kör man till exempel 100 kilometer i timmen vid olyckan så gör en väska på 30 kg samma skada som om den vägt 4 800 kg - lika mycket som en elefant! Helt galet.
Så om du är på väg till sommarstugan eller ska besöka vänner i helgen eller var ni nu ska fira midsommar, så packa säkert. Här nedenför har jag lagt in försäkringsbolaget If:s bästa tips.

Trevlig midsommar och kör och packa säkert Foto: If
Trevlig midsommar och kör och packa säkert Foto: If

För att slippa undvika skador är det mycket viktigt att både små och stora saker ligger säkert och stadigt. Mobiler, vattenflaskor och leksaker bör ligga i fickan på stolsryggen eller på golvet bakom sätet. För väskor och andra stora föremål är grundregeln att man vill ha en låg tyngdpunkt.

Ifs tips: Så packar du bilen säkert i midsommar:
Lägg de tyngsta sakerna underst och i mitten.
Förvara saker som behöver finnas till hans under resa på golvet eller i en stolsficka. Detta gäller både mobiltelefoner och barnens leksaker.
Stuva väskorna mot ryggstödet.
Låt inte bagaget gå över ryggen på sätet.
Lägg inga tunga saker på hatthyllan.
Har du en kombi eller SUV är det en bra idé att skaffa ett bagagenät.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.if.se

Nyckelord: Besök | Övrigt | Tips

Permalink


​Biologiskt ogräsmedel utan restämnen i jorden

I takt med att vi blir mer och mer miljömedvetna så kommer även nya produkter ut på marknaden som ska vara snälla mot vår natur. Neudorff är ett exempel när det gäller naturliga produkter för en levande trädgård. De fokuserar på hobbyodlarens behov i första hand och ekologi och hållbarhet är viktiga delar i deras produkter. För närvarande producerar det anrika familjeföretaget allt från naturligt gödsel till bekämpningsmedel mot myror.

Oavsett vad det är för märke du köper på bekämpningsprodukter, så läs informationen som står på förpackningen. Miljövänliga produkter är förstås alltid att föredra.

Miljövänligare bekämpning i trädgården med Neudorff
Miljövänligare bekämpning i trädgården med Neudorff

Ogräs Effekt från Neudorff är ett biologiskt ogräsmedel baserat på naturliga fettsyror med pelargonsyra. Ämnet bryts ner helt i jorden och ska inte lämna några restämnen som påverkar miljön eller annan växtlighet. Ogräs Effekt är en bladherbicid, vilket innebär att bladen dör när de sprayas eftersom den viktiga fotosyntesen slås ut och växten dör. Beroende på vädret kommer effekten inom några timmar – sol och värme gör att bladen snabbare tar upp Ogräs Effekt.
Sprayen ska inte påverka vedartade delar av växter. Det innebär att den är bra att använda under till exempel träd och buskar som inte påverkas mer än att enstaka blad kan vissna.

Nyhet: Ogräs Effekt Spray 3 liter är en färdigblandad lösning i praktisk dunk för direkt applicering med munstycket det medföljande munstycket.
Finns också som färdigblandad lösning i 1-liters sprayflaska samt som koncentrat.

Använd växtskyddsmedel med försiktighet. Läs alltid etiketten och produktinformationen före användning.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.


www.miljocenter.com

Nyckelord: Nyheter | Övrigt | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


En ny app som visar var myggen är!

Besväras du av mygg eller märker du dem inte alls? Funderar du på om det finns mycket mygg där du hyrt stuga i sommar eller dit du ska åka på semester? Nu finns det en ny app som visar hur myggbeståndet ser ut där du är eller dit du ska.

Myggrapporten, som appen heter, är utvecklad för att kartlägga det aktuella myggbeståndet och du kan också hjälpa till genom att lämna din egen rapport, snabbt och enkelt direkt i appen. Myggrapporten är gratis att ladda ner och du hittar den genom att söka efter namnet i App Store eller Google Play.

I appen går det att läsa om några av de vanligaste myggsorterna, men också om moderna och effektiva myggskydd som fungerar utan att man behöver smörja in sig med kladdiga krämer eller stå ut med irriterande rök.

Annars kan jag bara säga - håll er nära mig. För mig vill alla mygg åt så de som vistas på samma ställe märker inte ens av dem.

Myggrapporten ny app för telefonen
Myggrapporten ny app för telefonen

Myggrapporten är grymt bra om man tänkt planera en resa och vill få en uppfattning om hur myggläget ser ut på destinationen, även i andra skandinaviska länder. Mn kan även få en länk till närmsta återförsäljare av myggskydd.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.acreto.se

Nyckelord: Övrigt | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Tips: Tänd grillen med en skorstenständare

Ja, alltid lär man sig något nytt varje år inför grillsäsongen. Weber har nu bland annat tipsat om hur man tänder grillen med en skorstenständare. Med en sådan behöver man nämligen inte använda tändvätska, dock behöver man ett par tändkuber. En sådan påse brukar jag alltid ha hemma ändå för jag använder dem ibland i vedspisen. Hur som helst så ser det i alla fall lite proffsigt ut när man använder en skorstenständare. Alltid imponerar man på någon.

Skorstenständare Foto: Weber
Skorstenständare Foto: Weber

Så gör man:
1) Häll önskad mängd briketter i skorstenständaren.
2) Lägg 2–3 tändkuber på brikettgallret och tänd dem.
3) Ställ skorstenständaren på brikettgallret över tändkuberna.
4) Briketterna är klara när flammorna når upp över dem. I det här stadiet är de hetaste av dem täckta av ett tunt lager aska. Det tar 20–40 minuter, beroende på hur många och vilken typ av briketter du använder.
5) Ta på grillhandskar och häll försiktigt över briketterna på brikettgallret enligt önskad grillmetod.
6) När briketterna ligger mitt i grillen med maten över lägger du locket på grillen. Det är nämligen så du grillar i en brikettgrill … med locket på.


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.weber.com

Nyckelord: Inspiration | Mat | Prylar | Tips | Utomhus

Permalink


Ny trendig tapetkollektion från Mr Perswall

Mr Perswall har precis släppt en ny kollektion med tapeter som har tagits fram i samarbete med formgivaren Magdalena Lundkvist. Hon har även tidigare skapat några av Mr Perswalls mest populära mönster, i en kollektion som heter Shades. De nya tapeterna går under namnet Flowers & Aquarelle där inspirationen är hämtad från olika resor och den närmaste omgivningen. Mönstren är blommiga, somriga och till viss del art-deco inspirerande som fått sitt utryck i akvareller.

Tapetkollektionen Flowers & Aquarelle från Mr Perswall
Tapetkollektionen Flowers & Aquarelle från Mr Perswall

1. Gradient - Stormy Blue
Trendigare än så här blir det nog inte - den här tapeten har både den där djupa blå tonen som är så trendig nu, den känns handverksmässig, den har en koppling till naturen (är det himmerl, hav eller i skogen på natten?) hur som helst så ger den rummet en helt egen stil .Handmålad akvarellyta som skiftar från mörkt till ljust. Penseln och vattenfärgens egenskaper ger tapeten djup och många intressanta färgskiftningar. En tapet som adderar en mjuk och modern känsla till rummet och blir som ett stycke abstrakt konst på väggen.

2. Miami Deco
Handmålade, storskaliga bananblad och palmer mot ett grafiskt deco-mönster i pastell och rika gröna toner. En trendig design tapet inspirerad av Art Deco stilen i Miami under 20- och 30-talet. Den skulle nog Don Johnson gilla!

3.Watercolor Garden
En modern variant av klassiska blomslingor. Storskaligt tecknade blommor i vita konturer mot en vacker handmålad akvarellbotten som skiftar från mörkt till ljust.

4. Monstera
Drömskt skuggspel i akvarell av trendiga Monstera blad (som jag i vääääldigt många har trott att den heter "Monstrea"...) En design som ger väggen ett stort djup i härligt gröna färger.
 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Blommor | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Tapet

Permalink


Hunkar som markörer på glasen

Ni vet det där problemet med att man undrar vems glas som är vems....Det här måste vara sommarens roligaste lösning på det. Badhunkar som glasmarkörer, det är bara att hålla reda på vilken färg han har på badbyxan. Om man inte lägger namnet på minnet vill säga....
Ja, alltså jag får ju erkänna att jag gillar udda prylar, gärna sådant med lite humor i. Det här är ett perfekt exempel på en sådan pryl.

Glasmarkörer Hunkar från Bluebox.se
Glasmarkörer "Hunkar" från Bluebox.se

Håll koll på ditt glas med hjälp av en drinkkompis i miniatyr! På Bluebox hemsida där köpare har lämnat omdömen så har någon skrivit att de inte passar på för tjocka glas. Vet inte hur tjocka de är som de har provat på men jag antar att de passar på vanliga glas som på bilden då. På bluebox.se finns även cowboys med öppna chaps bak.... och på Amazon.com finns, förutom dessa, även Queen Elisabeth och Jesus. Sök på "drinking buddies drink markers" så kommer de upp. Priset ligger på cirka en hundring för 4-6 markörer.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.bluebox.se
www.amazon.com

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Nyheter | Övrigt | Prylar | Tips

Permalink


Sweden Green House - ny webbshop för trädgårdsälskare

Åhh så mycket fint det finns på Sweden Green House webbsida ! Man önska att man kunde köpa ungefär allting.... Det här är ju den bästa säsongen på hela året - trädgårdssäsongen. Tiden då vi "boar" utomhus och vill fylla våra liv med grönska sköna sittplatser i det fria. En härlig tid! Även om man bara har en balkong eller en liten uteplats så kan man göra det mysigt. Green House, som i 15 år har ritat, tillverkat och sålt växthus, har samlat en massa fina produkter för odling och inredning i deras nystartade webbshop. Där kan man hitta mycket inspiration. De samarbetar med både stora och små företag, som till exempel Sika design, Skagerak, Malin Appelgren, Korbo, Eld blå, och SMD design. Gillar man prylarna i kollaget här nedan så gillar man nog hela deras webshop för mycket går i den här stilen.

Några av favoriterna från Sweden Green House
Några av favoriterna från Sweden Green House

Rottingmöbler, keramik, Korbokorgar och kopparverktyg och prylar är några av trädgårdsprodukterna i Sweden Green House's webbshop. Trycker på Gilla-knappen på soffan...

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.swedengreenhouse.com

Nyckelord: Blommor | Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Övrigt | Presenter | Prylar | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Härliga nyhter för den lille

Djur och natur är alltid fint i barnrum tycker jag. Jag är inte ett stort fan av helvita barnrum utan gillar mera färg, dessutom så kan ju barn när de är riktigt små bara ser starkare färger. Djur lockar dessutom till lek. Här är några fina nyheter både för barnrumet och till badrummet för den allra minsta i familjen.

Härliga nyhter för den lille

Världsbra matta
Jotex släpper en kollektion mattor tillverkade av recyclade PET-flaskor. Kollektionen är certifierad enligt GRS (Global Recycling Standard), vilket garanterar spårningsmöjligheten av det återvunna materialet. Mattkollektionen landar i butik med start juli 2017 och omfattar sex modeller för såväl barnrum som hemmet i stort. Lekfulla modellen WORLD mäter storleken 140 cm i diameter och passar utmärkt i barnrummet.
www.jotex.se

Sophie La Girafe
Den söta lilla giraffen Sophie la Girafe är en av världens mest sålda bitleksaker. I sortimentet finns även babyvårdsprodukter som är speciellt lämplig för den känsliga babyhuden. Hela serien är ekocertifierad vilket garanterar att produkterna innehåller 99,4% naturliga ingredienser och att tillverkningen av produkterna är ekologisk och etisk försvarbar. Hudvårdsserien är dermatologisk testad och fri från allergener, parabener och eteriska oljor.
www.sophielagirafe.se www.apotekhjartat.se

Mysig filt
Det blir mjukt och skönt i både famnen, sängen och i vagnen med Siesta barnpläd i 100% borstad organisk bomull. 70 x 90 cm. www.klippanyllefabrik.se
(Pris 380 kr)

Smart speldosa med nattlampa
Pingvinen Zoe är en portabel speldosa, nattlampa och trådlös högtalare i ett. Zoe har förprogrammerade sånger och ljud, såsom hjärtljud, vitt brus och vaggvisor. Du kan dessutom spela upp din favoritmusik eller sagor via den trådlösa högtalaren.
www.reirei.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Badrum | Barn | Detaljer | Inredning | Nyheter | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Plantera i färgglada tunnor

Så här fint hade Hvilans Utbildning gjort på Malmö Garden show, de kammade nämligen hem guld för deras prunkande food truck med växter. Ser himla härligt ut tycker jag! Och jag blev så inspirerad av den här bilden - nu vill jag också plantera i tunnor! Man måste förstås göra rent dem noggrant först så det inte finns rester av olja eller diesel eller vad det nu kan ha varit i dem...

Jag har redan några högre trälådor som jag planterar i. Man vill ju gärna komma upp i höjd om man säger så, det är ju alltid lättare att både plantera, rensa ogräs och skörda om man slipper ligga på marken....

Plant truck Foto: Hvilans Utbildning
Plant truck Foto: Hvilans Utbildning

Med sin gröna Plant Truck på Malmö Garden Show 2017 kammade Hvilan Utbildningvann hem Guld för sin prunkande mötesplats. Så himla fint med tunnorn i olika färger, ampler och trälådor...vilken inspiration!

Gatumiljön är anlagd av anläggningsstuderande på Hvilan medan växterna har odlats av studerande inom trädgård.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.hvilanutbildning.se

Nyckelord: Blommor | Detaljer | Inspiration | Mässor | Nyheter | Tävling | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Miami pool - spabad och pooler som passar för vårt klimat

Fler och fler börjar skaffa pool även i Sverige. Man kommer ju ihåg när man var barn då var det verkligen inte så vanligt att ha en egen pool, det var endast två stycken i orten där vi bodde som hade det. Den ena var en inomhuspool vid ett anitikvarium och det andra var en utomhuspool. Det var ju verkliga snackisar på den tiden.... det kanske det i och för sig är nu också - om grannen skaffar en pool....

Man ser också att allt fler skaffar spa-bad. Det krävs ju inte lika mycket planering, grävning och annat för att skaffa en sådan. Där räcker det i princip med ett stadigt däck eller plan slät mark och att en elektriker kommer och kopplar in det förstås. Själv är jag väldigt nära att skaffa ett spabad, då kan man ju i alla fall mysa och njuta även om det är en regnig och kall sommar (man kan förstås njuta av dem året runt om man köper en som är isolerad). Det är ju bara så svårt att bestämma sig för vilket man ska ha.. Det finns många olika storlekar, former och funktioner att välja på.

Det är ju så skönt att sänka ner sig i varmt vatten - så himla avslappnande! Vad jag har förstått så ska man välja spabad som är anpassade efter det nordiska klimatet. Det finns tydligen en hel del kinesiska bad bland annat ute på marknaden som inte tål kyla alls. Det kan ju bli en dyr historia om saker fryser sönder. Här har jag frossat i lite badbilder från Miami pool - de har både pooler och spabad som är anpassade för vårt klimat.

Rund mindre utomhuspool och spabad Foto: Miami Pool
Rund mindre utomhuspool och spabad Foto: Miami Pool

Miami Pool säljer varumärkena Miami Spa och Viskan Spa. Alla spabad är tillverkade för att klara både minusgrader och snö... Uppvärmning och isolering är förstås viktigt för att ha en varm "bubbelpool" året runt.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.miamipool.se

Nyckelord: Bad | Bygg | Detaljer | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


​Hygieniska och praktiska komposthinkar

Att kompostera i storstan är ju inte alltid helt lätt, helst om gården där man bor inte har någon gemensam kompostering. Men även på landet så kan jag känna att de är lite drygt att springa ut med varenda liten matbit som blir över, för man vill ju inte ha det liggandes inne tills man ska gå ut heller...Helst inte på sommaren när det är varmt...

Men ett tips är att ha en tätslutande komposthink under diskbänken. Då luktar det inte och man slipper snava på den. Här har jag hittat en från Greenline som finns i två olika storlekar, jag har inte testat den med det borde man borde göra. I informationen så står det i alla fall att den är luktfri.

Greenline komposthinkar Foto: Miljöcenter
Greenline komposthinkar Foto: Miljöcenter

GreenLines komposthinkar, 5 eller 7 liter. Det tätslutande locket ska hålla eventuell dålig lukt borta och locket låses när handtaget är uppfällt. Man kan förvara kompostströ till din kompost i den större strö- eller foderhinken på 23 liter, också med tätslutande lock.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.greenline.eu

Nyckelord: Detaljer | Inspiration | Kök | Mat | Nyheter | Prylar | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Tesla Solar Roof - solcellstak i olika stilar

I helgen är jag i Finland och har fått tips om denna nyhet som jag nu har läst på lite grann om. Det är ett solcellstak som heter Solar Roof och som omvandlar solljus till elektricitet. Med ett integrerat Powerwall-batteri lagras den energi som alstras under dagen och finns sedan tillgänglig när som helst, vilket gör ditt hem till din personliga elleverantör. Soltakpannorna i glas är så tåliga att de har garanti för hela livslängden av ditt hus eller för evighet, vilket som än upphör först. Det låter ju verkligen grymt bra! Det är också möjligt att anpassa den mängd el som ditt Solar Roof producerar för att passa ditt energibehov. Detta är möjligt genom användning av två sorters glastakpannor: soltakpanna och takpanna utan solcell. Vilket gör att det blir billigare än att sätta solceller på hela taket, i fall om det ändå inte behövs. Båda typerna ser likadana ut från gatan.

Tesla Solar Roof - solcellstak i olika stilar

Med solcellstak producerar man sin egen el. Plattorna finns som slät, struktur, skiffer och Toskansk (de två sistnämda kommer under 2018). Det går alltså både att efterlikna plåt, tegelpannor och skiffer med dessa tak, så det finns något för alla husmodeller.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.tesla.com/sv_SE/solarroof .

Nyckelord: Bygg | Detaljer | Elförbrukningen | Inspiration | Nyheter | Övrigt | Prylar | Tips | Utomhus

Permalink


Bloom fresco - lyxig barnstol i guld

Stolen Trip Trap från Stokke har länge varit den mest trendiga barnstolen - men nu har en annan stol intagit scenen, nämligen Bloom fresco som fungerar som både som en barnstol och babysitter. Den är lite av barnstolarnas Rolls Royce. Ryggstödet har tre lägen och hela stolen kan vridas 360 grader och den har en fempunktssele som kan justeras i takt med att barnet växer. Den finns i ett flertal olika färger, men flashigast är nog guld...

Bloom fresco i roseguld och chrome
Bloom fresco i roseguld och chrome

På Bloom Frescos barnstol kan både fotstödet och bordet enkelt bort och sättas tillbaka. Stolen kan höjas upp till 90 cm och den ska från nyfödda barn (eftersom den går att använda som babysitter- liggläge) upp till 36 kg. Sittdynor (en stor och en liten) ingår i priset. Flera färger finns att köpa separat. lPriset ligger på cirka 5000-5500 Kr.
Finns hos bland annat leksaksvarlden.se och www.fruugo.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Barn | Inredning | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Tapeter för dig som gillar blått och vitt

Med sommaren kommer även inspirationen till att göra det mer ljust och somrigt även inomhus tycker jag. Hav, natur och båtliv inspirerar. Duro har till exempel samlat tapeter som ska passa i " huset vid havet" - man kan säga att de passar dem som gillar den marin stilen. En stil som är rotad i den skandinaviska stilen och som aldrig verkar bli inaktuell.

Vare sig man har en modern, klassisk eller lantlig så går det alltid att sätta en marin ton i ditt hem. På några av årets inredningsvisningar har man även gått loss med marinblå stora och härliga mattor, marinblå sammetssoffor och kuddar i olika blå toner. Blått är flott helt enkelt!

Randigt och blommigt från Duro
Randigt och blommigt från Duro

Strand, ur kollektionen Rand&Kulör och 361-03 Malin från Duro. Passar lika bra i stugan som i villan tycker jag.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.durosweden.se

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Sovrum | Tapet

Permalink


Nytt munstycke till vattenkranen som minskar åtgången med 98 %!

Clas Ohlson har en innovationstävling som heter Product Innovation Challenge och den är nu avgjord och det vinnande bidraget är Altered:Nozzle - ett munstycke till vattenkranen som minskar åtgången av vatten med upp till 98 % (!!) Kommer det något vatten alls då kan man undra, men det kommer ut ur kranen på ett annorlunda sätt än vi är vana vid (se bilden).
Den vinnande produkten kommer att lanseras runt midsommar och kommer att finnas tillgänglig på Clas Ohlson.

Om man inte har snålspolande kran och dusch så kan man ju sätta upp en lapp: Water is gold - save the water - för att påminna sig själv om det. 1,5 miljard människor på vår jord har idag brist på vatten, och det är en siffra som förväntas öka till 40 % av jordens befolkning år 2020. Att vi varje dag tar för givet att det kommer vatten ( dessutom rent dricksvatten) ur kranen är ju verkligen något man ska uppskatta.

Altered:Nozzle gör att vattenförbrukningen minskar med upp till 98% Foto: Clas Ohlson
Altered:Nozzle gör att vattenförbrukningen minskar med upp till 98% Foto: Clas Ohlson

Munstycket Altered:Nozzle kommer med adaptrar som gör att det passar på alla de vanligaste kranstorlekarna.

Vd:n för Altered, Johan Nihlén, som har tagit fram produkten säger så här:
- När du använder en vanlig vattenkran strömmar vatten ut och det mesta passerar bara förbi dina händer eller studsar på dina tallrikar. Varje dag rinner miljarder liter färskvatten rakt ner i avloppet. Genom att finfördela vattnet ökar vattnets yta och gör det möjligt för dig att komma i kontakt med varje enskild droppe vatten som kommer ut ur din kran. Det innebär att du kan tvätta händerna, borsta tänderna, rengöra dina grönsaker och diska med endast bråkdelen av den vattenförbrukning en vanlig kran kräver.


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

www.clasohlson.com

Nyckelord: Badrum | Kök | Nyheter | Tips

Permalink


Nadja Wedins fina mönster nu på tapeter hos Photowall

Nu inför sommaren 2017 utökar det svenska designvarumärket Photowall sitt tapetsortiment med tre nya mönster: Lovebirds, Blues och Purple Vein – skapade av konstnären och illustratören Nadja Wedin. Jag har träffat henne flera gånger och även sett hur hon handtecknar sina mönster. Helt fantastiskt! Me en smal ( 4 mm tror jag det är) svart penna så ritar hon själva mönstren innan hon färglägger dem. Hon har ju blivit väldigt känd sedan hon gjort flera samarbeten med Hemtex och bland annat skapat både brickor, kuddar, sängkläder och muggar för dem och hon säljer även egna produkter via sin hemsida. Nu finns det tre motiv till på tapeter från Photowall, Lovebirds, Blue Vein och Blues. De två jag gillar bäst kan du se här.

Mönstren Purple Vein och Lovebirds från Photowall. Design: Nadja Wedin
Mönstren Purple Vein och Lovebirds från Photowall. Design: Nadja Wedin

Nadja Wedins tapetmotiv för 2017 års kollektion är som små konstverk i sig själva. Bland annat består de av undulater, fjärilar och blommor i härliga färger som skissats och målats med akvareller.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

Tidigare inlägg om Nadja Wedin:

Underbara brickbord av Nadja Wedin
Wagtail Spring - nya brickor och kuddar från Nadja Wedin Design
Hemtrevligt - med Nadja Wedin
...och fler tropiska djur i inredningen
Blommiga höstnyheter från Nadja Wedin och Hemtex
Stolen var inte till salu...
N
adja Wedins mönster blir kuddar och brickor
B
låttt är flott, härliga nyheter till köket

 

www.photowall.se
www.nadjawedin.se

Nyckelord: Arbetsrum | Blommor | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Sovrum | Tapet | Tips | Vardagsrum

Permalink


Hösten och vintern hos Ceannis

Igår och idag så är det pressdagar i Stockholm, det kallas Stockholm Fashion week och man visar upp inredning och även mode. Så nu kommer jag att bomba er med inredningsnyheter! Nu visas nämligen upp vad som kommer i höst och kommande vinter. Ska göra en artikel också sedan med en sammanställning när man sett vilken "röd tråd" det är som gäller. Hos Ceannis så var det i alla fall mycket sammet och lite päls. Allt i lite höstiga färger som ockragul, vinröd, mörkrosa, rost, mörkblått, plommon, mörkgrön och gråsvart. Det är ju också den tiden man vill "boa in sig" lite extra så som vanligt går det mot lite mörkare färger mot hösten.

Ceannis kuddar aw2017 Foto: Annika Rådlund
Ceannis kuddar aw2017 Foto: Annika Rådlund

Man hamnade verkligen i kuddhimlen hos Ceannis! Det är ju härligt att mixa och matcha olika färger, mönster och material. Sammet fortsätter vara stort även kommande säsong och hos Ceannis hade man även lite pälskuddar och mönstrade kuddar där färgerna från de andra kommer igen, som pricken över i:et!
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.ceannis.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Sovrum | Textil | Tips | Vardagsrum

Permalink


Dags att börja samla och inreda med Gröna Lunds konsertposters!

Idag invigdes en ny foto och filmutställning på ABBA-museumet på Djurgården. Museumet ligger precis mitt i mot Gröna Lund och nu har de samarbetat för att skapa en helt ny uställning som heter Gröna Lund Backstage. Grönan har nämligen haft världsartister på scenen ända sedan 1928, så det finns massor av fotografier, konsertposters och filmmaterial. Det har nu samlats i en ny utställning på museet.

Ett av rummen var inredda som en loge, med sminkbord, soffa och konsertposters på väggen. De har ju alltid haft så snygga affischer! De brukar sälja säsongens affisher i butiken som ligger under Kryddhyllan (restaurangen och baren som ligger mitt på området uppe vid den lilla bron och trappan). Jag ska genast mejla Annika på Gröna Lund för att kolla om det fortfarande ligger till så . Uppdaterar här när jag fått ett svar.
För visst är det snyggt med en sådan vägg? Eller så väljer man att köra på en poster på en av sina favoritartister. Patti Smith & her band spelar bland annat i augusti. 26 maj spelar Miss Li och den postern kan man ladda hem här.

Loge inredd med posters från Gröna Lund Foto: Annika Rådlund
Loge inredd med posters från Gröna Lund Foto: Annika Rådlund

Har du fula tapeter? Då kan det här vara lösningen, tapetsera en vägg med konsertposters. Unikt och personligt blir det! Sedan kan ju konsertposters av kända grafiker (eller grafiker som blir kända i framtiden) vara en investering. Såg precis en Gröna Lund affish från början av förra seklet såldes för över 4000 kr på en auktionsfirma på nätet.... Man skulle ha haft hundra olika variteposters från den tiden känner jag....

Ps. Utställningen kommer finnas där från och med imorgon fram till den 20 december 2017, om du vill gå och kika på den.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

www.pophouse.se
www.abbathemuseum.com
www.gronalund.com

Nyckelord: Arbetsrum | Detaljer | Historia | Inredning | Inspiration | Nyheter | Presenter | Prylar | Tapet | Tips | Vardagsrum

Permalink


​Ny effektiv betesstation mot mördarsniglar

Alltså nu har ju jag knappt sett sådana där mördarsniglar, för än har de inte kommit till Hälsingland...peppar peppar ta i trä....där jag har min trädgård. Men jag vet ju att många har det väldigt besvärligt med de där marodörerna. Nu har jag i alla fall läst en pressrelease om en ny betesstation för de där sniglarna. Kanske något att prova för er som här de här oinbjudna gästerna i trädgården. Mejla gärna och berätta om ni har testat!

MotSnigel Snigelstation från Greenline
MotSnigel Snigelstation från Greenline

Snigelstationen är en rund behållare med lock, utformad så att sniglar utan skal enkelt kommer åt betet. Locket skyddar betet från väder och vind och nyfikna fåglar. Ladda stationen med Snigel Effekt från Neudorff. Det här ska vara en effektiv bekämpning av mördarsniglar (sniglar med skal, som vinbärssnäckan, ska inte kunna komma åt betet).
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Nyheter | Prylar | Tips | Utomhus

Permalink