AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

Hållbar terrasslasyr i olika kulörer

Demidekk har meddelat att de nu har förbättrat sin terrasslasyr så att den nu är ännu mer effektiv mot beväxning och har en snabbare torktid. Det finns tolv olika kulörer att välja mellan, allt från varmbruna Burmateak till Sotgrå, Skimmergrå och Naturgrå. Vill man ha en riktigt mörk färg så finns det en som heter Gråsvart. Själv är jag lite sugen på att testa den som heter Nordiskt trä, för jag gillar egentligen inte den grå färgen som terrassgolvet har fått med tiden jag tycker inte att det passar ihop med fasaden. Jag tror att det kan vara smart att beställa ett litet prov av den/de man funderar på och provmåla en liten yta innan man går loss på hela altanen, så att det blir så som man har tänkt sig.

Demidekk Terasslasyr Skimmergrå bild 1-3, Nordisk trä bild 4 och Gråsvart på bild 5.
Demidekk Terasslasyr Skimmergrå bild 1-3, Nordisk trä bild 4 och Gråsvart på bild 5.

Demidekk Terrasslasyr ska tåla regn redan en timme efter strykningen och det ska räcka med en strykning för att få ett långvarigt skydd. 10 liter kostar cirka 1700 kr.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.jotun.com/se

Nyckelord: Detaljer | Inspiration | Nyheter | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Snygg och säker altandörr

Tyvärrr är det så att inbrottstjuvar gärna jobbar på husets baksida, där de är mer ostört kan försöka ta sig in. Altandörrar är ju dessutom oftast enklare att få upp än en vanlig ytterdörr. Men jag har sett att nu finns det altandörrar som mer liknar ytterdörra i konstruktionen. Swedoor har till exempel dörrmodeller i trä med klassisk formgivning som går att beställa i olika färger.

Tänk på att även ett glasparti ska vara svårt att ta sig igenom. Värt att tänka på när det gäller en säker altandörr är därför hur infästningen av glaset är gjord och hur enkelt eller svårt det är att ta bort listen som håller glaset på plats. Se även till så att låset har ett så kallat haklås. Ett sådant gör så att dörren ”sitter fast” i karmen när den är stängd och låst.

Den tredje grejen att tänka på är att ha bra gångjärn. De ska vara solida och gärna ha en så kallad bakre säkring. Precis som med haklås gör detta så att dörren sitter fast i karmen när den är låst, så även om tjuven sågar av gångjärnen utvändigt går det ändå inte att lyfta av dörren från karmen. Man får helt enkelt göra allt för att försvåra för tjuven.

Classic Monteverdi RC3 i serien Advance Line från Swedoor
Classic Monteverdi RC3 i serien Advance Line från Swedoor

Idag investerar villaägaren gärna i en säker ytterdörr för att minska risken för inbrott. Dessvärre är det inte lika vanligt att man som husägare tänker på altandörren och ofta är det just på baksidan av huset som inbrottstjuven ostört och enkelt lyckas ta sig in.
De rejäla dörrarna från Swedoor kostar från 13 900 kr, den på bilden kostar cirka 22 000 kr.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.swedoor.se

Nyckelord: Balkong | Inredning | Nyheter | Övrigt | Tips | Utomhus

Permalink


Härliga nyhter inför årets grillsäsong!

Våren är här och grillsäsongen har precis dragit igång. Jag grillar i och för sig ibland på vintern också men det är nu det drar igång på allvar. Varje år brukar jag avancera ett snäpp och köpa till några prylar till grillen och det är ju så roligt att prova säsongens goda nyheter. Här är ett axplock som inspiration inför årets högsäsong. Grillat är ju godast!

Quornburgare, Johnnys, Star Wars förkläde och grillhandsek, Napoleongrill, Lithells korv,  Caj P grillolja och glaze, Korvhantverk och Johnnys såser.
Quornburgare, Johnnys, Star Wars förkläde och grillhandsek, Napoleongrill, Lithells korv, Caj P grillolja och glaze, Korvhantverk och Johnnys såser.

Vegetariska burgare
Förra sommaren grillade jag massor av Quorn burgare! Lagom till grillsäsongen kommer Quorns färdiga burgare i storpack. Quorn Burgare är lakto-ovo-vegetarisk och klar att lägga på grillen direkt från frysen. Den ska bara snabbt hettas upp så den är riktigt het rakt genom.
www.quorn.se

Tre nya smaker
Inför grillsäsongen har Johnny’s kommit ut med tre nya produkter – en BBQ-sås med smak av black garlic och chili, en senap med smak av mörk rom och Johnny’s sötstarka ketchup. Kan bara säga att BBQ såsen är super! Jag har redan använt upp nästan en hel flaska av den!
www.kavli.se

Star Wars - grillförkläde med handske
Slipp fläckar när du fixar biffen på Dödsstjärnan! Med förkläde och grillhandske som tagna ur Darth Vaders garderob är du redo för galaxens mest episka grillfest! Handsken är tillverkad i värmetålig silikon och förklädet skyddar dig mot stänk från grillen!
www.coolstuff.se (på den sajten kan man hitta en massa roliga saker som man inte visste att man behövde)

Grillen en plats för samtal
Årets grillrapport från Ica visar att det goda samtalet med nära och kära är en viktig ingrediens. Undersökningen visar att vi gärna samtalar om både högt och lågt vid grillen, men att vi gärna passar på att prata om djupare ämnen – exempelvis världsläget, miljön och våra värderingar. Endast en procent uppger att de helst grillar för sig själva.
www.icagruppen.se

Korvhantverk
Lokalt och närproducerat från svenskt kött är det senaste bland mattrenderna. Vi går liksom tillbaka till där det en gång började. Leta reda på din lokala producent och hitta nya favoriter! I Stockholmsområdet levererar Korvhantverk olika korvar och charkuterier till olika butiker.
www.korvhantverkstockholm.se

Korv som gör gott
Sommarens grillkorvssortiment från Lithells är här; grillkorv, bokspånsrökt grillkorv och chorizo samt wienergrillkorv. De kommer i en ny, smart återförslutningsbar förpackning med handtag. Lätta att ta med sig på grilläventyret, perfekt när inte alla korvar går åt. Även i år samarbetar Litehlls med Bris och skänker 1 krona av varje såld Barnens grillkorv och Barnens grillkorv med morot. 200 000 kronor hoppas man på att få ihop.
www.lithells.se, www.atria.se

Öka mysfaktorn vid matlagningen
Napoleongrillen skapar möjlighet för utomhusvistelse året om. En verklig stämningsförhöjare med hög mysfaktor. Njut av Nyårsdrinken på uteplatsen, förläng sommarens kvällar, avsluta en after-ski runda eller en dags trädgårdsarbete vid elden. Gasolbordet finns i kvadratisk eller rektangulär variant med en stomme av aluminium och har en rostfri justerbar brännare med gasvakt. Skyddslock och topasfärgat glas ingår. Vindskydd i härdat glas samt överdrag finns att köpa till som tillbehör. Kolla på deras hemsida för att se hur den kan placeras med bänkar runtomkring. Som mys vid en riktig lägerled.
www.napoleongrillar.se


Eko-nyheter
Caj P. Ekologisk grillolja ger en härlig grillsmak till kött, fågel, fläsk, fisk och grönsaker. Grilloljan har en örtig rik smak av bland annat soja, rödvin, och peppar. Innehåller ej vitlök. Caj P. Ekologisk Marinade Garlic ger det grillade en klar smak av vitlök med soja, svartpeppar, tomat, oregano och timjan. Passar utmärkt till ljust kött som till exempel kyckling.
www.cajp.seFölj Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

Nyckelord: Inspiration | Mat | Nyheter | Prylar | Tips | Trädgård

Permalink


Årets sommarnyheter från Ikea

Hej äventyr! Hej sommar! Årets sommarkollektion från Ikea handlar om att njuta av naturen och koppla av. Bland nyheterna finns lätta, hopfällbara möbler som är enkla att ta med sig på en dagstur till valfri plats. Strandbadlakan, parasoll, korgar och textilier i bland annat grönt och orange samt vädertåliga utemöbler till sommarstället eller trädgården. För att uppmuntra ännu mer till en grönare livsstil innehåller årets sommarkollektion också soldrivna lampor för magiska sommarnätter i bohemisk anda. Jag trycker på Gilla-knappen!

Hängmattor, textilier, trädgårdsmöbler och belysning Foto: Ikea
Hängmattor, textilier, trädgårdsmöbler och belysning Foto: Ikea

Bild 1:
Risö hängmatta i grönt kostar 299 kr/st.
Bild 2:
Sommar 2017 serie. Serveringskorg i 3 våningar 199 kr, Gardiner 129 kr/par, metervara 49 kr/m, kuddfodral 49 kr och 79 kr.
Bild 3:
Solvinden LED solcellsdrivna lampor för utemiljö, Bordslampa 249 kr, kuddfodral 49 kr/st.
Bild 4:
Håmö solsäng är enkel att packa ner och bära, eftersom den kan vikas ihop. Lackat stål och polyester. 299 kr. Finns även som stol och strandstol, endast i grön. Hade gärna köpt vita sådana....
Bild 5:
Solvinden LED solcellsdrivna lampor. Lykta med markspjut 119 kr. Kolla in bordslampa, konformad 149 kr och Golvlampa konformad 249 kr i vitt, de ska jag slå till på. Jättefina! Falholmen utomhusserie. Karmstol 300 kr-/st, Bord, 695 kr


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.ikea.se

Nyckelord: Balkong | Belysning | Detaljer | Inredning | Nyheter | Övrigt | Prylar | Textil | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Prinsen designar Hästens nya sängar

Hästens har precis presenterat ett nytt designsamarbete med designduon Bernadotte & Kylberg. För första gången sedan blårutan lanserades 1978 har man låtit sitt ikoniska mönster att omtolkas. Resultatet av det här samarbetet är två nya mönster, Appaloosa och Marwari, som nu pryder Hästens klassiska säng 2000T. Arbetet har visst pågått under ett par års tid och nu finns de alltså till försäljning. Man sover nog som en prinsessa på den nya klädseln.

Sängen 2000T från Hästens  i nya mönstret Marwari och Appaloosa  av Bernadotte & Kylberg
Sängen 2000T från Hästens i nya mönstret Marwari och Appaloosa av Bernadotte & Kylberg

Nya rutor i blåvitt och en brun klädsel är resultatet av Hästens samarbete med designduon Bernadotte & Kylberg, som består av prins Carl Philip Bernadotte och Oscar Kylberg.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.hastens.com/sv

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Nyheter | Prylar | Textil | Tips

Permalink


Robotklipparen som är Bäst i test 2017

Förra året gjorde en av mina kollegor ett stort robotklippartest, här kan du se vilken klippare som klarade testen bäst. I år har han tyvärr inte gjort något sådant test, men jag har fått resultaten från ett annat test som sajten Bäst-i-test har gjort av 2017 års robotgräsklippare. Återigen är det Husqvarnas modeller som hamnar i topp. För andra året i rad har Husqvarna Automower 315 vunnit hela deras test och Automower 430X är utsedd till bästa premiumval, även detta för andra året i rad.
Jag har länge velat ha en robotklippare, eftersom man då får mer tid för andra saker i trädgården, än att bara klippa gräs hela sommaren... Dessutom ska robotklippare ge en mycket bättre gräsmatta eftersom det hela tiden faller ner "småklipp" som göder gräset och gör det motståndskraftigt mot mossa, ogräs och annat.

Husqvarna Automover 315 robotgräsklippare
Husqvarna Automover 315 robotgräsklippare

För andra året i rad har Husqvarna Automower 315 blivid korad till Bäst i test av sajten Bäst i test. Husqvarna Automower 430X är utsedd till bästa premiumval. Robotgräsklipparna är indelade i tre prisklasser: budget (upp till 12 000 kr), mellan (12 000–18 000 kr) och premium (över 18 000 kr).

Husqvarna Automower 315 hör hemma i mellanklassen, men presterar enligt testet på premiumnivå och för andra året i rad koras Husqvarna Automower 315 till bäst i test:
”De främsta styrkorna är den genomarbetade designen som ger mycket goda terrängegen-skaper samt den föredömliga problemlösnings-förmågan. Automower® 315 klarar därför av att klippa de allra flesta typer av gräsmattor på ett tidseffektivt och driftsäkert sätt. Detta inkluderar en rad svårhanterade miljöer med utmaningar såsom oregelbundet dragen avgränsningskabel, många hinder, besvärligt underlag, kuperad terräng, smala passager, kraftiga lutningar och högt gräs. Automower® 315 klarar relativt branta lutningar och justerar hastigheten efter motståndet så att den orkar med att klippa även högt gräs.”


Bästa premiumval i testet är precis som förra året Husqvarna Automower 430X:
”Ingen konkurrerande tillverkare kommer i närheten av 430X:s tillförlitlighet och problemlösningsförmåga. Speciellt i extra utmanande miljöer, såsom mycket komplexa gräsmattor med oregelbunden kabeldragning, många hinder, besvärlig terräng och smala passager. Även kraftiga lutningar, rötter, löst underlag, komplicerade hörn och högt gräs hanteras både smart och tidseffektivt. Den smarta guidekabeln lotsar robotgräsklipparen genom svåra områden, vilket sparar tid. Tillsammans med den långa batteritiden gör detta att 430X kan klippa riktigt stora gräsytor.”
Även Husqvarna Automower® 430X har en GSM-modul som gör att man via en app kan hantera och ha kontroll på sin robotgräsklippare.
 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Nyheter | Övrigt | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Hold on - prisade grytlappar

Det är lite kul att även vardagsprylar som är vanliga i var mans hem kan utvecklas ett steg till. Ett trevligt exempel är grytlapparna Hold-On från Rig-Tig som nu har belönats med ”Red Dot Award: Product Design 2017”, den internationella utmärkelsen för hög designkvalitet. De fungerar både som grytvante och värmeunderlägg på en och samma gång och de är tillverkade av värmebeständig silikon som tål temperaturer upp till 230 °C. För att man inte ska bränna fingrarna är grytlapparna designade med en struktur som ska ge ett bra och stadigt grepp om kastruller och stekpannor.
Jag kände på de här (jag säger oftast pannlappar istället för grytlappar) på Formex och på Ambientemässan. De är "sladdriga" och man får verkligen ett bra grepp med dem. Dessutom är de snygga och passar bättre in i ett modernt hem än de traditionella i tyg.

Hold-on från Rig-Tig
Hold-on från Rig-Tig

Grytlapparna Hold-On är ännu mer värmeisolerande än vanliga grytlappar eller grytvanta och de kan även användas som smarta värmeunderlägg under heta kärl. När grytvantarna blir smutsiga ställer man bara in dem bland tallrikarna i diskmaskinen! Trycker på Gilla-knappen på det!
De är även snygga upphängda i köket. Finns i rosa, ljusgrått, mörkgrått och matt grön. Priset ligger på cirka 229 kr.

Om Red Dot award
I år fick Red Dot bidrag från hela 56 länder. Detta gör att ”Red Dot Award: Product Design” mer än någonsin kan sägas stå för en av vår tids mest välrenommerade bedömningsprocesser för god design och innovation. Alla bidrag blir individuellt bedömda av en oberoende och internationell expertjury.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Kök | Mässor | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Lyxig kombo med guld och svart

Guld och svart på inredning ger genast en lite lyxigare känsla tycker jag. Testa en dukning med guld och det känns genast lite glammigare! Vitt och guld är också jättefint. Med tanke på att kopparfärgen som så länge varit trendig och nu är på väg ut så tycker jag att vi kan gå tillbaka till den gamla hederliga guldfärgen. Här är några tips på favoriter och fina nyheter som jag gillar.

Mikaela Willers, Chamois, Paradisverkstaden, Jonathan Adler, Rituals, Svenskt Tenn och Kähler
Mikaela Willers, Chamois, Paradisverkstaden, Jonathan Adler, Rituals, Svenskt Tenn och Kähler

Woody Vanilla
De nya, exklusiva doftstickorna från Rituals är sprider väldoft ditt hem och de räcker i ungefär 5 månader. Jag har provat en vit sådan här och den är den bästa jag har haft någon gång! Nästa gång ska jag köpa den här.
www.rituals.com

Festfin duk
Stor bommullsduk med blockmönster i guld och svart gör dukningen extra festlig. Finns i storlekarna 150x230 och 170x270 cm.
www.chamois.se

Nytt i gammal stil
Klassisk ljusstake i ny tappning. Barock är gjuten och glaserad för hand och finns i flera färger. 
www.mikaelawillers.se

Förstoringsglas
Om man börjar bli till åren, som mig, så man inte kan läsa det finstilta på förpackningarna så kan man ju ha ett glammigt förstoringsglas framme...
Det här är från Jonathan Adler.
www.jonathanadler.com


Temys
Tekannan Hammershøi i från Kähler har en inbyggd sil som separerar lösa teblad från teet. Kannan har ett handtag i mässing och finns i flera färger.
www.royaldesign.se

Skuggspel på väggen
Svenskt Tenn har två belysningsnyheter formgivna av Harri Koskinen. En mässingslampa i golv- respektive bordsmodell har tagit plats i sortimentet, där formen kommer från bladverket hos en Monstera.
www.svenskttenn.se

Svensk keramik
Strax söder om Ölandsbron tillverkas allt från små ljusstakar till stora trädgårdsurnor, allt formgivet av familjen Paradis.
www.paradisverkstaden.se
 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Arbetsrum | Belysning | Detaljer | Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter | Porslin | Presenter | Prylar | Sovrum | Textil | Tips | Vardagsrum

Permalink


Nyheter för badrummet

Är du i gång och ska renovera eller är du sugen på att bara fräscha upp lite i badrummet? Ibland kan de små detaljerna göra så mycket. Halvtrasiga hängare, omodern belysning och urtrvättade handdukar förhöjer förstås inte intrycket alls. Här är några små och större nyheter som jag gillar på badrumsfronten.

Grohe, Gerd c/o, PB HOme, Ghd, Durasquare/Duravit, Hamam, Hygienic Flush/Gustavsberg
Grohe, Gerd c/o, PB HOme, Ghd, Durasquare/Duravit, Hamam, Hygienic Flush/Gustavsberg

Modernt handfat
Duravits tvättställ Durasquare finns även med golvstående benställning i svart metall som är höjdinställbar +50 mm, med en handduksstång på höger eller vänster sida.
www.duravit.se

Hygienic Flush
Gustavsberg Hygienic Flush som standard på samtliga Nautic toaletter. Toaletterna har en unik spolteknik och en öppen spolkant som endast har en tunn, lättstädad hygienlist runt skålens övre kant.
www.gustavsberg.com

Snygga detaljer
Den nya kollektionen Wanderlust collection från Ghd innehåller tre stylers, hårfönen Air och en resefön.
www.ghdhair.com/se

Sköna handdukar
Hamam har mjuka handdukar i olika mönster och färgställningar som passar de flesta badrum. På bilden är det Hamam Towel Rumelia i färgerna grey och vapour.
www.katnur.com, www.hamam.eu

Korgar med handtag
Praktiska korgar för förvaring av handdukar, tvätt eller som skräpkorg.
www.pbhome.nu/retailers/Sweden

Ekologiskt i badrumsskåpet
Ekologiska produkter från svenska Lappland. Shampoo och balsam som innehåller aktiv fröolja från blåbäret och verkar lugnande för skadat och frissigt hår. Finns även med lingon som har antibakteriella egenskaper.
www.careofgerd.com

Stilren design
Grohe lanserar en ny S-size version för badrum. I den moderna, smalare nytolkningen av den klassiska Essence-blandaren, flyter de olika storlekarna på cylindrar in i varandra organiskt. En elegant gran som passar perfekt för en minimalistisk inredning.
www.grohe.com

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Bad | Badrum | Inredning | Inspiration | Nyheter | Porslin | Prylar | Textil | Tips

Permalink


Tålig köksbänk i trädgården

Många nöjer sig inte längre med att endast grilla utomhus utan vill också ha möjligheten att förbereda hela middagen ute i trädgården. Med Dekton, som är en ny ultrakompakt kvarts, kan man skapa en välplanerad arbetsyta som tål alltifrån regn och frost till extrem värme. Det ska ha hög motståndskraft mot fläckar, finns i fyra olika tjocklekar och i ett flertal olika färger. Materialet är UV-resistent och kommer därför inte blekas med tiden. Ger garanterat en mer lyxigare känsla än rostfritt.

Dekton bänkskiva utomhus
Dekton bänkskiva utomhus

Under sommarhalvåret tenderar vi att vilja tillbringa mesta möjliga tid utomhus. Ett utekök är perfekt för då kan man även flytta alla alla förberedelser inför middagen utomhus. Att välja material till sitt utekök kan vara svårt och det gäller att tänka långsiktigt. Det finns försås en hel del olika lösningar i olika prisklasser. Dekton ska i alla fall vara ett extremt tåligt bänkskivematerial som passar som tål både värme som frost, temperaturväxlingar, slag och repor. Egenskaperna i materialet gör att det kan stå ute året runt, även i norrland.
www.dekton.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Detaljer | Inspiration | Kök | Nyheter | Trädgård | Utomhus

Permalink


Vedeldad bastu där man ser elden

Drömmen om en bastu i trädgården lever vidare...nu har jag i alla fall sett ett aggregat som jag kan tänka mig att köpa. Det heter Utu och kommer från det finska företaget Tulikivi. I det här aggregatet kan man nämligen se elden! Så fint och mysigt om man bastar på kvällen tänker jag. Det är bara en sak till jag skulle vilja ha och det är en vattentank intill så att man kan värma vatten. Så idén lever vidare så får vi se vad det blir...

Utu bastuaggregat från Tulikivi
Utu bastuaggregat från Tulikivi

I bastuaggregatet Utu från Tulikivi kan man se elden genom luckan. Man kan välja om man vill ha höger eller vänsterhängd lucka, vilket gör den lättare att placera. Bastuaggregatets stora stenmagasin ska ge ett mjukt bastubad och en effektiv värmeöverföring. Jag gillar!

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Tidigare inlägg om Tulikivi:
Vit bastu som ändrar färg med belysningen
V
ita stilrena bastuaggregat i sten från Tulikivi
B
astu med hästmotiv på väggen

www.tulikivi.com/sv

Nyckelord: Bygg | Detaljer | Inredning | Inspiration | Övrigt | Tips

Permalink


Smarta takfönster med stort ljusinsläpp

Takfönster är ett smart sätt att få in ljus i till exempel ett vindsrum eller om man har ett rum på översta våningen med snedtak. Nu lanserar Velux en ny takfönsterkupa som ska släppa in upp till tre gånger mer ljus än traditionella takkupor. En traditionell takkupa är en tillbyggnad på taket med ett vertikalt fönster och ett eget platt tak. På Velux nya takfönsterkupa ersätts takmaterialet av fönster vilket gör att ljusinsläppet blir större. Det ser himla fint ut tycker jag!

Velux takkupa
Velux takkupa

Med den här modellen ser det även ut som om rumsytan ökar i rummet, vilket är en smart lösning om det är snedtak och låg takhöjd. Sedan en tid tillbaka ska regelverket dessutom göra det lättare att få bygglov för att installera takkupor.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.velux.se

Nyckelord: Bygg | Detaljer | Inredning | Inspiration | Ljus | Övrigt

Permalink


Nu kommer en ny tillfällig kollektion från Ikea

Den 5:e maj lanserar Ikea en ny kollektijon som heter Avsiktlig som har skapats genom ett samarbete med 10-gruppen. Degsigngruppen är känd för sina mönster och flera av dem har blivit ikoniska under åren. Det är mycket streck, prickar och rutor i deras mönster och i I Ikeas nya kollektion har de använt sig av av både nytolkningar och moderna favoriter. I Avsiktlig ingår fyra klassiska 10-gruppen mönster samt nya mönster av fem av 10-gruppens originalmedlemmar. Palmmönstret är min favorit.

Avsiktlig av Ikea i samarbete med 10-gruppen. Foto: Ikea
Avsiktlig av Ikea i samarbete med 10-gruppen. Foto: Ikea

Säljstart för Avsiktlig är: maj 2017 De kommer att säljas så långt lagret räcker på alla Ikeas varuhus i Sverige samt på ikea.se. Antar att de här också kommer att gå åt i ett naffs, så som det varit med flera av de tidigare tillfälliga kollektionerna.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.ikea.se

Nyckelord: Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tapet | Textil | Tips

Permalink


Svart vertikalt element

Element eller radiator som det heter på fackspråk, är ju ofta ett nödvändigt ont men som tur är har det på senare år dykt upp både de som är mer dekorativa än de äldre versionerna och som även är mindre och smidigare fast med samma effekt. Här har jag hittat ett vertikalt element i svart, passar den som till exempel har höga fönster från golv till tak och därför inte har några utrymmen under fönstren att placera ett element på utan får använda en ledig väggyta. Just det här passar också superfint till den industriella stilen.

Radiator Epok V i svart
Radiator Epok V i svart

Epok V är en retroinspirerad radiator i ny tappning. Den elektriska vätskefyllda sektionsradiatorn med D-formade rör har det allra senaste inom uppvärmningsteknologi. Den trådlösa termostaten kan styra en eller flera radiatorer i samma rum och de olika sektionerna ger radiatorn större yta vilket optimerar värmestrålningen.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.lviprodukter.se

Nyckelord: Elektronik | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Veckans favorit - Äntligen en påfågelsstol i butik!

Jag älskar verkligen påfågelsstolar, det har jag alltid gjort ända sedan jag var liten. De är ju så häftiga och maffiga! Jag har också en , men inte lika prålig och fin som den här, som jag kallar den för "tronen". 
När jag var i Spanien på en mexikansk restaurang hade de ställt en i vardera ände på ett långbord - så snyggt! Men de kräver så klart sitt utrymme, det är ju inte direkt en liten pall vi pratar om... Men tänk er även en sådan här i uterummet bland en massa gröna växter - helt fantastiskt fint!

Hur som helst så har de börjat dyka upp lite då och då på olika inredningsvisningar, i reportage, modefotograferingar och annat. Men ofta är det äldre stolar som har använts. På sajter som Barnebys och Bukowskis dyker de upp iblad och de kostar alltid några tusenlappar. På danska HK living har de en ny stol men i Sverige har jag inte sett så många av dem, de har dykt upp ibland på några inredningsföretag som importerar möbler.
Men nu, den 1:a maj så kommer Indiska att lansera en! Den är helt underbar, snirklig, prålig och superfin! Den kostar dock en del, 5000 kr, som förstås är lite skillnad mot min som jag köpte för 300 kr för ett antal år sedan.... Men, men en fåtölj kostar ju också pengar och den här är ju så mycket häftigare!

Påfågelsstol från Indiska
Påfågelsstol från Indiska

Den 1 maj 2017 lanserar Indiska den här uderbara hippistolen! Påfågelsstol i rotting. Jag trycker på Gilla-knappen och skriver upp den på min önskelista....

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.indiska.se

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Övrigt | Prylar | Tips

Permalink


Fylll påskägget med beauty!

Snart börjar det dra ihop sig mot påsk! Älskar verkligen den högtiden, när man ska ut med allt det murriga och ta in det färgglada. Nu när så många är på hälsosidan (läste någonstans att ett vanligt påskägg innehåller cirka 50 sockerbitar i sockermängd) så kanske inte alla vill ha bara godis i ägget, så här är några tips på vad man kan fylla dem med till kompisen, syrran eller mamma. Lite godsaker och några skönhetsfavoriter att sedan fylla badrumsskåpet med. Det är i alla fall något jag gärna skulle vilja se i årets påskägg!

Eos, Tony Moly, Two faced, Crabtree & Evelyn, Too cool for school och Molton Brown i påskägget
Eos, Tony Moly, Two faced, Crabtree & Evelyn, Too cool for school och Molton Brown i påskägget

EOS PASSIONFRUIT OCH MELON
Ett sött eos läppbalsam passar perfekt i påsk! 100% naturliga ingredienser och är organiskt certifierad av USDA. Sheasmör, Vitamin E och mjukgörande jojobaolja för att lämna läpparna mjuka och friska. Pris: 69 kronor hos Åhléns.

TONY MOLY EGG PORE – SILKY SMOOTH BALM
En primer som är det första steget inför makeupapplicering. Döljer stora porer, fina linjer och små orenheter och ger huden silkeslen lyster. 169 kronor exklusivt hos Sephora

TOO FACED SEMI SWEET CHOCOLATE PALETTE
Semi Sweet Chocolate Bar innehåller en samling av 16 skuggor berikade med antioxidantrikt kakaopulver. Paletten består av matta och skimriga nyanser i varma karameller, mörk choklad, bronserad kakao och sockrade blåbär. Dessa rikt pigmenterade nyanser är perfekta för alla årstider. 450 kronor hos Sephora

CRABTREE & EVELYN HANDMADE ENGLISH BUTTER TOFFEE
Strunta i det vanliga lösgodiset och satsa istället på Crabtree & Evelyns fantastiska English Butter Toffee. Finns i English Butter Toffee, Clotted Cream Fudge samt Salted Caramel Fudge. 69 kronor hos Tehuset Java.

TOO COOL FOR SCHOOL EGG MOUSSE PACK
Under påsken ser vi ägg i alla dess former och i deanna serie finns flera olika produter. Ansiktsmasken är inte ett undantag. Egg Mousse Pack är en lätt ansiktsmask vars formula liknar en uppvispad maräng, berikad med både äggvita och ägguleextrakt för att ge mer lyster till trött hy. Låter verkligen som något som passar vintertrött hy!
190 kronor exklusivt hos Sephora

MOLTON BROWN THE PERFECT PICNIC
Kitet innehåller en Bad och dusch gel med ljuvliga dofter av rabarber och vanilj, en lyxig handtvål med doft av päron och honung samt en vackert lila bad och duschgel med utsökta dofter av vanilj och viol.
550 kronor hos NK

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Detaljer | Inspiration | Nyheter | Tips

Permalink


Svensk målarpensel har vunnit internationellt designpris

Ja, nu kan man ju undra hur en produkt som en målarpensel som har funnits på marknaden så länge kan vinna ett designpris, hur mycket kan den styras upp och förnyas? Men faktum är att på den här penseln är formen på borsten triangulär och därför ska den lättare nå in i hörn och underlättar precisionsmålning, skaftet är långt för extra räckvidd och det lufttäta locket ska göra att färgen inte torkar in i penseln under pauser i målningen. Jag trycker tycker att det låter väldigt bra och trycker på på Gilla-knappen!

Anzas målarpensel Platinum Precision Foto: Anza
Anzas målarpensel Platinum Precision Foto: Anza

Den 10 mars fick Anzas målarpensel Platinum Precision guldutmärkelsen i årets iF Design Award, där över 5500 bidrag deltog och 75 har vunnit guld, utsedda av en oberoende expertjury. Priset har delats ut i över 60 år och är känt över hela världen för att uppmärksamma utomordentligt god design. Penseln är designad av Stockholmsbaserade designbyrån Catino.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.anza.se

Nyckelord: Mässor | Nyheter | Övrigt | Prylar | Tips

Permalink


Spanade in Royal Garden i Lars Wallins syateljé!

Var och kikade in på Fyrklöverns nya servis Royal Garden som tagits fram tillsammans med Sveriges ledande couturedesigner Lars Wallin. Som grädde på moset var han också själv på plats, visningen ägde nämligen rum i hans ateljé på Östermalm. Wow, säger jag - det är ju verkligen någon man sent kommer att glömma! Lokalerna var så fina att man ville flytta in där direkt. Allt på visningen var så fint arrangerat och passade så bra ihop med porslinet- fantastiska blommor i ljuva färger, pastellfärgade ballonger, sidenband, vackra tårtor och förstås Lars Wallins vackra spetsklänningar. Allt passade även ihop med servisens namn som är Royal Garden.

Att Royal Garden har tagits fram just i år är förstås ingen slump, för i år fyller prinsessan Viktoria 40 år (14 juli) och Lars Wallin berättade att servisen är en hyllning till henne. Själv tänkte jag "Fjäril vingad syns på Haga" när jag såg dekoren. Den är ljuvt grön som skiftar från lite mörkare till ljusare och den har sirliga blomrankor och fjärilar som dekor. På kanten är det en silverkant med samma mönster som Fyrklöverns servis Royal Dream, som också har tagits fram av Fyrklövern i samarbete med Lars Wallin. Det är den servisen som är vit och grå/silver på bilderna, och tanken är att man ska kunna mixa och matcha båda serviserna med varann.

Royal Garden och Royal Dream av Fyrklövern och Lars Wallin Foto: Annika Rådlund
Royal Garden och Royal Dream av Fyrklövern och Lars Wallin Foto: Annika Rådlund

Lars Wallin öppnade upp sin ateljé för en unik visning av Fyrklöverns porslin Royal Dream och Royal Garden. Moderator på visningen var trendexperten Stefan Nilsson (till vänster i bild), och till höger om Lars Wallin står Anna Kertes från Fyrklövern. Till och med hon matchade servisen.

Tidigare inlägg:
Lyxig dukningsserie genom samarbetet Dyrberg/Kern och Fyrklövern
Maria Montazamis textilkollektion för Living and room 
M
oments by Maria Montazami - ny servis hos Fyrklövern

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.fyrklövern.se

Nyckelord: Blommor | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Porslin | Presenter

Permalink


LB-hus har smarta hem som standard

Som första småhustillverkare (jag har i alla fall inte sett någon annan - tipsa gärna om ni har sett någon) så inför LB-Hus nu smart-hem-lösning som standard när man väljer deras hus. ”Smarta hem enligt LB-Hus” ska ge husköparen ett bekvämare, säkrare och smartare boende. Lösningen som de har i sina husmodeller är framtagen i samarbete med svenska Compare-IT och systemet gör det möjligt för några av husets grundfunktioner att kommunicera med dig. Värmepumpen, eluttag och belysningskällor blir smarta och du kan låta dem ”tänka själv” eller göra precis som dina förinställningar säger. Dessutom ska systemet inte vara krångligt utan lätt att förstå. Trycker på Gilla-knappen på den!

LB- hus har smart-hem lösning som standard i sina husmodeller Foto: Svensk Husproduktion AB/LB hus
LB- hus har smart-hem lösning som standard i sina husmodeller Foto: Svensk Husproduktion AB/LB hus

Funktionerna i Smarta hem ger dig till exempel kontroll över husets och styrda apparaters energiförbrukning. Där kan man nog spara lite pengar tänker jag.... säkert en massa saker som man slösar el på när det inte behövs. Med appen kan man alltså hålla en viss koll på huset även när man inte är hemma.
Snart får vi säkert se det här som standard i alla hus i framtiden.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.lbhus.se

Nyckelord: Belysning | Bostäder | Bygg | Ekonomi | El | Elektronik | Nyheter

Permalink


Sommarnyheterna från House of Rym

Nu under våren och sommaren utökas House of Ryms sortiment med både helt nya produkter och gamla favoriter i nya färger. För er som inte känner till dem så är det ett tunisiskt par som anlitar svenska formgivare för att ta fram inredningsprylar och de har verkligen blivit jättepopulära. I augusti 2014 öppnade de en butik i Stockholm och här kan ni se hur det såg ut när den invigdes. Det som är bra med deras porslin är att oavsett vilken formgivare som har tagit fram möntret så passar de olika delarna ändå ihop med varann på något sätt. Så man kan mixa och matcha nya delar med äldre och mixa och matcha olika färger. Jag tror att de här nya i svart och vitt kommer att sälja som smör.

Sommarnyheterna från House of Rym

House of Ryms porslin kommer bland annat i de nya motiven Yippey Tepee och Cubs in a Cupboard. Illustrationerna är gjorda av huvuddesignern Anna Backlund. Om man inte har möjlighet att besöka deras butik här i Stockholm så lanserade de en webshop i januari: www.houseofrym.com. Sen finns de såklart hos olika återförsäljare runtom i landet.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Porslin | Presenter | Prylar | Tips

Permalink