AoB Bloggen med Annika Rådlund

Så får du vardagslyx i litet badrum

Många drömmer om ett stort badrum, helst i storlek med vardagsrummet, men tyvärr ser inte verkligheten inte alltid ut så. Men ett lyxigt badrum behöver inte alltid vara stort, jag tycker att det sitter i detaljerna. Om man planerar väl så får man även plats med mer än man tror. Viktigt att att hålla samman färger och material, inte blanda silver, guld och koppar till exempel... håll dig till en typ av metall. Sedan är ju materialvalen viktiga för att skaffa den riktigt lyxiga känslan, det kan man lätt göra med till exempel marmor. Det bästa med ett litet badrum är ju att det blir billigare eftersom man inte behöver köpa lika mycket material.

Drömmer man om ett perfekt litet badrum i femininstil så kolla in det här som är i rosa och marmor. Det är bara 3 m2 och det har planerats av inredaren Anya Sebton och renoverat och byggt av den nystartade E&S gruppen i Stockholm. Ett bra trix är ju att kolla på proffsen och sedan kopiera. Man kan ju såklart ändra vissa saker som faller en i smaken, men då vet man att man får en genomtänkt stil och inte blir så spretigt som det kanske blir när man inte vet riktigt hur man ska göra.

Det här badrummet kan man till exempel kopiera rakt av, men gillar man inte rosa så kan man helt enkelt ta en annan färg, och vill man hellre ha kromfärgad dusch och blandare istället för svart så funkar det också. Men jag slår ett slag för svart, ger verkligen en modern och designad känsla. I det här badrummet har man använt sig av designinredning, där prislappen förstås ligger högre. Man kan ju välja var man vill lägga krutet och köpa vissa saker lite billigare om man vill det. Det viktiga är att hitta stilen och prylar som håller över tid.

Lyxigt badrum på liten yta Foto: James Stokes
Lyxigt badrum på liten yta Foto: James Stokes

Golvets ljusa små hexagonplattor i Carraramarmor-look (Bricmate) har även använts på duschväggen för att få helhet och skapa en art deco-känsla i det lilla utrymmet. Väggarna och taket målades i en rosa nyans (Alcros färg för duschar Bläster 737) och den långa spegeln byggdes platssparande in i väggen och ger inte bara fin spegelbild utan förstorar även rummet på andra sidan duschväggen.

Till både dusch och handfat valdes den blandaren Tara black (Dornbracht) som kontrast till det ljusa golvet och de rosa väggarna. Handfatet i mörkt glaserat stål (Alape) monterades på ett specialbyggt skåp med smart plats på sidorna för handdukar, tvål och allt annat som behövs i badrummet (E&S Gruppen). Den rektangulära spegeln (Alape) ovanför handfatet har en ljusram som är dimbar och ger ett mjukt, varmt sken.

Hylla i rostfritt stål, Domo Shelf Mini, 60x30x85 cm, 5800 kr, Domo Design
Frottéhanddukar i 100% egyptisk bomull, Devon Cement, 75 kr - 495 kr, Mimou
Kulör Vattenblänk, AD. Balans, Alcro
Handtag .på lådan, i krom, TS 1:2, design av Thomas Sandell, 400 kr/2-pack, Habo Selection. Knopparna på väggen ur samma serie, 350 kr/par
Klinker, U Hexagon Large Carrara Honed, 2995 kr/kvadratmeter, Bricmate
Väggblandare, Tara svart, 9821 kr, duschset Tara, 24 939 kr, båda från Dornbracht
Spegel, 9300 kr, Alape


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Badrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Nya ljudskräckisar = lagom läskigt hemma

Hos oss kör vi på en mysigare halloween, med pumpor, spindlar, lite spindelnät och förstås en hel del godis. Min son tycker att många saker är läskiga så sådana håller vi oss borta ifrån. Igår var det en Spökbana för barn som de kunde gå på den lokala simhallen, men det var inte kul alls för det var många där som var utklädda så de såg alldeles för skräckinjagande ut.
Jag har därför kollat efter lite lagom spännade böcker som vi kan läsa istället och dök därmed på de här nya ljud-skräckisarna från Storytel.se för barn och unga. Tänkte därför att jag kunde tipsa om dem, om man vill vara hemma och mysa eller om man ska åka bil nu på höstlovet. Jag har inte lyssnat på någon av dem ännu så jag kan inte säga hur läskiga de är... man kan ju lyssna tillsammans också så har man koll. Mysigt att krypa upp i soffan hemma med en filt och slappa med lite gott i godisskålen...

Jag har tyvärr inte halloweenpyntat ännu så det får bli den här bilden från Getty Images som får stå för inspirationen. Gillar girlangen med Happy Halloween på väggen, och smart att täcka över soffan om det kommer halloweensminkade barn...

Halloweenmys Foto: Getty Images
Halloweenmys Foto: Getty Images

Spännande ljudböcker ihop med lite dekorationer och godsaker så är det klart för halloweenmys med familjen och vänner. Hoppas ni får några mysiga och lagom rysiga dagar!

Här är några av Storytels nya historier som man kan lyssna på:
Zombievarning (6-9 år), 10 avsnitt á ca 10 min
På Axels nya skola kryllar det av monster. Nu har skolan fått en ny bibliotekarie men ingen verkar se det uppenbara, att bibliotekarien är en zombie! Ingen annan än Axel, som än en gång tvingas rädda skolans alla elever, trots att han varken är modig eller stark. Zombievarning är den åttonde fristående delen i serien Axels monsterjakt.
Författare: Ewa Christina Johansson Inläsare: Fredde Granberg
Länk:https://www.storytel.se/series/10939-Zombievarning
Släppdatum 24 oktober


Kapten Silverkrok (9-12 år), ca 30 min
Maj och Melker vet inte hur många gånger de har hört sin mamma berätta om den spöklike Kapten Silverkrok, som går igen på jakt efter en förlorad skatt. Ingen av dem har trott på historien. Förrän nu. Två syskon, ett ödsligt sommarhus och mystiska steg i natten.
Författare: Ewa Christina Johansson Inläsare: Agnes Kalmér
Länk:https://www.storytel.se/books/635210-Kapten-Silverkrok
Släppdatum 23 oktober

Svarta Madam (9-12 år), 10 avsnitt à ca 20 min
Fanny släcker lamporna och Stella stirrar in i spegeln och upprepar orden “Jag tror inte på Svarta madam” tre gånger. Juni blir nästan genast illa till mods. Är Svarta madam verkligen bara en fånig lek? En klassisk spökhistoria där leken plötsligt blir allvar ...
Författare: Ewa Christina Johansson Inläsare: Agnes Kalmér
Länk: https://www.storytel.se/series/10960-Svarta-madam
Släppdatum 25 oktober

Mörk framtid (15+ år), 10 avsnitt à ca 25 min
I en Mörk framtid vet du inte om du är dig själv, om du ska lyssna på ditt framtida jag eller varför du ska chippas på sommarjobbet. Mörk framtid innehåller 10 nyskrivna sci-fi-noveller av författare från skrivarkollektivet Fruktan.
Författare: Boel Bermann, Markus Sköld och Erik Odeldahl. Inläsare: Martin Wallström
Länk: https://www.storytel.se/series/10932-Moerk-framtid
Släppdatum 26 oktober

Storytel är uppdelat i två delar där den ena är en abonnemangstjänst för ljudböcker och e-böcker, tillgänglig på Appstore, Google Play eller Windows Market. Den andra delen är förlagsverksamhet, däribland Norstedts förlagsgrupp, som ger ut böcker i både tryck, ljud- och e-bokformat. Storytels egna förlag heter Storyside och där produceras ljudboksserier och berättelser i ljudformat.
www.storytel.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Tips

Permalink


Rusta för hemmaträningen med snygga yogaprylar i kork!

Här är en lansering som jag verkligen ser fram emot, lite otippat så kommer dessa vrålsnygga yogaprylar från Rusta!  Yogamattan är tillverkad i TPE, yogablocket, foam roller och massagebollar är tillverkade av återvunnen kork som kommer från restprodukter och alla etiketter är tryckta på återvunnet papper. Så himla bra!

De här kan man ju till och med ha framme hemma, hur fina som helst! Och som man brukar säga: den bästa träningen är den som blir av - och kanske är det lättare till att man gör lite övningar om prylarna ligger framför näsan på en.... Det är ju också kul att göra övningar ihop med kidsen, och det kan ju även locka till kullerbyttor och annat om yogamattan ligger på vardagsrumsgolvet.

Yogamatta, Yogablock, foam roller och massagebollar från Rusta.
Yogamatta, Yogablock, foam roller och massagebollar från Rusta.

Rusta lanserar nu en ny kollektion yogaprodukter som både är snälla mot miljön och din plånbok. Under 2019 väntas flera spännande lanseringar från Rusta och med den nya yogakollektionen vill man uppmuntra till hemmaträningen och inspirera till en härlig start på det nya året - tyvärr får vi hålla oss på den vanliga mattan tills vecka 3 2019 då dessa godbitar lanseras.

Priserna kommer att ligga på mellan 99 kr och 299 kr.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.rusta.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Övrigt | Tips

Permalink


DIY: Snygga pumpor i svart och vitt!

Om man inte vill köra på färgen orange under halloween, utan vill ha mer vitt eller svart så kommer här ett fint tips hur man kan dekorera några pumpor på ett enkelt sätt. Bara att måla (eller spraya) och dekorera med ett eget motiv. Vänta tills färgen på pumpan har torkat ordentligt innan du målar dekoren. Så sött tycker jag! Och väldigt fint att ha vid ytterdörren eller på bordet.

Halloweenpumpor i vitt och svart Foto: Getty Images
Halloweenpumpor i vitt och svart Foto: Getty Images

För lite extra piff skulle jag spraya eller måla toppen i guld eller silver, så blir det lite extra glammigt. Det går ju också att dekorera med glitter, pärlor och annat. Sky is the limit som man brukar säga.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Övrigt | Tips

Permalink


Nytt fritidshus med inredningsstilen RÅ

På Hem, Villa och Bostadsrättsmässan ställde Sommarnöjen för första gången ut detta nya fritidshus med den nya inredningsstilen som de kallar för RÅ. Väggar och tak täcks av björkplywood och golvet är av furu, en trend som man sett en hel del av under de senaste åren. Detaljerna i fritidshuset, såsom strömbrytare, eluttag, element, fönsterkarmar och handtag är genomgående svarta. Snyggt och modernt alltså. Men även lätt att förändra i framtiden om man vill förändra då och ha mer färg, tapeter eller annat.

Tidlös 43 från Sommarnöjen Foto: Annika Rådlund (exteriörbilden) och Sommarnöjen (interiörbilderna)
Tidlös 43 från Sommarnöjen Foto: Annika Rådlund (exteriörbilden) och Sommarnöjen (interiörbilderna)

Tidlös 43 är Sommarnöjens senaste hus och det är 43 kvadratmeter stort. Genomgånde så är det playwood och rent trä samt svart som gäller, fastaden är målad i svart tjärfärg, och svart återkommer även i badrummet där svart fog används på de kaklade väggarna. Den arkitektritade och platsbyggda möbleringen är väl genomtänkt där exempelvis matbord, bänkar och soffor har smarta förvaringslösningar samt kan förvandlas till andra funktioner så som extra sovplatser. Hust är nyckelfärdgit, det vill säga att köparen behöver inte bygga i hop det själv.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.sommarnojen.se
Huset var med i sin helhet på Hem- och villamässan på Stockholmsmässan 11-14 oktober 2018.
www.stockholmsmassan.se

Nyckelord: Arbetsrum | Arkitektur | Badrum | Bostäder | Detaljer | Hus | Inredning | Inspiration | Kök | Mässor | Nyheter | Sovrum | Tips

Permalink


Späckhuggaren vinnare av Rödfärgspriset 2018

Sedan 2002 har Falu Rödfärg delat ut Rödfärgspriset till utvalda arkitekter runtom i landet. Juryn bedömer arkitektur som genom olika lösningar visar hur nutida modern design möter traditionell slamfärg - i allt från privata villor till kontorshus och offentliga byggnader.
Av alla anmälda bidrag, som i år visst hade varit rekordmånga, utsåg man femton finalister. Till sist så var det det här bidraget, som kallas för Späckhuggaren, som som vann. Det är en privat villa från 2016 skapad av Bornstein Lyckefors.
Väldigt cool tycker jag! Själv hade man kanske önskat lite mer trädgård eller träd runtom, men det är ju såklart arkitekturen, och hur färgen passar till, som bedöms i den här tävlingen.

Späckhuggaren i Kärna skapat av Bornstein Lyckefors Foto: Bert Leandersson
Späckhuggaren i Kärna skapat av Bornstein Lyckefors Foto: Bert Leandersson

I projektet Späckhuggaren har arkitekterna tagit tillvara på omgivningens historiska arv och skapat något nytt. Där huset är byggt stod tidigare ett stall och ett magasin, och dessa har varit inspirationskälla till Späckhuggaren som har flera magasinsliknande byggnader med stora ladugårdsliknande dörrar framför fönster och dörrar.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.falurodfarg.com

Nyckelord: Arkitektur | Detaljer | Hus | Inspiration | Nyheter | Övrigt | Tävling

Permalink


DIY: snygg bordsdekoration till halloween

Då närmar det sig halloween och många ska börja fira redan i helgen har jag sett. Här ett tips som jag har fått av Fyrklövern, hur man kan göra en fin bordsdekoration själv. Den passar även bra som gå bort- present om man ska iväg på en middag.
Gör så här: Spraya en pumpa i någon färg (exempelvis silver, svart, vitt eller grått), eller använd den som den är. Skär av toppen på en pumpan och gröp sedan ur den. Sätt sedan en blötlagd oasis i botten och stick ner grenar av till exempel eukalyptus, ormbunksblad, rosor och små krysantemum. Addera små spindlar för det lilla extra.

Ett annat fiffigt tips för att pimpa bordet är att placera små pumpor uppe på varsin ljusstake, så kommer de upp lite från bordet.

Halloweenfint på bordet Foto: Fyrklövern
Halloweenfint på bordet Foto: Fyrklövern

Allt glas och porslin kommer från Fyrklövern. En del kvistar och blad går fortfarande att hitta ute, komplettera blommarrangemanget med rosor och annat fint - som krysantemum till exempel, de brukar ju stå sig väldigt bra.

Fler tips här hur du gör en vacker och glammig halloweendukning

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

www.fyrklovern.se

Nyckelord: Besök | Blommor | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips | Vardagsrum

Permalink


Gör en vacker och glammig halloweendukning

Nu börjar det närma sig allghelgonahelgen och därmed firas även Halloween i amerikansk anda, men kanske i en lite mer light version än man gör därborta. Ska du bjuda hem vänner eller släkt på en allhelgonamiddag? Passa på att göra en extra festlig dukning. Själv gillar jag inte läskiga dukningar och där saker ser blodiga och äckliga ut, för hur sugen blir man då på att äta? Nej, satsa istället på en glammigare dukning med fina detaljer. Genom att duka med sammet, guld och silver och addera några spindlar, eller små spöken, metallicfärgade pumpor och spindelnät så blir ditt bord något som uppskattas av både vuxna och barn.

Glammig Halloweendukning Foto: Fyrklövern
Glammig Halloweendukning Foto: Fyrklövern

Här några härliga inspirationsbilder från Fyrklövern. Välkomna gästerna med en liten fladdermus på glaset! Pumpor är som vackra skulpturer så spraya dem i silver, guld eller brons och låt dem skina kring det dukade bordet. Placera ut små spindlar på strategiska ställen, så ser det ut som om de går omkring på bordet, det kan vara lite lagom läskigt...

Allt glas och porslin på bilderna är från Fyrklövern. Dekorationer i form av spindlar, spindelnät och så vidare brukar finnas på Ica och andra affärer, och förstås Buttericks och andra partybutiker. Färg till pumporna finns till bland annat hos färghandlarna och Panduro.

Tips på hur du gör en vacker bordsdekoration som passar till dukningen hittar du här.

 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.fyrklovern.se

Nyckelord: Blommor | Detaljer | Inredning | Inspiration | Porslin | Prylar | Textil | Tips

Permalink


Ny kran som passar den industriella stilen

När jag tänker tillbaka på hur kranarna har sett ut under min livstid, så fanns det inte mycket annat än standardkranar i krom när jag växte upp - det var ju verkligen anmärkningvärt förut om någon hade en guldkran! Men de senaste åren har utbudet verkligen breddats, nu finns ju både svart, rosé, koppar, guld, mässing och vitt, det går förstås även att välja mellan matt och blank finish.

Nytt på badrumskranshimlen som man kunde se på mässan Hem & Villa¨mässan var till exempel Mora Izzy som nu finns i tre nya utföranden, där bland annat råmässing och en med mörkare rustik finish. De klassiskt kromfärgade kranarna finns kvar i sortimentet,  men flera av dem har fått nya detaljer. Kul! Det går ju verkligen att skapa en helt annan stil i badrummet eller köket beroende på vilken kran man väljer.

Kranen Izzy Rustic  från Mora armaturer
Kranen Izzy Rustic från Mora armaturer

Serien Mora Izzy har ett kaxigt och karaktäristiskt utseende som ger hemmet designkänsla. Den nya exklusiva utgåvan Izzy Rustic en rustik finish inspirerad av industriella miljöer. Supercool tycker jag! Och den passar förstås även till andra stilar än den industriella, jag kan även se den i en mer lantlig stil. Mora Izzy Rustic finns för både kök och badrum och kommar lanseras nu under hösten.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.moraarmatur.se

Nyckelord: Badrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Kök | Mässor | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Nytt Svanenmärkt kök

Nu lanserar Vedum ett kök med den nya Svanenmärkta luckan Nora i vitt och grått. Intresset för miljömässigt hållbara produkter växer, något som förstås ställer krav på företagen. Enligt Vedums hemsida så har de Svanenmärkt alla köksstommar, laminatbänkskivor i prisgrupp A och B, luckorna Linda ek och valnöt, Liv ek och ask, Elsa vit, Alva och badrumsserien Basic. Och nu alltså även luckan Nora i vitt och grått. Svanenmärkningen innebär att de klarat Svanens krav vad gäller bland annat ingående material, tillverkningsprocesser och produktens livslängd. Det står inget om hur lång livslängd kravet är på, det ska jag kontakta dem och fråga om.
Köket ser i alla fall väldigt fint ut, luckan har textur och är alltså inte helt slät. I köket på bilden har man varvat skåp med öppen förvaring, med hängare och hyllplan. Det gör ju att köket känns luftigare. Se även den fina belysningen i form av inbyggda spots i taket ovanför, både snyggt och praktiskt att hyllorna blir upplysta.

Luckan Nora i grått från Vedum är svanenmärkt.
Luckan Nora i grått från Vedum är svanenmärkt.

Luckan Nora har ett tydligt "trämönster" och lanseras nu i ett nytt grått kök med stilrena detaljer, så snyggt med de svarta handtagen till. I det här köket finns även Vedums nya laminatbänkskiva Polaris som är en ny typ av laminat som har en matt, mycket reptålig yta med antifingerprint.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.vedum.se
www.svanen.se

Nyckelord: Detaljer | Inspiration | Kök | Nyheter | Tips

Permalink


Bädda som på hotell

När man kommer till ett hotell så ser ju sängen ofta väldigt inbjudande ut, med flera fluffiga kuddar, ett fint överkast eller filt vid fotänden och svalt och slätt sänglinne. Här tänkte jag dela med mig av några tips från det svenska företaget Shyness, som tillverkar textilier som används både av hotell och i privata hem. Några tps för att få den där sköna hotellklänslan hemma:
• Använd "fluffigt" täcke och flera kuddar i bäddningen.
• Ställ vanliga sovkuddar i 50x60 cm på högkant längst bak och ytterligare ett par vända åt andra hållet framför. Det är fint om knytband och andra detaljer på örngotten syns. Alternativt ta en större kudde i 50x90 cm längst bak och framför den ett par kuddar i 50x60 cm.
• Matcha gärna påslakan och örngott i olika mönster som är snygga mot varandra.
• Vik ner den övre delen av täcket.
• Sänggavel och sängkappa ger en fin inramning i sovrummet.

Bäddning på boutiquehotellet Millas Villa Foto: Shyness
Bäddning på boutiquehotellet Millas Villa Foto: Shyness

Rent och fräscht och nybäddat ska det vara! Jag brukar bädda rent varje helg - det är ju så skönt att vara nyduschad och krypa ner i en renbäddad säng. Att ha olika varianter på kuddar på och i sängen är bra, så man har kuddar som passar både för att sova och för att sitta upp och läsa om man vill det. En filt i fotänden är fint och skönt att ha ett lager till att ta på sig med om man är frusen.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.shyness.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Sovrum | Textil | Tips

Permalink


Älvsbyhus - nytt hus med mer modern planlösning

Älvsybhus firar 75-årsjubileum nästa år och lanserar därmed en ny husmodell. Här har man inte jobbat med historiska återblickar utan istället siktat framåt med ett nytt designkoncept och en modern planlösning. Nu lanserar företaget ett första hus i det man kallar Modern Line. Koncepthuset Modern 129 har utvecklats tillsammans med arkitekter. Några saker jag gillar med den nya husmodellen är att det har helglasade fönsterdörrar, smart förvaring, stor farstukvist, spotlights i fönstersmygar och en planlösning som ska vara ljus och öppen mellan kök och vardagsrum.

Modern 129 från Älvsbyhus
Modern 129 från Älvsbyhus

Detta ingår bland annat i Modern 129:
Modern takplåt, bandtäckningsmönstrad
Små och nätta takutsprång
Bred och modern farstukvist, funkisstil
Fler fönster
Låga fönster
Helglasade fönsterdörrar
Innerdörrar med funkisdesign
Liggande dekorfönster
Liggande panel under fönster
Smart förvaring
Spotlights i kök och badrum
LED-spotlights i fönstersmygar
Planlösning som tar tillvara ljuslinjer genom både kök och vardagsrum
Avskild master bedroom-lösning


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.alvsbyhus.se

Nyckelord: Arkitektur | Belysning | Bostäder | Bygg | Detaljer | Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter | Tips | Trädgård

Permalink


Klassiskt kök med hörnskafferi!

Rejäla skafferier är verkligen något som fattas i många moderna kök tycker jag. Visst är det snyggt med öppna hyllor där kan man visa upp sitt porslin och annat, men alla dessa förpackningar....de vill man helst stoppa undan någonstans tycker jag.
I äldre hus brukar det ibland finnas skafferier som man kan gå in i - det är ju verkligen en köksdröm att ha det, eller i alla fall ett rejält hörnskafferi. Det har jag nu hittat hos Vedum som har satsat på det i sitt klassiska kök Alice Anno 2019. Det här är en nyhet för att fira deras jubileum nästa år.

För att skapa den klassiska stilen har köket porslinsho och blandare i traditionell design, bänkskivan i kompositsten ser ut som natursten ska vara enkel att rengöra och underhålla. Det finns även platsbyggda sittplatser som man kan använda under till exempel ett fönster. Så fint och praktiskt!

Alice Anno 2019 från Vedum
Alice Anno 2019 från Vedum

I det här köket finns skåpkaruseller, invändiga lådor i skåp och ett skafferi i hörnskåpet - allt för att maxa förvaringen. Köket är klassiskt men ändå modernt, här har man till exempel en häll med inbyggd fläkt som gör att köket känns stilrent och öppet.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.vedum.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter | Tips

Permalink


Modern design på fågelmatare

Förra vintern var det väldigt mycket snö på många håll i landet och det var svårt för småfåglarna att hitta mat, så kom ihåg ha mat ute åt de små liven nu när vintersäsongen snart är här. Själv har jag en gammal fågelmatare i form av en trästuga på en påle som är väl kanske inte alltför vacker så man får ta och uppdatera sig vid tillfälle. Den fanns i förrådet i stugan när jag köpte den så den har hängt med, den rymmer i alla fall väldigt mycket frön. Vill man ha något snyggar och mer designad fågelmatare så kolla in den här från Eva Solo - de lyckas alltid göra så snygga saker. Bra julklapp också till de som har trädgård - men funkar förstås även i stan om man har en innergård eller uteplats där man kan hänga upp den.
På baksidan av vår lägenhet så är det en pensionär som brukar lägga ut bröd på en tallrik och ibland hänga upp talgbollar i trädet. Då blir det fest för småfåglarna!

Glasfågelmatare från Eva Solo
Glasfågelmatare från Eva Solo

En av säsongens nyheter från danska Eva Solo är den här fågelmataren i glas. Som vanligt har de väldigt genomtänkt design, så de här glaskuporna ska förstås vara optimala att äta ur. De ska till exempel inte tippa ur fröna. De är tillverkade av klart frostsäkert glas och har två kupoler som är 10 cm i diameter och det medföljer en stark nylonlina som är en meter lång, där öglan ska göra det möjligt att enkelt hänga upp dem på olika platser.
Man fyller på mat via det runda hålet där även fåglarna sitter på kanten och äter. I botten finns ett dräneringshål som ser till så att fröna hålls torra.
Priset för den här ligger på cirka 450 kr för ett 2-pack.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.evasolo.com/sv

Nyckelord: Detaljer | Inspiration | Nyheter | Presenter | Prylar | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Veckans favorit - Diamantring som fågelmatare!

Vissa inredningsdetaljer behöver sticka ut tycker jag, för att allt inte ska kännas platt. Det blir liksom pricken över i:et med någon pryl som har det där lilla extra. Samma gäller i trädgården, man vill inte ha för plottrigt men en liten välplacerad detalj kan göra så mycket. Den här nyheter från Garden Glory är ju så kul, en riktig eye catcher som garanterat kommer att få kommentarer. Ringen The bird feeder är tillverkad i mässing och fågelfröna placeras under "diamanten" och faller ner till öppningen i nedre delen av ringen där småfåglarna kan äta. Så himla söt!

The Diamond Bird Feeder från Garden Glory
The Diamond Bird Feeder från Garden Glory

The Diamond Bird Feeder är en av nyheterna från Garden Glory. Ringen är tillverkad i mässing och fågelfröna placeras under "diamanten". Kul present till det nygifta paret också, eller till sin fru på bröllopsdagen? Större ring kan hon knappast få.

B24 cm, H29 cm , väger 2 kilo och kedjan är en meter lång. De kommer att finnas tillgängliga från slutet av oktober.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www,gardenglory.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Årets perenn 2019

Den växt som av Perennagruppen har blivit utsedd till Årets perenn 2019 är Purpurmejram, och den beskrivs som en blommande, doftande fjärilsmagnet. Både blommorna och bladen ska he en stark, fin och kryddig doft, och om man gnuggar bladen mellan fingrarna så ska det sprida sig en doft av myrra, mint och oregano. Denna växt måste jag planera till våren, så fint med de lila små blommorna och att den gillas av både bin, fjärilar och humlor.

Årets perenn 2019 Purpurmejram 'Herrenhausen' Foto: Perennagruppen
Årets perenn 2019 Purpurmejram 'Herrenhausen' Foto: Perennagruppen

Purpurmejram 'Herrenhausen' är en torktålig växt som ska trivas bäst i full sol och väldränerad jord. Den ska även kunna självså sig själv i viss mån men småplantorna ska vara lätta att rensa bort där man inte vill ha dem. Den ska platsa både i praktfulla rabatter, som kantväxt, marktäckare, i köksträdgården och i kruka. Jättesöt växt tycker jag! Den ska växa upprätt, rundat och bli ungefär 40 cm hög. Den börjar blomma i juli och fortsätter sedan långt in i september. Jag trycker på Gilla-knappen!

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.perennagruppen.com

Nyckelord: Blommor | Detaljer | Inspiration | Nyheter | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Nya trendiga väggfärger

Nu har jag spanat igenom färgkartorna med säsongens trendfäger. Ja, de gäller ju alltså inte bara under hösten men de här kulörerna är nyheter för säsongen. Det blir ju väldigt ombonad med färg tycker jag och jag rekommenderar att våga! Trivs man inte med en kulör så kan man ju alltid måla över den. Om man vill kan man välja att bara måla en vägg.

Själv har jag en mörk petrol i mitt vardagsrum och är supernöjd med den, men då har jag valt att ha vitt i rummen intill för att för mig skulle det bli för mycket att ha starka färger i alla rum. 

Något som jag absolut tycker att man ska testa om man är lite mer vågad, det är att måla in både dörrfoder och lister i samma kulör som väggen, det är ju så snyggt!

Farrow & Ball,  Nordsjö, Alcro och Beckers.
Farrow & Ball, Nordsjö, Alcro och Beckers.

Bilden längst upp till vänster: Farrow & Balls kulörer Rangwali No 296 Traditional (den rosa kulören) och den grå heter De Nimes No 299 Modern. Bilden längst upp till höger är Nordsjös Spiced Honey som är Årets kulör hos dem. Och de två penseldragen är Alcros AD1 som har så fina namn som Lyssna och Sinnesro (den i beige). Bilden längst ner till höger är ett kök målat i kulören Devine nummer 12083 från Jotun.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.alcro.se
www.beckers.se
www.jotun.se
www.farrow-ball.com

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Sovrum | Tips | Vardagsrum

Permalink