AoB Bloggen med Annika Rådlund

Prylar från Beckmans formstudenter på Designtorget!

Gillar man design och vill ha något som är lite unikt så kan man kika in på Designtorget , där säljs nu sex stycken prylar som studenter på Beckmans Designhögskola har skapat. De säljs bara nu under februari och mars.
Studenternas uppdrag var att skapa en produkt som kan fungera som gåva från ett besök i Sverige, den fick med andra ord inte vara för stor och den skulle ha en hög designfaktor. Studentarna har jobbat tvåo och två och tagit fram en produkt de skapat och sedan producerat den.  
I år det är fjärde gången som Designtorget och Beckmans kör ett sådant här samarbe, och flera av de produkter som tagits fram under tidigare år har blivit en del av butikens ordinarie sortiment - till exempel brickan Elvira, piedestalen Unit och prisbelönta växtställningen Regrow, som fick designpriset Formex Nova 2019.

Foto: Beckmans Designhögskola
Foto: Beckmans Designhögskola

Tre av de sex nyheterna:

Ro – en dekoration och automatisk ljussläckare för kronljus i rostfritt stål. Design: Lovisa Sandström och Tilde Ullberg.

Kurbits- en liten vas med förmågan att hålla uppe långa växter, inspirerad av svenska traditioner och målarkonsten kurbits. Design: Sofie Johansson och Jessica Westerberg.

Oort - en vägghängd ljushållare i ny tappning, tillverkad av gjuten, återvunnen aluminium. Materialets naturligt blanka yta hjälper till att sprida ljuset. Design: Mika Lindblad och Ronja Reuber.

 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.designtorget.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Övrigt | Porslin | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Romantiskt och tidlöst med rosa

Och när jag säger romantiskt och tidlöst så menar jag inte neonrosa eller knallcerise, utan pastellrosa, dimrosa, vinrött, puderrosa och så vidare. Det blir både en glamorös och romantisk touch när färgerna går ton i ton från rosa till rött. Mjuka material som sammet och runda former, och gärna något inslag av blommor så är man hemma i den inredningsstilen. Jag älskar när det är ombonat, gärna med mjuka mattor och härlig belysning. Många olika ljuskällor tycker jag är bra, de böhöver inte vara så starkt ljus, bara det lyser upp alla mörka vrår. Metallaer att matcha till det här kan vara mässing eller koppar, speciellt om man har något inslag av ockra eller tegel till de rosa tonerna. Men jag tycker även att det kan vara fint om man matchar rosa mot grått, då kan man med fördel använda silvermetaller istället.

Så om man ska dra en slutsats från mina senaste inlägg om färger och matchning till tapeter så är grått en väldigt bra färgton att ha i tapeter om man inte riktigt kan bestämma sig för vilken färg man vill ha i ett rum. Då kan man istället jobba med accenterna, ungefär som accesoarer- alltså att vissa detaljer har en viss färg. Till exempel ett rum i grå toner kan man piffa upp med en gul vas och gula kuddar i olika utföranden. Eller så matchar men med grönt och naturmaterial till det grå så få man en mer naturkänsla. Aller så använder man rosa och vinröda toner till för att få en varmare mer feminin touch. Färg är ju verkligen härligt, man blir ju så glad av att se när någon vågar köra på med detaljer!
Vitt och fräscht i all ära, men färg är roligare.

Romantiskt och tidlöst med rosa

Tapeterna kommer från Duro och har de här fiffiga namnen: Praktpion 351-03, Stocksundstorp 091-02, Västansjö 064-07, Kristina 387-01 och Körsbär 379-02.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.duro.se

Nyckelord: Belysning | Detaljer | Inredning | Inspiration | Tips | Vardagsrum

Permalink


Är blått ute eller inne?

Jag skulle säga att blått alltid är inne när det gäller inredning, det är en härlig kulör hämtad från himmel, hav och sjöar. Blått i kombination med vitt känns alltid fräscht. Jag har alltid haft vitt och blått i mitt lantkök i stugan och det har alltid känns okej, oavsett år. Det är ju en traditionell inredningsfärg och när världen runtomkring oss är orolig så går vi gärna tillbaka till det traditionella och det hantverksmässiga. Intresset för renovering och byggnadsvård har väl aldirg varit så stort som nu, alla vill ha en gammal gård och måla med linoljefärg. Ja, det var lite överdrivet, kanske inte alla vill det, men intresset är stort märker man. Speciellt med alla inredningsprogram på TV där det visas upp det klassiska och det traditionella, med en modern tvist. Att återskapa känslan av att sitta i mormors kök och dricka kaffe, med tapeten från förr, ger lugn och trygghet. Materialen att matcha till det här är näver, gjutjärn och trä. Det kan vara gamla sockerlådor i trä till exempel och fina korgar att ha tidningar eller ved i.

Blått är flott!
Blått är flott!

Traditionella mönster och ljuva toner. Här tapeter från Duro: Ljungbacka 392-04, Kjellbergska Gården 088-01, Liljesal 090-02, Dellen 006-11, Fjärsman 094-02 och Lovisa 040-03.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.duro.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Prylar | Tapet | Textil | Tips | Vardagsrum

Permalink


Grönt är skönt!

Ja, precis så är det - grönt är skönt! Det är ju bevisat att vi blir mer harmoniska av den gröna färgen.Så vill man ha en stillsam inredning så satsa på naturens egen kulör. Den gröna färgen finns ju i både kalla och varma gröna nyanser, så satsa inte på neongrön, då får man inte samma mjuka effekt.... Mjuka former i inredningen i kombination med naturmaterial så som bambu, trä, lin, rotting och ull ger en fin känsla.

Grön inredning och Gåsöga; Lilla Dockekulla, Dun och Körsbärs tapet.
Grön inredning och Gåsöga; Lilla Dockekulla, Dun och Körsbärs tapet.

Grönt passar, lika som gult gör, till grå toner på tapeter. Och såklart de som har lite grönt i sig. Här några exempel från Duro att matcha med: Gåsöga 384-04, Lilla Dockekulla 062-06, Dun 391-04, Körsbär 379-03 och Brunnsgatan 095-03.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.duro.se

Permalink


Gul inredning

Gula detaljer är någonting som vi troligen kommer att få se mer av under 2019, gärna med retro-influenser från hela 1900-talet. Gult kommer ju även inom modet, och då brukar det även dyka upp inom inredning. Gult visades både på Formex och man har sett det under pressvisningarna för året. Gult är ju både varmt och uppiggande, från 70-tals-gult till guldockra- som är en av mina favoritfärger.Kombinera gärna den varma färgskalan med material i guld, mässing, stål och glas. Eller fynda på vintage, antikaffär och loppis.

Gul inredning

Gula toner i inredningen passar bra till tapeter i beige eller grått. Här några förslag som kommer ifrån Duro tapeter: Påsklilja 388-01, Vilhelmina 096-02, Juni 378-01, Ellips 383-03 och Vinbärsblad 367-02.

Och kolla in en till fin gul detalj här.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.duro.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Prylar | Tapet | Textil | Tips | Vardagsrum

Permalink


Påsk i ljuva pasteller

Nu börjar påsknyheterna att rulla fram och det är som alltid både ägg och påskharar i sortimenten. Om man inte gillar det typiskt gul-orange_gröna som är det traditionella så kan man satsa på en påsk i pasteller. Blanda upp med glas i samma toner, eller i blankt eller grått för en lättare känsla. Och som vanligt - blanda gammalt och nytt! Här är lite inspiration inför påsken 2019.

Pasteller från Himla, Louise Roe, Fyrklövern, VIO Ljusfabrik, DBKD, E.Leijon och Nordstjerne
Pasteller från Himla, Louise Roe, Fyrklövern, VIO Ljusfabrik, DBKD, E.Leijon och Nordstjerne

Vårkänslorna börjar på att komma nu och vi vill inreda med ljusare färger. Jag har alltid gått all-in vad gäller dekorationer på alla högtider, men med åren så har jag minskat antalet prylar. Mest för att tiden inte räcker till och för att jag inte har plats att förvara allt. Så mitt tips är att ta fram, eller köpa, några fina ljusa inredningsdetaljer som kan stå framme hela våren och sommaren - och addera några påskiga detaljer till under själva påsken.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Presenter | Tips

Permalink


Himmel, hav och rotting i Ikeas nya tillfälliga kollektion

När Ikea släpper nya tillfälliga kollektioner blir det ibland en otrolig rusch efter produkterna, just för att man vet att de försvinner sedan, och de kan dessutom få ett högre värde efter att de har sålt slut. Vi får se hur det går med den här tillfälliga, som börjar säljas den 1 april. Rottingmöblerna och korgarna är handgjorda av förnyelsebara naturfiber har formgivits av Nike Karlsson och Iina Vuorivirta. Textilierna är tillverkade av förnyelsebara naturmaterial som lin, jute, sjögräs och bomull. Somrigt och fint med ljuva blå toner i hop med rotting. Som en sommardröm i skärgården!

Tänkvärd från Ikea
Tänkvärd från Ikea

I den nya kollektionen som heter Tänkvärd så finns nätta möbler av hållbar rotting och mjuka textilier, så vackert allting tycker jag. Men för det är det inte sagt att det passar in hos alla, men ljuvligt är det...

Den fina bänken är ju väldigt lättplacerad, kan passa lika bra vit fotänden på en säng, som i hallen som i ett större badrum. Den kommer att kosta 1295 kr. Den söta lilla fåtöljen kommer att kosta 899 kr.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.ikea.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Presenter | Prylar | Sovrum | Textil

Permalink


Sustainable Sundays - en av årets stora trender

På Stora trenddagen i januare presenterade trendanalytikern Stefan Nilsson 5 stora trender vi kommer att få se mer av under 2019. Ett av spåren hade fått namnet Sustainable Sundays och det handlar om hållbarhet och medvetenhet i förhållande till framtiden och klimatet. Han menar att här finns en växande nyfikenhet och en strävan att välja nya miljövänliga material, samt ett fortsatt intresse för avfallshantering.
Trenden framhåller varumärken som har gjort olika förändringar för en miljövänligare värld och handel. Bland annat sa han att han tror att H&M kommer att vara borta om 10 år...
Den som lever få se.

Sustainable Sundays - en av årets stora trender

Det är hållbarhetens år, och vi kan inte klöpa oss status längre, sa Stefan Nilsson under Stora Trenddagen 2019. Så källsortera, använd kompost, ät egenodlat, köp möbler som håller över tid och är hållbart tillverkade, eller köp second hand - så är du inne och spar dessutom både pengar och miljö på vägen.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Inspiration | Mat | Övrigt | Tips | Trädgård

Permalink


Exotiska växter och krokodilhud på tapeten!

Tapetföretaget Midbec lanserar nu kollektionen Destiny där motiven är botaniska mönster och exotisk växtlighet. Det är allt från bambu till tapeter som ser ut som trä och krokodilhud !!). Det låter kanske väldigt dramatiskt, men kollektionen går i jordnära toner. Med vissa undantag.

Destiny från Midbec
Destiny från Midbec

Kollektionen Destiny från Midbec innehåller 36 tapeter fördelat på 5 olika mönster och även enfärgade tapeter, det är bra om man inte gillar stora mönster men ändå vill ha lite struktur. Kolla in krokodiltapetent till exempel, något för den vågade! Finns även i en beige ton.
Tapetpriset ligger på 479 kr/rulle och är tillverkade på non-woven.


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

www.midbec.se

Nyckelord: Arbetsrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Sovrum | Textil | Tips | Vardagsrum

Permalink


Tapeter med enhörningar, tigrar, fotboll och rymden!

Jag gillar verkligen när man kör tema i barnrummen, det både lockar till lek och man får en röd tråd som håller ihop inredningen. Dessutom kan ju barnen själva vara med och tillverka saker som kan passa till temat. I min sons rum har jag satt en molntapet i taket och därifrån svävar allt möjligt som kan flyga i luften... en luftballong som han gjorde på dagis, ett flygplan och en fiskmås. Se hans rum här.

Nu kan jag tipsa om att Mr Perswall lanserar en ny tapetkollektion som heter Imaginarium. Det är en barnkollektion, eller för vuxna med barnasinnet kvar brukar jag säga, med superinspirerande tapeter där man verkligen kan anamma vad barnet gillar. Är det enhörningar, rymden, fotboll eller djur och natur som gäller nu? Det finns 38 olika varianter, som bygger på 28 mönster, att välja på. Här är några av mina favoriter.

Imaginarium från Mr Perswall
Imaginarium från Mr Perswall

De flesta mönstren är rapporterbara, andra är digitaltryckta fondtapeter som täcker hela väggen. Det går förstås bra att bara köra en fondvägg med de som är rapporterbara också, speciellt om man tror att de kommer att "växa ifrån" temat om ett par år så behöver man ju inte tapetsera om hela rummet.
Tapeterna finns att beställa hos tapetåterförsäljare eller på deras egnahemsida, från slutet på februari.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.



www.mrperswall.se

Nyckelord: Barn | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Sovrum | Tapet | Tips | Vardagsrum

Permalink


Fantastisk inredning under Designveckan!

Under designveckan, som är samma vecka som möbelmässan Stockholm Furniture Fair & Nordic light arrangeras, så fullkomligt bubblade stan av designvisningar, utställningar och föreläsningar. Massor av nyheter presenterades både från de små detaljerna i hemmet till de större. Nordisk design är verkligen i ropet, både materialen och stilen verkar går hem både här och i andra delar av världen. Det var ett stort pressuppbåd på mässan och man kunde se och flera av journalisterna var från Japan och England. Häftigt! Här är ett axplock av inredning som visades, där jag tycker att designen är någonting utöver det vanliga.

Fantastisk inredning under Designveckan!

Matta av ull och lin, Under Stockholm Furniture Fair lanserade Kasthall den första nyheten ur 2019 års kollektion med temat Soul of Nature. Årets tema är inspirerat av den föränderliga naturen och de levande färger som tar sig uttryck där. Den tuftade mattan Feather har en ram av långa linfransar och inspirationen är hämtad från bland annat påfågeln och hägern. Finns i flera färgställningar och storlekar. Design: Ellinor Eliasson
www.kasthall.se

Kollektionen Stacy är inspirerad av klassisk arkitektur och färgerna går att kombinera med olika färg på sits och rygg. Stolarna är stapelbara och det går att skjutsa 40 stolar på en vagn. Design: Lievore Altherr
www.arper.com

Norska Vestre har tillsammans med Front skapat en tidlös serie utemöbler med en lång livscykel. Folk består av parkbänkar i olika utföranden, bord, avfallskärl och cykelställ. Designidén kom ur tanken av trä som hänger fritt i metallformen, med endast två belastningspunkter.
www.vestre.com

Glasen Unda, som betyder våg på latin, utvecklades i samband med nyöppningen av Nationalmuseum och restaurangen NM&. Formen med vågen på mitten möjliggör stapling av glasen utan att de fastnar i varandra.
www.designhousestockholm.com

Spegeln Mirror kammade hem det nya designpriset Born Classic som möbelmässan Stockholm Furniture & Light Fair delade ut samarbete med auktionshuset Bukowskis. Spegeln är poducerad av Swedese och formgiven av Front.
www.stockholmsmassan.se



Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Mässor | Nyheter | Porslin | Presenter | Prylar | Textil | Tips | Utomhus | Vardagsrum

Permalink


Dekorativa ballonger på väggarna

Man blir väl aldrig för gammal för ballonger, tänker jag. Man blir ju glad av dem eftersom de förknippas med fest, kalas och partyn. De här väggballongerna tycker jag är så söta, och passar perfekt i ett småbarnsrum, men även i tonåringens och kanske även i ett sovrum. Dekorationsballongerna finns nu i flera färger, jättefina tycker jag! Och det är ju alltid kul med någon dekoration som har en form i ett rum, alltså inte bara platta posters eller tavlor på v'äggarna.

Balloon decorations från On Interior
Balloon decorations från On Interior

Tips: Ha ett tema i barnrummet och håll dig till ett fåtal färger så känns inte rummet lika rörigt. Har man staden eller natur som tema så kan ballongerna sväva iväg över "himlen" eller trädtopparna.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.oninterior.se

Nyckelord: Barn | Inredning | Inspiration | Nyheter | Presenter | Prylar | Textil | Tips

Permalink


Modeteckningar lanseras som tapet

Den 21 februari kommer Stina Wirséns modeteckningar att lanseras som tapet hos Photowall. Kollektionen har fått namnet Travel the world och består av åtta modeillustrationer där man kan hitta detaljer som eifeltornet, flamenco och Globen. Illustrationerna är hämtade från hennes fleråriga samling av teckningar som avbildar haute couture och gatumode från olika platser i världen. Några av de svartvita teckningarna har publicerats i böcker och tidskrifter, andra har visats på internationella utställningar i Indien, Tyskland och USA. Väldigt coola och en fondvägg med en sådan tapet förändrar såklart ett helt rum.

Travel the world av Stina Wirsén hos Photowall
Travel the world av Stina Wirsén hos Photowall

Illustrationerna visar bland annat ett klassiskt café i Paris och stilmedvetna stadsbor. Väggarna funkar ihop med flera olika inredningsstilar. Tapetkollektionen kommer att säljas exklusivt hos Photowall.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

www.photowall.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Tapet | Tips

Permalink


Nya stapelbara glas som inte fastnar i varandra!

Design handlar inte bara om hur produkter ser ut eller hur de är producerade, det handlar också om hur funktionell sakerna är. Jag som är en praktiskt person tittar mycket på det.... för vem vill ha ljusstakar som kan tippa, temuggar med för små öron eller stekpannor som är för tunga för att hantera med en hand?

En av de produkter som presenterades under designveckan och Stockholm Furniture Fair var de här glasen från Stockholm Design House. Glas som man kan stapla, och som inte fastnar ihop. Fantastiskt bra, och snygga dessutom! Speciellt de i rökfärgat glas. Det kan tänkas att de kommer även i fler färger framöver.

Glasen Unda Foto: Stockholm Design House
Glasen Unda Foto: Stockholm Design House

Glasen Unda, som betyder våg på latin, utvecklades i samband med nyöppningen av Nationalmuseum och restaurangen NM&. Och som alla förstår så behöver glas på restauranger vara funktionella. Formen med vågen på mitten möjliggör stapling av glasen utan att de fastnar i varandra. De är designade av Matti Klenell och nu finns de även att köpa för oss som inte har restaurang, på bland annat designonline.se Priset ligger på cirka 275-295 kr/2-pack.

 

www.designhousestockholm.com

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Mässor | Nyheter | Porslin | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Spegeln Mirror vann designpriset!

Spegeln Mirror kammade hem det nya designpriset Born Classic, som möbelmässan Stockholm Furniture & Light Fair nu kommer att dela ut årligen i samarbete med auktionshuset Bukowskis.

Spegeln fick stor uppmärksamhet under förra årets mässa då den presenterades liggande med mossa runtomkring, ungefär som vattenspegeln från en skogstjärn. Väldigt vackert!

Men nu har den alltså blivit prisad, och juryns motivering löd så här:
Med utgångspunkt i en relevant och hållbar produktion har Swedese och Front skapat en spegel av spillmaterial med skulpturala kvaliteter och stark karaktär. Utförd i en limiterad upplaga, kan spegeln bli en framtida klassiker och ett potentiellt samlarobjekt.

Spegeln Mirror vann designpriset Born Classic Foto: Stockholmsmässan
Spegeln Mirror vann designpriset Born Classic Foto: Stockholmsmässan

Spegeln Mirror, producerad av Swedese och formgiven av Front.

Utmärkelsen går till en ny produkt som har kvaliteter att bli en designklassiker. Produkten ska vara formgiven av en designer eller tillverkad av en producent från Skandinavien. Speglen har ju verkligen en egen design, man har inte sett något liknande förut. Den passsar också väldigt bra in i den skandinaviska inredningsstilen, men ljusa toner och inslag av natur och trä.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

www.stockholmsmassan.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Mässor | Nyheter | Prylar

Permalink


Mjuka trädgårdsmöbler...som kan flyta i poolen!

Sitter och tittar igenom vårens trädgårdsnyheter... så nu längtar man ju ännu mer efter vår och sommar! Som vanligt på trädgårdsmöbelsfronten så brukar det vara mycket som följer tidigare spår, men med nya uppdaterade färger, samt några som sticker ut lite extra. Det här var i alla fall en praktisk nyhet, och ni som läst min blogg tidigare vet ju att jag gillar praktiska saker. Det är Vansta Trädgård som presenterar en serie som heter Roolf Soft Outdoor, som består av puffar, solbäddar, soffor, loungestolar och mattor och allt ska vara tillverkat i 100% UV-säker textil. Den ska torka supersnabbt och den kan dessutom flyta i poolen!

Roolf Soft Outdoor
Roolf Soft Outdoor

Roolf Soft Outdoor, om man letar efter mysiga och sköna sittplatser och man vill skapa en loungekänsla. Möblerna finns i lite olika färger, och de går alla att kombinera med varandra. De är tillverkade i Belgen men finns nu hos Vansta trädgård. Mattorna på bilden ska också vara väderbeständiga– 100% UV-säkert .De behöver inte skyddas för vare sig sol eller regn. man ska flyttar enkelt mellan dina uteplatser och textilen är tjock och stark. Jag trycker på Gilla- knappen.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.vanstatradgard.se

Nyckelord: Detaljer | Inspiration | Nyheter | Övrigt | Prylar | Textil | Tips | Vardagsrum

Permalink


Nya husmodeller för dig som ska bygga nytt

Mjöbäcksvillan som funnits med i bostadsbyggarbranschen sedan 70-talet lanserade för något år sedan tre nya huskoncept som de kallad för First Choice. Nu har de presenterat 11 nya husmodeller i samma serie. Här har de nu begränsat antalet produktval och har fasta planlösningar för att få en enklare produktion och för att kunna ge ett fast pris. What you see is what you get liksom.
Bra för den som inte vill krångla till det så mycket och som redan från början vill veta exakt vad slutsumman hamnar på.

First Choice 1.5 Classic, en av Mjöbäcks nya husmodeller.
First Choice 1.5 Classic, en av Mjöbäcks nya husmodeller.

De 14 nya husmodellerna i varierar i storlek från 93 kvadratmeter till 170 kvadratmeter, och priset startar vid 1.849.000 kronor för ett nyckelfärdigt hus. I sydligaste delen av lande och upp till 30 mil från produktionsfabriken i Mjöbäck i Västergötland erbjuder de också totalentreprenad (det vill säga de fixar allt från ax till limpa). I resten av landet levereras huset som byggsats. Priset för byggsats startar vid 899.000 kronor för en komplett materialleverans. Sen är det bara att börja ta fram verktygen...

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.mjobacks.se

Nyckelord: Bostäder | Bygg | Detaljer | Ekonomi | Inredning | Nyheter | Övrigt | Tips

Permalink


Årets kök - ryms i ett skåp!

Det här smarta skåpet, eller jag menar köket, blev utnämnd till Årets kök i Elle decoration design award. Det heter Skåpkök och är designat av Halleroed tillverkat av Tre sekel.
Motivering: ”Vilken överraskning! Ett vackert skåp som döljer ett kompakt kök – perfekt för kombinerade kök och vardagsrum eller det kompakta hemmet.”

Perfekt alltså för små stadslägenheter eller kanske för attefallshus?

Skåpkök av Halleroed, Tre sekel
Skåpkök av Halleroed, Tre sekel

Smart skåp som överraskande nog rymmer ett litet kök. Skåpet är tillverkat av Tre Sekel som gör hantverksmässiga möbler i Tibro.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.tresekel.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Kök | Nyheter | Tävling | Tips

Permalink


Och Årets möbel blev...

Möbeln som blev vald till Årets möbel i år är ju så himla söt! Vinnaren blev fotpallen Resting Bear designad av Front (Anna Lindgren & Sofia Lagerkvist) för Vitra. 

Motiveringen löd så här: ”En humoristisk och gullig möbel som väcker många känslor – ett lättskött husdjur för alla hem.”
Man kan inte annat än hålla med! Så söt i ett barnrum, eller ja för alla egentligen - alltid får den någon att le.

Resting Bear från Vitra
Resting Bear från Vitra

Möblen är designad av av tjejduon i Front, de har verkligen gjort succé och utmärklelser verkar hagla över dem nu, grattis! Förutom att de kammade hem priset för Årets möbel i Elle decoration design award så vann de även utmärkelsen för Årets lampa, den kan du se här.


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Nyheter | Tävling | Textil | Vardagsrum

Permalink


Årets lampa!

Nu har Elle decoration design awards avslöjat att det är den här superhäftiga lampan blev vald till Årets lampa. Man förstår ju varför, vilken härlig design och bra läslampa!
Motiveringen löd så här: Flytande, oväntade former som uppdaterar den klassiska biblioteksbelysningen på ett lika smart som roligt sätt.

Bibliotekslampan Curve by Front Foto: Andy Liffner
Bibliotekslampan Curve by Front Foto: Andy Liffner

ÅRETS LAMPA Bibliotekslampan Curve som är designad av Front, Anna Lindgren & Sofia Lagerkvist för Zero belysning. Den finns även i andra utföranden. Det var även designduon Front som vann utmärkelsen Årets möbel, den kan du se här.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

Nyckelord: Arbetsrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Tips

Permalink