AoB Bloggen med Annika Rådlund

Svensktillverkade och ekologiska produkter för hemmet

Jag antar att det är fler än jag som vaknat upp och insett att man måste välja produkter med större omsorg. I framtiden kanske plast är ett minne blott men just nu finns den fortfarande i överflöd. Och man undrar också vad är det egentligen i alla tvättmedel, diskmedel och annat som vi använder? När man vet hur det sedan påverkar naturen.
Jag har precis upptäckt den här serien med tvålar, diskmedel och annat, jag har inte alls provat dem ännu men jag fastnade direkt när jag läste om deras tillverkning:
"Inga mellanhänder och med framställning i egen produktionsanläggning i Stockholm möjliggör att vi kan erbjuda exklusiva, genuina ekologiska råvaror i effektiva produkter till överkomliga priser. Gröna Gredelina erbjuder naturlig hem och hudvård skapad från grunden. Produkterna är naturliga och utan syntetiska tillsatser".
Deras nya flaska är dessutom tillverkad i glas. Jag trycker på Gilla-knappen! 

Gröna Gredelina
Gröna Gredelina

Gröna Gredelinas produkter innehåller så få ingredienser som möjligt, samtliga naturliga och de flesta väldoftande. Man ska lätt kunna förstå vad de innehåller och vad de är bra för och inte innehålla några skadliga ingredienser såsom paraben, sulfater, mineraloljor eller syntetiska tensider. Produkterna är testade på företagsägaren Lina och inte på djur.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.groanagredelina.se

Nyckelord: Bad | Inspiration | Ljus | Nyheter | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Beslag till luckor och skåp på nätet

Fördelen när man bor på en mindre ort är att det aldrig är särskilt besvärligt att köpa saker, den lokala järnhandeln och färgaffären ligger oftast mitt i byn och man kan gå in där och spana runt om det är något särskilt man är ute efter, Har det det inte hemma så beställer de hem det. I en stad, trots att det är ett mycket större utbud av affärer, så är det ofta kanske tidskrävande att ta sig till olika ställen. Det kan ta en timme till en station på andra sidan stan och sedan kanske man får gå en sträcka också för att komma till den butik man har tänkt sig. Så man får tillexemel räkna med en halvdagsprojekt minst för att åka och kika på till exempel dörrhandtag eller skåpknoppar. Vill man då göra det enkelt för sig så kan man beställa på nätet, jag har tillexempel kikat in på beslagonline.se och hittade många fina där. Man kan ju till exempel beställa ett först innan man köper 30 st ifall man är osäker... De har i flera olika material: Läder, rostfritt, aluminium, koppar, mässing och trä. De har även stol- och bordsben kokar och dörrhandtag.

Beslag till luckor och skåp Foto: Beslagonline.se
Beslag till luckor och skåp Foto: Beslagonline.se

På beslagonline.se har de flera snygga beslag, det här är mina favoriter.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.beslagonline.se

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter | Tips

Permalink


En ljusare julservis för de som inte vill ha rött

Som inom många områden inom inredning så är det just nu fokus på glamour, och här har även Rosendhal nu snappat upp det på sin julservis. De har en porslinsserie som heter Grand Cru och den har nu fått en dekor av små små guldstjärnor och prickar. Den har fått namnet Moments så förvaxla den inte med Christmas Moments av Maria Montazami hos Fyrklövern, det är en annan servis.

Ny julservis från Rosendahl
Ny julservis från Rosendahl

Stjärnglans på Rosendhals nya julservis, passar till decembers alla dukningar från frukostbordet till adventsmyset och jullunchen. Den enkla och eleganta stjärnkonfettin gör dessutom att Moments passar perfekt att använda till en nyårsdukning och kan enkelt blandas upp med annat enfärgat porslin.

Prisexempel på den nya servisen:
Moments i vitt porslin med gulddekoration består av tallrik (Ø 19 cm, 21 cm och 27 cm), pastatallrik (Ø 25cm), skål (Ø 19 cm) och mugg (2-pack) och kostar SEK 199,00, SEK 249,00, SEK 299,00, SEK 279,00, SEK 249,00 respektive SEK 349,00 (rek. pris) Nyheterna finns i butik från början av september.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.rosendahl.dk

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Porslin | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Nya citat på Astrid Lindgrens muggar

Design House Stockholms muggar med Astrid Lindgren citat har visst blivit en riktig succé, det är många som redan har börjat samla. Jag har själv köpt ett par stycken till min son, men känner att jag ska nog inte ha alla - utan jag satsar nog på dem vars citat tilltalar mig mest. Det som är lite kul också är att karaktären som citatet är hämtat ifrån syns på botten i muggen. De nya muggarna som lanseras nu är hämtad från karaktärer ur Bröderna Lejonhjärta, Ronja Rövardotter, Karlsson på taket, Lotta på Bråkamakargatan, Madicken och Pippi Långstrump.

Design house Stockholms nya Astrid Lindgren-muggar
Design house Stockholms nya Astrid Lindgren-muggar

Mugg 10 (svart) All makt åt Tengil, vår befriare!
Mugg11 (mörk gul) Var inte ängslig! Jag klarar mej alltid!
Mugg 12 (mörkblå) Utan snus i två dagar försmäktar vi på denna ö.
Mugg 13 (ljusblå) Det är konstigt med mej. Jag kan så mycket.
Mugg 14 (äppelgrön) Jag har en ärta i näsan, pilutta dej, det har inte du!
Mug 15 (vinröd) Livet är en sak man måste vara rädd om, förstår du inte det?

Här kan du se de som lanserades förra året.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.designhousestockholm.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter | Porslin | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Oiva Toikkas fågel blir lampa!

Jag vet inte om ni känner igen Oiva Toikkas glasfåglar som han har gjort för Iittala, de är i alla fall otroligt populära i Finland och fåglarna är riktiga samlarobjekt. De är förstås tillverkade i munblåst glas och de finns i olika färger.
Nu lanseras i alla fall en serie som kallas Linnut, det är är ett samarbete mellan Magis, Iittala och Oiva Toikka, där man då har gjort lampor av de här fåglarna. De är då inte tillverkade i glas, utan av en ny typ av polykarbonat. Materialet ska uppträda likt glasmassa i produktionen och utifrån det har man skapat dessa lampor då som är förstås mer hållbara än om de vore gjorda av glas. De är både sladdfria och laddningsbara, så de passar bra även på terrassen och kanske ute - dock osäker på om det funkar vintertid men resten av året funkar det. Vad fint att bli välkomnad av det här gänget!

Lunnut från Magis med design av Oiva Toikka
Lunnut från Magis med design av Oiva Toikka

Nya lampor från Magis efter design av Oiva Toikka. Lamporna funkar bra även som nattlampa, och säkert jättemysig att ha i en hall med ett svagt sken. Sladdfritt är ju också bra om man har utrymmen där det inte finns några eluttag. Antar att man laddar via USB.
Fåglarna har fått namnen Sulo, Siiri, Kirassi och Palturi. De kan ts med ut på balkongen eller terrassen, användas som nattlampa i barnrummet eller placeras i hallen - det är ju trist med en mörk hall tycker jag - men man vill ändå inte ha helt tänt för att slippa se "skoröran" kanske.... Mysigare också med en sådan här typ av lampa än helt upplyst.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.magisdesign.com/elenco_prodotti/linnut/

Nyckelord: Barn | Belysning | Detaljer | Historia | Inredning | Inspiration | Nyheter | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Sommarfeeling med Linnea

När jag såg Fyrklöverns porslinsserie Linnea, så tänkte jag direkt på Finland. Det var ju inte så konstigt eftersom det visade sig vara samarbete mellan det finska interiörföretaget Vallila och Fyrklövern. Det är designern Tanja Orsjokis livfulla mönster på den här servisen, och mönstret består av blommor, blad och frökapslar illustrerade med sofistikerade färgtoner i vitt, blått, ljung, grönt och grått. Så underbart fint och somrigt! Lite retro samtidigt som den känns modern.

Linnea från Fyrklövern
Linnea från Fyrklövern

Det är naturen och framförallt linet som inspirerat till mönstret på servisen Linnea. Titta så fint med en bukett blommor på bordet i samma färger! En underbar vår och sommardukning helt enkelt,, så här i höstmörkret...

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.fyrklovern.se

Nyckelord: Detaljer | Historia | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Nya porslinsserien med Mumin

Nu lanseras årets vinterporslin från Arabia med muminmotiv. Årets motiv heter Djupsnö. Stilmässigt fortsätter de på tidigare års teman och motivet är hämtat från  Tove Janssons bok Trollvinter som kom ut 1957.
Vintermuggarna har tillverkats sedan år 2006 och de brukar alltid sälja slut. Vi har tre av de tidigare vintermuggarna tror jag, min son har fått ett par i julklapp och sen har vi en till. De är ju så fina och supermysiga att dricka varm choklad i på vintern efter pulkaåkningen.

Årets vinterservis med muminmotiv från Arabia
Årets vinterservis med muminmotiv från Arabia

Historien som motivet är hämtat ifrån är så här:
Lilla My väcks av en ekorre På illustrationen ses Mumintrollet som vaknat mitt i vintersömnen. De andra familjemedlemmarna sover fortfarande djupt, men Mumintrollet tar modet till sig och går ut för att bekanta sig med den magiska och förunderliga vintern. Han är förbluffad över den snötäckta Mumindalen och granen som tryckts samman under den tunga snön. Mumintrollet blir alldeles upprymd när han får se Lilla My, han trodde ju att alla sover vintersömn. De får sällskap av lilla Knyttet samt av ekorren som just varit i grottan och väckt Lilla My. Lilla My är arg på ekorren eftersom den bitit hål i hennes sovsäck. Mymlan sover fortfarande inne i grottan, i sin egen låda av kartong, och hon vaknar inte av att hennes syster ruskar om henne. Mumintrollet beundrar vårsolen och minns hur mycket han tycker om sommaren.

Servisen består av en mugg, en skål, minimuggar och kaffeskedar och lanseras 1 oktober. Jobbigt när man får ha-begär och vill ha varenda mugg som kommer.... Dessutom tycker jag att skålarna är superbra frukostmuggar, lagom höga och lagom breda. Vi har två stycken som vi använder jättemycket, de är inte från vinterutgivningarna utan de vanliga men skålarna ser likadana ut i formen varje år så det är bra för då passar de ihop oavsett vilket år man köpt dem. Sen är de också stapelbara och det gillar jag!

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Barn | Detaljer | Historia | Inspiration | Nyheter | Porslin | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Muminkalender med lakrits

Tänk när man tittar på almanackan och inser att det är tre månader bara till julafton.... den här tiden brukar gå så himla fort. Jag har alltid varit ett stort fan av alla högtider: "man ska ju ta alla tillfällen att fira", som jag brukar säga. Advent är ju den allra mysigaste tiden på hela året, när man får mysa inne med adventsljus, glögg och annat gott....

Vill man hajpa upp dett hela ännu lite till så skaffar man sig såklart en julkalender också, även om man är vuxen. Jag kan tipsa om att Bluebox har en Muminkalender med Hauptlakrits! Kan inte bli så mycket bättre. Så fin och dekorativ också att ha framme på till exempel en byrå eller skänk. En rejäl och tung kalender som känns lyxig med dessa förpackade lakritsbitar.

Muminkalendern 2019 från Moomin by Haupt Lakrits
Muminkalendern 2019 från Moomin by Haupt Lakrits

I Mumin adventskalendern finns det en ny lakritssmak bakom varje lucka. Den lilla påsen innehåller minst två bitar lakrits så att man ska kunna dela med någon - eller så trycker man i sig båda sjäv då. Lätt gjort! Några förslag på vad som kan dyka upp bakom luckorna: Lakrits med choklad och whisky, helt i Muminpappans smak! Blå lakritskulor är gjorda av söt lakrits med vit choklad, blåbär och vanilj från Madagaskar och Lakrits med smak av dulche de leche och lingon.

Den här kalendern hittade jag hos bluebox.se och det jag gillar med dem är att när man beställer saker från dem så kan man få dem inslagna i kassan och de levererar på mellan 1-3 dagar. Det tycker jag är bra, jag gillar inte att gå och vänta... om det inte är på tomten då förstås - det kan vara lite mysigt ändå.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.bluebox.se

Nyckelord: Inspiration | Jul | Julpynt | Övrigt | Tips

Permalink


Prinsen designar för Skultuna

På Formex spanade jag in Skultunas senaste lansering, som de har tillsammans med designerduon Bernadotte & Kylberg - som består av Carl Philip Bernadotte och Oscar Kylberg. Det är en ljusslykta som på håll ser ut som ett glansigt brett armband. Den heter Infinity och de beskriver den så här:
"Med Infinity ville vi skapa en oändlig lek med ljus. Genom att dela en cylinder kan man placera ljusreflektorerna (eller skärmarna) på ett sätt som passar in i rummet eller där den är placerad. Det faktum att skärmarna inte är fästa vid varandra ger användaren alla möjligheter till att förändra dess utseende."
Så fina, och passar perfekt som bröllopspresent, inflyttningspresent och liknande.

Infinity från Skultuna Design:  Bernadotte & Kylberg
Infinity från Skultuna Design: Bernadotte & Kylberg

Lyktan är tillverkad i mässing och finns även med ett färgat ytskikt i vitt, svart, rosa och turkos. Måttet är 10 cm hög och 10 cm bred, den mindre är 6 cm.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.skultuna.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Ministatyer nyhet från Kähler

i samarbete med skulptören Malena Bjelke har dansk Kähler tagit fram fem skulpturer i en serie som fått namnet Character. Varje skulptur har sin egen historia och återger enkelt vardagens eftertänksamhet. The Hedonist är den skulptur som föreställer Livsnjutaren med sitt avslappade, obrydda uttryck. The Dreamer ska inspirera oss om att göra verklighet av djärva drömmar. När jag såg de här på Formex så tänkte jag direkt på tiden på Estetiska programmet som jag gick på gymnasiet där vi fick måla kroki och göra figurer i keramik efter krokimodeller. De ser verkligen handgjorda ut och ser ut som ett konstföremål, fast prislappen inte är så hög.

Character från Kähler
Character från Kähler

Serien består av totalt fem olika karaktärer som representerar lika många personligheter. Längst ner är det Livsnjutaren The Hedonist, i mitten The reflective one (som min kompis barn tyckte ser ut som om han sitter på toaletten.... men i och för sig kanske det sker många reflektioner där....) och längst upp är det The dreamer.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.kahler.com

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Porslin | Prylar | Tips | Vardagsrum

Permalink


Lättplacerade högtalare som tål vatten

Svenka företaget Urbanista, som gjort sig känd för sina hörlurar, lanserar nu portabla högtalare som fått namn efter städer i Australien. Brisbane kommer i två färger: Midnight Black (svart) och Fluffy Cloud (vit). Den har en speltid på upp till tio timmar och ger ett bra ljud både inomhus som utomhus. Känns rejäl i handen och är liksom klädd med en slags väv. Brisbane är vattenresistent enligt IPX5-klassificering och de går även att parkoppla med varann för stereoljud. De är utrustade med Bluetooth 5.0 och kompatibla med både Android och iOS. Om man inte har vrålhögt ljud på så räcker batteriet längre.

Urbanista Brisbane
Urbanista Brisbane

Nu under hösten släpper Urbanista flera nyheter, bland annat högtalaren Brisbane. Snygg och stilren tycker jag som passar bra att ha på en hylla. Prist kommer att ligga på strax under en tusenlapp.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.urbanista.com

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Smarta förvaringsboxar i återvunnen plast

Nu tillverkar Orthex sin förvaringsserie SmartStore Basket finns nu i helt i återvunnen i vitt och den nya mullvadsgrå. Fin färg som känns väldigt modern men ändå passar till det mesta. Man blir ju så inspirerad av sådana här bilder och man vill ju genast styra upp där det behövs.... som i städskåpet till exempel. Där finns nu även solkrämer, apoteksprodukter, glödlampor och proppar... De där sakerna som man inte riktigt vet vara man ska ställa.
Bra med de här boxarna är att de finns i tre olika storlekar så man inte behöver ha så stora lådor till småprylar. Snygga lådor som man även kan ha framme i till exempel barnummet, arbetsrummet, tvättstugan eller hallen.

SmartStore Basket Recycled från Orthex
SmartStore Basket Recycled från Orthex

SmartStore Basket Recycled finns i tre olika höjder 10, 15 och 20 cm. Locken ser också snygga ut tycker jag.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

 

www.orthexgroup.se

 

Nyckelord: Arbetsrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar

Permalink


Veckans favorit -ny minibrandvarnare som knappt syns

En brandvarnare bör förstås alla ha - i allla rum. Det kan ju faktiskt räffa liv om det skulle börja brinna. Ofta är ju brandvarnare inte de snyggaste, men Schneider Electric har en pytteliten en som man säkert knappt lägger märke till om den sitter i taket. Den nya som de har i sitt sortiment ska vara bara 46 mm i diameter, men ska ändå vara precis lika effektiv som en normalstor brandvarnare.
Dessutom, den lilla minibrandvarnaren ska vara mycket enkel att installera - man behöver varken skruva eller göra hål i taket. Fixeringssatsen innehåller en fästplatta med en självhäftande yta som man bara fäster i taket. Jag trycker på Gilla-knappen!

Foto: Schneider Electric
Foto: Schneider Electric

När brandvarnaren ska aktiveras eller om den ska testas behövs ingen stege, utan man ska bara kunna använda ett kvastskaft för att trycka på knappen. Om man har en i köket och lagar mat som osar så finns möjligheten att avaktivera brandvarnaren i tio minuter, efter denna tid återgår sedan brandvarnaren automatiskt till normal funktion.


Minibrandvarnaren har hela tio års batteritid. Om batteriet håller på att bli dåligt eller det är något annat fel så går brandlarmet igång med en signal under tio timmar.
Minibrandvarnaren kostar 299 kronor och finns att köpa på Bauhaus.

 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.bauhaus.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Tips

Permalink


Magnettapeter till barnrummet!

Ett barnsrum ska förstås gärna vara kreativt och lekfullt och jag tycker att det är kul om man följer något slags tema, till exempel djur och natur, cirkus, sport , bilar eller en specifik färg.
I Miedbecs nya barnkollektionen Let´s Play finns motiv på elefanter, giraffer, lejon och aporl i härliga mjuka pastellfärger, och i svartvitt. Jag gillar det grafiska och retrovibben. Här nedan har jag valt ut mina favoriter.
Det finns även tapeter med ”svarta tavlan-effekt ", som alltså fungerar som en griffeltavla och det finns även magnettapeter i denna lekfulla kollektion! Häftigt!

Magnettapeter till barnrummet!

Smart idé: Tapetsera bara nedre delen av rummet i ett brokigt mönster, så är det lätt att byta ut när man tröttnat eller den blivit för sliten. Så slipper man tapetsera om hela väggarna.

Tapetkollektionen Let´s play innehåller 70 tapeter med 14 olika mönster, enfärgade tapeter samt fototapeter.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.midbec.se

Nyckelord: Barn | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Sovrum | Tapet | Tips

Permalink


Om du gillar rokoko...

...så spana in inredningen på nyöppnade restaurang Råkoko på Åkehofs slott! Så häftigt! Restaurangens namn bygger på att man har mycket grönt på menyn, råkost + rokoko inredning . Blev verkligen inspirerad av färgerna och inslagen av natur - kristallamporna bilr pricken över i:et, Och spana in stolen på sista bilden!

Rokoko på restaurang Råkoko Foto: Åkehofs slott
Rokoko på restaurang Råkoko Foto: Åkehofs slott

Sammet, vägg- och takmålningar, träd inomhus och rokokomöbler skapar stilen. Här har man ju även blandat upp med moderna sammetsstolar. Och den i mossa då, på den kan man verkligen sitta och säga att man suttit tills det börjar växa mossa....

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.akehovsslott.se

Nyckelord: Blommor | Detaljer | Historia | Inredning | Inspiration | Prylar | Tapet | Textil | Tips | Vardagsrum

Permalink


Alva - trendiga färger och miljövänligt i sängen

Det har nu gått ett år efter lanseringen av Alva, det svenska företaget som valt att satsa på hållbara sängkläder som är tillverkade av ekologisk Fairtrade-certifierad bomull. Men inköpen av bomull med schyssta vilkor från småskaliga bomullsodlare i Indien har de samtidigt lyckats hjälpa 125 familjer hittils. Bra iniativ!
Inför hösten lanserar de några nya färger inspirerade av medelhavet och naturen. Mina favoriter är den i petrol och den sandfärgade.

Petrol Blue, Desert Sand, Indian Red och Dusty Lilac från Alva.
Petrol Blue, Desert Sand, Indian Red och Dusty Lilac från Alva.

Påslakansetet Vidd har en liten "vinge" runt kuddarna och den serien utökas nu med en kommer i en dov lila ton vid namn Dusty Lilac. Påslkanserien Gatt har utökas med en varmt röd färgställning som fått namnet Indian Red, där en tvärgående beige bård ramar in örngott och påslakan.

Strimma kommer i två nya färger – en blågrön Petrol Blue, samt en mustig naturton som heter Desert Sand. Båda har passpoaler i en mörkare nyans av huvudfärgen. De här två är mina favoriter av nyheterna, men alla är verkligen höstfina! Den lila kan man ju även se framför sig på sommaren med en syrenbukett på nattduksbordet... Vilken dröm!

Fler inspirationsbilder och den spännande storyn om Alva kan du läsa här,

Bädda i ljuvliga sommartoner och kolla in trädkojan!

 


www.alvalinen.se

Nyckelord: El | Inredning | Inspiration | Nyheter | Sovrum | Textil

Permalink


Blivande klassikerservis från Designhouse Stockholm?

På Design House Stockholm har de utvecklat glas, porslin, bestick och köksartiklar sedan starten 1992. Nu har de tagit fram en ny servis, där Uppdragsgivaren var självaste Nationalmuseum. Museet har sedan tidigare ting för det dukade bordet från många århundraden, och nu finns alltså även denna med som en symbol för design 2019. Den går att äta på i restaurangen på museet men den finns även att köpa från Design House Stockholm. Carina Seth Andersson har formgett servisen och Matti Klenell har ritat glasen. Servisen har fått namnet NM& (NM för NationalMuseum då gissar jag) och det är inristat med laser under stengodset.

Servisen NM& och från Design House Stockholm
Servisen NM& och från Design House Stockholm

Kopparna finns med och utan handtag, och kan användas även till förrätter och småplock, och det lilla fatet till kopparna är utan ring för att också fungera som fat för miniupplägg. En servis som ser enkel ut som som har flera användningsområden och går även att kombinera med andra fat och upplägg som man redan har. Härliga mjuka former på skålarna och stort plus för de stapelbara glasen.

Någr prisexempel; asietter tallrikar 135 kr-255 kr/st. Skål/kopp 145-165 kr/st beroende på storlek. Glas cirka 140 kr.

Här är ett tidigare inlägg,  med fler bilder på glasen, när de släpptes.

Se även Design House Stockholms nya Astrid Lindgren-muggar här

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.designhousestockholm.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Övrigt | Porslin | Prylar

Permalink


Sovrum delat i mitten?

Ja, om man inte kan komma överens om vilken stil man ska ha i sovrummet så kan man göra som hotellet The Curtain i London, där har man inrett en svit i två helt olika stilar. Man har helt enkelt delat av rummet på mitten, den ena sidan är maximalistisk och den andra är minimalistisk. Sedan gäller det bara att hålla sig till "sin sida" av sängen...

So extra chic -sviten på The Curtain i London
So extra chic -sviten på The Curtain i London

Ena halvan har man maxat in med allt; guld, blommor och mönster. På den andra halvan är det mycket vitt och enkla linjer.

Det är Hotels.com som har parat ihop Johnny Wujek, mannen bakom Katy Perrys och Mariah Careys ikoniska "so extra"-looks, med den minimalistiska "so chic"-fashionistan Kaitlyn Ham och tillsammans har de skapat denna unika svit på The Curtain i omrdådet Shoreditch i London.
Här finns både djärva tropiska mönster och svala vita sängkläder. I Johnny Wujeks sida av rummet finns guldornament, lampor med apfiguriner och en självlysande minibar inramade av tryckta mönster, färgglada mattor och tapeter. I kontrast till detta står Kaitlyn Hams avskalade, stilrena, minimalistiska och monokroma sida med en vit läderstol, måttanpassade teckningar, dekorplattor i dämpade toner och en ullfilt som avslutande detalj. Maximalism möter minimalism kan man säga.

Jag såg att sviten är bokningsbar fram till slutet av oktober någon gång, så jag antar att det bara är tillfälligt att rummet ser ut så där, men vilken kul idé!

www.hotels.com

Nyckelord: Detaljer | Hotell | Inredning | Inspiration | Nyheter | Sovrum | Textil | Tips | Vardagsrum

Permalink


Veckans favorit: Smart liten borste

Eva Solo kommer hela tiden med nya designfavoriter, de satsar mycket på smarta lösningar för både kök och badrum och de har även en hel del prylar för resten av hemmet. En av deras nyhter är en liten sopborste i ekträ med silikonstrån som har en skarp kant så att smuts enkelt fångas upp i behållaren. När den inte används placeras borsten i behållaren och kan hängas upp i läderöglan. Väldigt "behändig" som jag brukar säga.

Sweep från Eva Solo
Sweep från Eva Solo

Dekorativ borste från Eva Solo, snygg att ha hängande på en krok i köket för att snabbt borsta av smulor på köksbordet och bänken. Det enda som får ett litet minus på denna pryl är priset, 600 kr är lite mycket tycker jag - men å andra sidan så håller den nog i många många år.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.evasolo.com

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Kök | Mässor | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink